доколкото разбрах някакви "майстори'' са пипали.Когато разбера нещо повече ще кажа.
доколкото разбрах някакви "майстори'' са пипали.Когато разбера нещо повече ще кажа.
Да споделя и аз нещо, дойде време да не мога да се стопля с Дайсейкая. Настроен на 30гр. не успява да затопли до комфортно иначе си духа много топъл въздух, но имам много топлозагуби, та от време на време му помагам с един конвектор сутринта. Дефрости прави през около 2 часа, тоест като се заскрежи отвън, контролни дефрости го хванах да прави само един път, беше -11градуса и го направи за 1-2мин. Сега го настроих на 5 степен на вентилатора и на 30градуса и по добре затопля, на авто режим на вентилатора не успява, шума обаче е много силен. С една дума изолация си трябва.
Искам само да споделя .... Нямаше ме 1 месец у дома без отоплене. 110м2 апартамент във Варна, север/севроизток без изолация и калпава дограма ... при минус 11 навън включени три Daiseaki 5 климатика (2x13 & 1x10) заварих апартамента си с равномерна температука 22.5C във всички стаи при зададени 23C след 24ч работа (вентилатори на ауто).... Имам ватметър на единят климатик 13-ка .. консумация 265W .... Е как да се оплача от Тошовците .... четвърта година служат бе проблем ... Вива всичко правено от самураите ...
Някой да сподели как се е представил Дайсейкай 5 при -20гр.До -15гр.има писано че работи и топли добре,но от там надолу как е никой не е споделил.В Бургас поне аз по ниска температура от -10,-11 не съм засичал (имам термометър на терасата).
Топли. Здраво. Но, на третата година се разхлопва управлението на хоризонталните клапи. Конструкцията е пълна шитня и при следващата профилактика ще се ремонтира. Добре, че не намерих втора петица, а си взех осмица дайсейкай.
Така е и аз имам забележки към машината,но какво да се прави пълно щастие няма.
Хвърлял съм и по малка торба с пари.Там излезе че все едно съм ги хвърлил през терасата.Този поне топли и то доста добре.
Мисля да се възползвам от по-хладното време тези дни и да почистя плазма касетата. Някой може ли да помогне със съвет как да я извадя и почистя? В мануала не е описано,а и не успях да намеря линк в тубата.
Благодаря предварително!
- - - - - - - - - -
Намерих отговора!
Здравейте .Може ли някой да обясни малко по-подобно какво представлява функцията Cold draft preventive control.В темата за 8ма серия беше говореноза нея и проблемите които създава.Как влияе изключването и на работата на машината.Някъде беше писано нещо ,но немога да го намеря.
Абе възможно ли е да е толкова тих дефроста, че да не разбирам дали има? Климатика си въртеше вътрешния вентилатор а-ха да заспи тотално, навън -2С, викам чакай да го сложа на 1-ва степен че в другия край на стаята май стана малко хладно - нищо, давам 2-ра - нищо... изредих ги до 5 - няма промяна. Върти си все едно на две степени под 1. И все пак го оставих на 2-ра... След 4-5 мин турбината спря тотално и след около 20-30сек се включи на 2-ра степен както и бях задал. От какво може да е това, да е бил в дефрост и аз да не съм разбрал? Никакви пуфтенета нищо е нямало.