Дори и не се знае каква е реално разликата, при условие, че консумацията зависи от една купчина фактори. За това щом на човек му е топло, комфортно и икономично, остава само да натиска на вино. Другото е ала-бала.
П.п. Да си сменя машината, заради евентуална разлика в сметките от 5лв. месечно, си е меко казано вманиячаване. Мое мнение, не ангажирам никого с него.
Sent from my iPhone using Tapatalk
И защо да не си рекламираме рециклираните машини? Ако някой изобщо ги рекламира-то е защото е доволен и защото може да направи разлика с "другите". Ако мислиш, че твоите бангии, като си ги купил нови са с нещо по-добри-просто се лъжеш. Абсолютно нищо, ама съвсем нищо няма по-добро. Ако можеш обори ме. Никой от вашата каста не дава пример, а само плюе. Не е ясно защо са тези комплекси-да не съм дал твоите пари? Едва ли! По-прост ли съм от теб? Едва ли! Сигурно това са ти първите климатици и си мислиш, че са върха на сладоледа-е не са. Дори не са близо. А от машините за японския пазар са на мнооого голямо разстояние.
Не, коментирах на база изказвания на някои колеги, че ако машината му консумирала с 1-2 kwh повече, директно я сменя. Това да не са обувки и да си правиш експерименти, да ги сменяш през месец... Отделно, че въпросния климатик (ако е нов), който би бил по-икономичен, най-вероятно би струвал сигурно с 500-1000лв. отгоре. Та къде отива икономията?
О! Примери такива много има във форума. Алекси бракува 2-3 машини, Начко и той смени 3 чисто-нови машини. А един "луд", даже си изхвърни новите "мерцедеси" и обърна вярата, а беше от най-ревностните ѝ последователи.
Първо не са ми първите климатици,а вторите и не мисля, че инвестиция от 2600 лв за два климатика, че са върха на сладоледа.Ако искам и за 5 бона машина мога да си купя,но това са пари,които нямат избиване.И няма комплекси за избиване,просто се показва реалността, която е в момента.
Защо не надуеш твоите Япончета на макс да видим какво ще изкарат.
АЙ СИКТИР.
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-18 в 21:40.
Този пост е редактиран от Kasap; 11-01-18 в 21:47.
Генади с япончетата шега не бива! Ще ти стопят бушона![emoji3]
Много сила се крие под кимоното, да знаеш!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Чудя ви се акъла, докато моите чисто нови мултисплитове си топлят евтино, незабележимо и комфортно целия апартамент. А аз си пия винцето с мръвки, току-що опечени на барбекюто. И се радвам, че направих така монтажа им, че да изключва висенето с ватметър. За мен меродавни са сметките, които плащам за ток, а те са доста, доста добри. За януари се очертава сметка около 120 лв, но след още десетина дни с радост ще я споделя. Това за апартамент от 96 кв.м или 170 куб.м.
Ха, наздраве.
Малко грешни сравнения правите.Сравнявате топ моделели на 100v.със среден или нисък клас на 220v.Аз също имам топ модели на 100v.Саньота и любимата на Тошибистите UDR мойта е 285UDR.Обаче имам и нисък клас на Дайкин на 100 v.и среден клас Европеец ще го изяде с парцалите нищо че е Japan.Просто сравнявате различни класове.
Втора употреба ли е, мани го. Далеч от къщата ми.