Пишат си те хората, ама дограмите им - дограми, изолациите - изолации, съседите - филантропи...
Ако това ще те успокои, средния ми разход на DS22T в 12м2, с великолепни топлозагуби е 700W/h /за последното денонощие/
Пишат си те хората, ама дограмите им - дограми, изолациите - изолации, съседите - филантропи...
Ако това ще те успокои, средния ми разход на DS22T в 12м2, с великолепни топлозагуби е 700W/h /за последното денонощие/
... Не бъркайте разхода при 0 или -5 градуса и този при -18 или -22 градуса. Както казва Kasap, при тези температури ако още топли е бонус. Сега е зора за машините по-яките устискват, другите се предават.
При landor и обема на стаята му е множко за тази машина при тези ниски температури.Първоначално публикувано от Kasap
Аз се радвам че още работят. Много Климатици се предадоха при тези температури. Чистонов Дайкин си купи един познат тази есен платиго около 2000лв и се предаде при първите -10 градуса. Явно машините които се продават в европа са пъни боклуци.
Sharp 12LSR в 16 квадрата панел като топли и отсрещна стая 18 квадрата (вътрешна топла стая) в момента харчи към 600-800W средно като съм му задал 21 градуса на MED вентилатор(а в помещението реално е 22). Като вдигна на 22 градуса с очите си видях моментна консумация над 1400 вата После си я смъкна на около 1100W Навън термометърът показва -8
И аз така мисля но като го копувах от фирмата ми казаха че нямало никакъв проблем до 35кв. Бил 14-ска и е предостатъчен.Първоначално публикувано от gnf
Щом са преценили, че особеностите на помещението го позволяват, не бери грижа. Топли ли в момента, значи не са го объркали.Първоначално публикувано от landor
Има примери, как с една Нокрия се топлят 100+ квадрата, отвъд полярния кръг. Та всичко е относително.
Сега погледнах RAS-285NDR в 17,5м³ с вътрешна изолация гипскартон с вата на тавана и външната стена,къща,с минимална помощ само от долу,но с дограма стара дървена(дограмата ви хлопа ) моментна консумация около 580-610w. при зададени 22°,вътре около 23°.В момента вън е -13°,а сутринта на -20° дърпаше около 550w. но на 18° настроен.
Мега,дефростна ли твойта тошиба най накрая-взехме да се притесняваме...ма не знам за наще ,или за твойта?
Абе тя и мойта не съм я хванал да дефроства, ама не се и озорва, не може да си направи условия за дефрост.Консумацията се върти 300-400 вата на 22 градуса настройка.термометъра показва 23 в момента.
Абсолютно всяка консумация е нормална, ако не, тя просто няма да е такава.Не може да се съпоставят консумации , тъй като на всеки, всичко е различно, и различни градуси се гонят.
Както каза Касапа важното е да топлят.
Да аз съм написал в някоя тема. Тошибата не, но MHI пpез нощта имаше 3-4 много шумни дефорста. Днес един през деня и това беше. А Тошо не е правил, но той е много слабо натоварен, работи сега на под 300 вата. Вчера качи към 500 средно, но не е минавал 550 вата. A MHI-то се държи, макар, че вчера по едно време качи на 5.7 ампера, но после свали. Определно през нощта му беше зор с тези квадрати, но се справя.Първоначално публикувано от diksanal
Та така да се включаи аз.Тошко 228jdr за 24 часа ми беше изгорил по-малко от 10 киловата.През деня беше около -9 а вечерта беше към -18 .Това за Пловдив.През деня го намалявам на 17 градуса но релно не пада под 19.вечер го засилвам на 20 и докарва 22-23 градуса.Като лягаме да спим го намаляваме отново. Стаята е към 13-14 квадрата спалня .Това се вързва към 380 вата на час КОЕТО СПОРЕД МЕН МНОГО ДОБРЕ.
Искам да попитам външното тяло на климатика ми има ли два кръга, че ми се струва че като дефроства пак духа топло, но по слабо .
Нещо си объркал модела kokicha ,но и новото издание JDR няма нон стоп отопление.Тия дни стана доста актуален,този така наречен топъл дефрост.Първоначално публикувано от kokicha
Единствения топъл дефрост, които съм виждал е на Sanyo. Има и един побългарен, който е с червено вино или греяна ракия. Като цяло работи добре ако са спазени количествата.
Има и един приложен по горе при един Краун(малко като факелно шествие) .А топлия дефрост го има и при модели на Шарп и Панасоник-те може да са го щипнали от Саньо след като ги придобиха.
Вече е -17° и 285NDR дърпа 610w. зададени 22°.
а 225UDR в 12m.² с две външни стени,с по слаба изолация,пак старата дървена дограма,и помощ от нийде зададени 22°,си подържа 22-22,5° като лапа 810w.моментно,вече час и половина няма дефрост.Вентилатор на ауто-много топла и ''къса'' струя-разкошно,но си има ...цена.