Слънчев апартамент на последен етаж,тухла.2 климатика + бойлер+ ПС4 + 2 телевизора.Нормално ползвани.Не се готви,хладилника изключен (внася се храна и веднага консумира).22 лева сметка за август.В другия ми апартамент без климатици (първи етаж) сметката е над 50.И там се не готви,има бойлер .
Този пост е редактиран от ponyasd; 12-10-17 в 08:39.
В слънчевият апартамент бойлера на ток ли е? Ако да, включваш ли го понякога?
PS Темата е за консумация на климатици, не за сметки за електричество. Само да напомня-за кой ли път.
Не знам как ги постигате тия сметки. Без изобщо да е включван климатик, бойлерът само при необходимост, пералня и печка... е най-ниската ми сметка беше 47лв. Електромера ми го подмениха с нов преди година.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Моя летен ток варираше около 100-110лв. Всеки ден се готви, бойлера постоянно включен. Всичко друго е стандартно - ТВ, компютър... В най - големите жеги се пускаше климатика в хола само през деня.
Бойлера е на ток,но лятото му трябват само 10 минути за да стане водата годна за къпане,много пъти и не е включван въобще през седмицата,апартамента е на последен етаж, водата от тръбите на блока ,който е редко населен е напълно достатъчна да се изкъпе човек,че и двама.Достатъчно затоплена е за осемтте етажа,че като пуснеш душа си се къпеш спокойно,двата климатика са работили винаги когато е мало нужда,не постоянно.В спалнята всеки ден колкото е било необходимо,а в хола само когато е играно на PS4 ката.
Де факто основните консуматори са ми климатиците.Без тях сметката е около 6 лева.
пп.Понеже някои се чудят : малко извън темата,в къщата сметката за август ми е 10 лева.Къпане всеки ден (летна баня със слънчева вода) ,готвене на газ.Телевизия вечер + един хладилник това са основните консуматори.
Този пост е редактиран от ponyasd; 12-10-17 в 10:59.
Като нямаш консумация - може и 22лв да е. Иначе, под 70-80лв летен ток, на 3-4 членно семейство - трудно.
Те са три климатика. В изключено положение Фуджицуто и Шарп-а съм ги гледал - 20w. Хитачито не съм го гледал, но и то ще е там някъде. Лятото ги изключвам от контакта, ако това имаш предвид за товарене на сметката.
Тези от другия отбор, които си заслужават май изпадат рядко и едва ли обикновен юзер може да се вреди.
Така е, но на опашка за климатик няма да се редя.
- - - - - - - - - -
Какви са тези нови Sanyo-та на 220V при началника?