Първоначално публикувано от
shener84 Генерал 12 лмца при външна температура 3 градуса в момента в град Добрич нагласен на 24 градуса вътре в 18 кв кухня заедно с усвоена тераса с 7кв прозорци работи на 307-310вата от часове без да изключва и поддържа много точно температурата в помещението, през деня на по-високи температури 5-8градуса и наличие на слънце работи при същото задание на 227-229 вата , вентилатора на вътрешното е на авто и никога не сваля под 2 скорост, освен ако не е под 21 грдуса настроен, тогава сваля на 1 и може би малко под нея; МХИ 20зм-с при същите условия но в стая 10 кв, задание 22 вътре прави 26 и изключва консумацията под 296вата не съм виждал никога, май често работи на около 340-350 и изключва без значение от външната температура и без значение от заданието, вентилатор на авто ; Тошиба 13 авант5 в 20 кв. хол при задание 24 работи на около 400-450 вата консумация може би там имам повече загуби виждал съм го да работи денем с часове на 350 вата, но при по-високи температури , вентилатор на авто.
п.с: имам и Дайкин фтхб35ц, но е на трърда връзка и не мога да му следя консумацията, някой ако има такъв, може да сподели мнение да знам ориентировъчно.