Страница 180 от 372 ПърваПърва ... 130170178179180181182190230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,686 до 2,700 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Напълно си прав, но Правилата са общодостъпни и се предполага, че всеки се е запознал и съгласил с тях. Ако не е- вие сте на ход. Написах, че много теми са "оцапани" и при заключването на една тема, ще се цапа друга или други теми. Повярвай ми от личен опит-българинът не го ли настъпиш по мазола, ще си я кара като му е удобно. Дали ще е тази тема или друга, такива индивиди ще си намират поле за "изява", докато не ги настъпиш. Правилата са измислени добре и ако се спазват ще е добре за всички потребители.
    oska, chany и rosswen харесват това.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Съгласен съм теб, но след като започнеш да ги "настъпваш по мазола", се създават теми против този който настъпва и се тръби за цензура....
    rosswen одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от sniper Виж публикацията
    да разбираме,чe тошибата е два пъти по икономична от 25zm-s?ако е така,хвърли го тоя мицак през прозореца:D
    Не е точно така. Цитираните са моментни консумации - просто единият не може да слезе под 340W и изключва. Другият съответно под 180W изключва. Ако те интересува консумацията на ел. енергия за един месец назад, примерно тошибата беше малко под 200kWh ( приеми 190kWh) , а хевито малко на 200kWh ( приеми 220кWh).
    Има един интервал на външни температури някъде от +5..+3 до към -5градуса в който хевито вади по-голяма ефективност. На някои може да се вижда станно и да нарипат, но това го забелязах и миналата зима.

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Е, и? Правилата са за всички, трябва да се спазват и никой няма право да се сърди. Ако тема или мнение са против Правилата-минаваш с гумичката и толкова. За днес-толкова по тази тема! Хубав ден на всички!
    oska и rosswen харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

milanov, нещо интересно, докато разглеждах сервизното на ZMX.

Вдига си минимума чак под -10. Май си сбъркал класовете при избора.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    ...Има един интервал на външни температури някъде от +5..+3 до към -5градуса в който хевито вади по-голяма ефективност. На някои може да се вижда станно и да нарипат, но това го забелязах и миналата зима.
    Няма кой да нарипва, като види как са им окупирани външните тела на съкровищата ти.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Възможно е. Нямаше как да се отделят повече от 1600лв. ZMX с монтажа минаваше 2х.

П.П.
    Всъщност конкретно моят екземпляр при около -2градуса го качва от 300 на 400W. Това не е чак толкова притеснително, защото така или иначе е с висок минимум.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Възможно е. Нямаше как да се отделят повече от 1600лв. ZMX с монтажа минаваше 2х.

П.П.
    Всъщност конкретно моят екземпляр при около -2градуса го качва от 300 на 400W. Това не е чак толкова притеснително, защото така или иначе е с висок минимум.
    На ZMX минимума е около 200W, който също не е от най-ниските, но поне не го вдига.

Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-18 в 16:48.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

re: Колко ми харчи климатикът - Real Time

Новите модели на MHI си качват доста минимумите.
    MHI ZS minimum.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Re: Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Новите модели на MHI си качват доста минимумите.
    MHI ZS minimum.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
    Да, тях съм ги чел доста пъти. ZS-а мисля, че си качваше по същия начин, като ZM-S. При ZSX покачва по-начесто, но по малко оборотите. При мен лично влиза в он/офф само при първото покачване, от +4 до към +1. Надолу няма изключване, въпреки покачванията. Много си зависи от помещението.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

На моят 25zm-s минималното време за работа на компресора е 10мин. Т.е. on цикъла е минимум 10мин. От тези 10 мин 6..7 мин работи на номинал 700 W и само за 3..4мин сваля на минимума 300W. Ако само развърташе и веднага отиваше на 300W нямаше да влиза толкова често в on/off. Някъде бях качвал и клипчета. За мене това е по-големия дерт от покачването на минимума. За това и непрекъснато го държо на silent, така качва до 530W вместо до 700.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Предвид факта, че темата е пълна с излишна информация, предлагам само тези които разполагат с мониторинг на своите машини да дават някакви резултати. Имам предвид потребители които следят с уреди консумацията или самите им машини дават такава информация. Всичко останало е просто излишно. Не случайно темата е real time.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 06-02-18 в 20:25.
    Kasap, SPSt, gerhar и 4 други харесват това.

16. Тук е от
    Aug 2017

Gree change 12 обявен минимум дори в официалния сайт е 200 а реално е 400,
    но най интересно е при lomo 9ka, обявения минимум е 120 а при мен най малко съм го виждал на 369.
    ponyasd одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

+5 градуса навън,машината нагласена на 23градуса ,вентилатор на макс.В спалнята е на 22 и бачка на 370w(мързи ме да ходя да снимам ватметъра)

Sent from my Sony Xperia Z3
    ponyasd, Stankov85 и Mig82 харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

Генерал 12 лмца при външна температура 3 градуса в момента в град Добрич нагласен на 24 градуса вътре в 18 кв кухня заедно с усвоена тераса с 7кв прозорци работи на 307-310вата от часове без да изключва и поддържа много точно температурата в помещението, през деня на по-високи температури 5-8градуса и наличие на слънце работи при същото задание на 227-229 вата , вентилатора на вътрешното е на авто и никога не сваля под 2 скорост, освен ако не е под 21 грдуса настроен, тогава сваля на 1 и може би малко под нея; МХИ 20зм-с при същите условия но в стая 10 кв, задание 22 вътре прави 26 и изключва консумацията под 296вата не съм виждал никога, май често работи на около 340-350 и изключва без значение от външната температура и без значение от заданието, вентилатор на авто ; Тошиба 13 авант5 в 20 кв. хол при задание 24 работи на около 400-450 вата консумация може би там имам повече загуби виждал съм го да работи денем с часове на 350 вата, но при по-високи температури , вентилатор на авто.
    п.с: имам и Дайкин фтхб35ц, но е на трърда връзка и не мога да му следя консумацията, някой ако има такъв, може да сподели мнение да знам ориентировъчно.
    Този пост е редактиран от avenger; 07-02-18 в 19:51.
    oska, JOKVN, mystikalrs и 5 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе