Без да се засяга някой, но ако човек е решил да купува климатик тошиба и го няма тук"""http://www.toshiba-aircon.bg/products/residential/"""-ЦЪК може да се окаже в един момент с гаранция-франция.
Но всеки е свободен да си направи избор.
Това е колко отдава. Няма как да го измериш, има приблизителна формулка.
И така да е навсякъде другаде 16 ката е макс до 6.8
Е, тогава наистина е "как да им вярваш".
От няколко дни съм закичил 3 от климите в подиса ми без 50-та на едни умни контакти с измерване на консумацията на Broadlink.
От петък от как ги монтирах Daikina в спалнята е издухал 25.58kW/4,65лв., МHI-то в детската 25,46kW/4,6лв и второто 20zs-s в офиса, който е в бивше мазе под апартамента 35,42kW/6,37лв. Гледам графиките на консумацията им и през денонощието се върти между 95 и 480W/h, но те са осреднени по часове и не дават моментнитe стойности.. И трите са настроени на 23 гр-са с вентилатори на най-ниските степени и някой са в Silent режим.. Поддържат си градусите по стаите в границите от 21-23..
Този пост е редактиран от nikolov333; 10-01-18 в 02:54.
Кой ти се струва по тих, дайкина или хевито?
На най-ниската степен, най-вероятно и от трите нищо не се чува. Но все пак и на мен ми е интересно да разбера, какви са неговите наблюдения.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Daikina е супер тих. Няма шум от клапата при он/офф, защото изобщо не я мени и въздушната струя е по-тиха. Даже смених местата им с едното MHI понеже бях го сложил първоначално в спалнята, а Дайкина беше в офиса. При MHI-то имаше и леки шумове, като пукания от пластмасата, но може би защото са нови...
Дайкина не вдига клапата при on/off, така ли? Поне така разбрах от това, което написа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
На MHI ZS-S леко пукат пластмасите при ON, защото се включва от 600-700W по ватметър и духа яко жега в началото. Тук можеха да пипнат малко софта.
Да..при Дайкина клапата не мърда..а шума от въздуха е като лек полъх..при MHI шума е малко по-остър.. Не е логично понеже Дайкина има значително по-малко вътрешно тяло, но външното му е малко по-шумно..може би понеже си е на две-три години..
Този пост е редактиран от nikolov333; 10-01-18 в 10:57.