Моите харчат точно толкова,колкото кажат ЕВН.
Моите харчат точно толкова,колкото кажат ЕВН.
Измерих температурата,настроен на 24 градуса достигна 37 и повече не може,това добре ли е?Май ще се окаже,че машината си работи добре,но имам големи топлозагуби.
Климатика е Мицубиши ge25va . Защо така, когато го оставя на две чертички да духа и ми изписва 300w консумация, а като го направя на една чертичка или авто веднага вдига консумацията. Понякога и до 500w съм го виждал. Мисълта ми е ,като няма никой в къщи през деня и го оставя на 20градуса, на каква степен да го настройвам?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Вентилаторът на ауто и не намаляй градусите-икономията е нищожна.
Този пост е редактиран от avenger; 03-12-16 в 20:35.
Изненадан съм от консумацията тази вечер ,навън е - 4 гр,Samsunga в 25 кв,настроен на 23 гр ,дърпа само около 410 в. моментно ,а малкия в 13 кв ,на 24 гр. и тих режим се върти около 230 в.Явно сградата не е изстинала още.
- - - - - - - - - -
Днеска сутринта си дойдоха нещата на място,при минус 8 гр ,големия вече дърпа по около 650 в. ,но пък при задание 23 ,поддържа 24 гр. и се ходи по тениска .
Тази сутрин в Пловдив лри -8гр., Фуджицуто настроено на 24гр., толкова е и в стаята, на уреда показваше 400W консумация! Мисля, че е добре!На другите два нямам уред и не знам колко харчат, но няма значение, важното е да топлят!
![]()
Сутринта в Ямбол бе -6гр. зададени 24гр. на Тошибата, в стаята показва 24.3гр. а на ватметъра показваше 320W.
Браво! AvAnt-а с по-нисък минимум от Дайсейкай-6 при тези условия (-6 външна, 24 задание, 24 стайна).![]()
Миланов, вероятно хич не са "тези условия" за помещенията.
-3 вечерта консумацията от 200 вата на моменти се дигаше на 420 нагласен на 23 градуса в стаята 24
-5 сутринта консумация 195-210 вата цяла нощ нагласен на 22 градуса преди лягане в стаята 23 (16квм топла)
дефрости никакви. Panasonic YE12QKE
Минимума си го постига само под външна 6-7градуса и така работи по цял ден
Вярно, AvAnta-а може да не работи на минимума. С тези 320W да покрива загубите и ако включи примерно една духалка в стаята, може да слезе на 200W. Не знам. Интересувам се принципно кои климатици могат да работят на 200-250W консумация при силно изолирано помещение (-6 външна, 24 задание, 24 стайна) .![]()
При мен консумацията е по-голяма:
![]()
Какви са тези 800W консумация при +9,2 градуса?
Това е само моментна консумация. Не дърпа толкова през цялото време.
Задавам му 24-25 градуса и през повечето време си стои около 540 вата.