Страница 72 от 372 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

При мен никакви проблеми с ниския минимум вече 4 години.ТОШО III си работи като пушка, независимо от условията вън.Въпреки мъглата и студа, още не съм видял бяла пита, може и да е дефроствал 1-2 пъти, знам ли го.Вече хич не го гледам, махнал съм и уреда за консумацията.Иначе, доколкото помня, при -2, -3 е поддържал 150-160 вата консумация дълго време.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

При дайсейкай 3 минимумът не чак толкова нисък, че да ти пречи. Според мен най-добрият вариант е минимум от 500-600 вата. По-надолу духа хладно в преходното време с положителни Т.

4. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

За 2 седмици е изхарчил 122kW/h, без да се спира. Toshiba 285NDR. Минимума, на който почти постоянно седи е около 400W, в по-топлите дни съм го виждал да работи и на 270W. Най-ниското което съм виждал е 180W, ама не се задържа много там. 20W когато компресора е изключен не го броя, това е много рядко. Най-високото е 1820W. Поддържа 21-22* в помещението (19кв.м. + коридор 2кв.м.), рядко го оставям да стигне 23* Добре ли е според вас? Аз лично съм много доволен от разхода (около 17лв. е за тези 2 седмици).

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Идеален си при мен в малко по голямо помещение с 8 кв гадна ПВЦ дограма без съседи всички стени външни с изолация само на стените S28T харчи по 14kw на ден . Разхода ти ми се струва много добър . Като на мин. при -2 градуса съм го виждал да пада на 170W а при по топло време и до 70W моментна ...

6. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

Еми и при мен е така - под мен е мазето (нечовешки студ лъха от там - малкото плочки, които имам кондензират постоянно), стените са външни (с изолация вътре и вън), някаква ПВЦ дограма - евтина и обикновен стъклопакет с КА стъкла. Значи да зарадвам жената Щото тя се притесняваше да не харчат много, като видя че пише 5.6kW на лепенката и се притесни, а основната идея при покупката беше по-ниски сметки за отопление.
    Ще купя тези дни още един "портативен електромер" (както го наричам това нещо дето мери), и ще сложа и на малкият климатик - Toshiba 225GRS, да видя той как е (в помещение 11кв.м. и останалите 2кв.м. от коридора, за който писах по-горе). И двата не усещат студа и външните им тела не бръмчат много. На малкият съм го чувал да бучи като е мъгливо, но това предполагам е защото се тормози от бързото заскрежаване. На него се наложи да покажа веднъж кофата с водата. 30л. топла вода заминаха, ама буцата лед отдолу се махна, че беше почнала да ходи нагоре... и се притесних да не удари перката. А и след размразяването започна да работи по-тихо.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Варна, североизточно изложение, краен квартал (има постоянно вятър),блок пълзящ кофраж, 26кв.м. стая с височина 2.5м, една външна стена с прозорец 2кв.м. без външна изолация (но стената е с дебелина 40см тухла), врата към тераса и още един прозорец 2.5кв.м към остъклената тераса. ПВЦ дограма с обикновени стъкла. По 3-4 часа на ден се отваря вратата към кухнята 10кв.м и се отоплява и тя. (общо 36кв.м). поддържа се температура 22градуса при зададени на климатика 23. Температурата я меря в противоположния ъгъл по диагонал на стаята (около 6-7м от климатика) на височина 0.8м от пода. (пода е с паркет, по стените има вътрешна 5мм стиропорена изолация). Когато няма никой в помещението (за не повече от 3-4 часа на денонощие), климатика се намаля на 19 гр.
    Минимална консумация 420W, след това минава в On-Off режим. - 32W - при изключено външно тяло и въртене само на вентилатора. Максимална консумация 2071W.

Разход за декември -265kWh.

Това добре ли е?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Да беше написал модела на климатика ...

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Да беше написал модела на климатика ...
    Ми то май не е точно климатик...

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Pat с какъв климатик си, че да е ясно за каква машина са данните. Моля всеки, който поства данни за притежаван климатик и иска да е максимално полезен да попълни климатик, площ, кубатура... в подписа си, че така голямо ровене става в старите коментари да открия да ли е било споменато за какво се отнасят посочените цифри.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Това са данните на климатика, а името няма голямо значение - Осака, тая година става на 10....
    Klimatik.jpg

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

За декември месец Fujitsu 09LCC в 15 квадрата - 250 kwh - (12ч.-19гр.) - (12ч.-22гр.).

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Това са данните на климатика, а името няма голямо значение - Осака, тая година става на 10....
    Klimatik.jpg
    26-36m2 - 265 киловата как да не е добре ? перфектно е. 265квата/720 часа = 0,368 кв на час.
    аз се успокоявам че топля къщата с 1 киловат на час - ти правиш това с 400 вата

16. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Re: Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

2 бр. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6.
    Къща , PVC дограма и изолация вътрешна - помещения 20 m2 и 16m2 .

За месец декември 230kWh , като този в 20m2 е работил постоянно от 19 до 23 гр. в зависимост от обстоятелствата , а другия в 16m2 е работил от 1 до 11 декември от 20 до 24гр. , към този разход има и готварска печка , хладилник , осветление , компютър и др, малки домакински уреди , БЕЗ БОЙЛЕР .

Засичането не мога да го направя само за климатиците , тъй като нямам такъв уред , а ги засичам на електромера в етажното табло.

Добре ли е , или да ги изхвърлям и да взимам " втора употреба японски " ?

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от smqnab Виж публикацията
    Добре ли е , или да ги изхвърлям и да взимам " втора употреба японски " ?
    Идеален си. Разхода ти е съизмерим с моя. А японките какво, да не са с автономно захранване...

18. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Идеален си. Разхода ти е съизмерим с моя. А японките какво, да не са с автономно захранване...
    И аз мисля така , но да попитам , по компетентните .
    Знам ли , тук са като божества много им се кланят , може и да фото-синтезират .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе