Това на отопление ли, щото температурите в момента са около 20С.
Това на отопление ли, щото температурите в момента са около 20С.
Ми той на 28 няма и да включи.Аз допрях един термометър до решетката ,като на климатика бяха зададени 23 градуса и термометъра ми показа 15.
Сутринта го пуснах на охлаждане-утре ще трябва на отоплениеТемпературата сега е 18 градуса и пада.
Как ви е разхода в жегата?
От 16 часа до сега /20:00/ тошибата стои още на 440W, МХИ-то на 370W. Задание 26, стайната и тя 26.
При мен, Хитака днес в пика си показа 350 вата, задание 25°, Дайкина 140 вата, задание 24°. Площта на стаите са съответно 30 и 20кв.м
Фуджика настроен на 25гр харчи 250-270w. Като стане 40+ 300-310w. Всички врати отворени.
При мен в 60+ квадрата в най-големите жеги над 40° градуса консумацията се движи около 300 ~ 450 вата, като спадне температурата консумацията става около 240 вата, и вечер като позахладнее, при външна 25° и вътрешна 25° пада на 170 вата и до сутринта си крета така.
Очевидно и при Етереите минимумът зависи от външната температура.
Жалко, че не може и на отопление да мине номера с една машина в над 60 квадрата.
И моя Панасоник работи така, но несъм го оставял през ноща много и си слиза до 220 вата. Зимата точно в топло време работи он офф на 360 вата някъде и под 5 градуса някъде минимума му е 180 вата дори и на -13 си падаше.
И аз опитвах с една машина да охладя две стаи през коридор,ама не се получи.Не става ,убедих се ,трябват си два климатика.Просто няма АБСОЛЮТНО никакъв шанс.В спалнята където НЕ е климатика си остава задушно,а в хола ,където климатика работи е 24 градуса.Г-образния коридор си е пречка,а и площа става доста голяма.Хората са си казали ,че две дини под една мишница се не носят.
Става но много трудно в тези жеги......Но с два е по добре.Аз успявам да охладя цялата панелка с две машини...
Днес купих уреда....Старт на Мидеика с настроерни 25 градуса
Този пост е редактиран от Genadi80; 20-08-17 в 12:50.
Като е тръгнало за хвалене,ето го отбора.Последния консумацията му варира от 90 до 180 вата максимум дори като тръгва не ги надвишава,но стаята е 15 квадрата и повечето време е Off.