Покрай човека с двата еднакви ( различни ) шорая все по брошурките климатик и камина. Много странно, къде беше написано, че климатик с R32 не трябва да се ползва в помещение с уреди с открит пламък. Или нещо подобно. Като се сетя ще го цитирам.
Screenshot_20180812-190932.png
Screenshot_20180812-193024.png
Screenshot_20180812-192544.jpg
Този пост е редактиран от milanov; 12-08-18 в 20:31.
За Миланов трябва инвертор, който не е тип климатроник, а тип ръчен климатик. Нагласяш си мощност на компресора, степен на вентила, вентилатора, турбината и си пееш.
Здравейте, днес в София си беше топло. Пуснах климатика като се прибрах. Помещението, което охлаждам е коридор около 10м2 и дневна около 30м2. Температурата в дневната беше около 29*С. Външната температура не знам колко е била, но изложението ми е такова, че пече яко по цял ден, слънцето се скрива чак след 18:30.
Двете външни стени на всекидневната са изток и юг с големи френски прозорци на ъгъла между двете стени и си напича здраво помещението и то по цял ден. Като цяло съм доста доволен, имайки предвид, че не държа климатика постоянно пуснат за да е темперирано помещението и за днес консумацията е била около 1.4kW. Сигурно ако оставям климатика постоянно пуснат, консумацията ще е по-ниска, но вечер е толкова студено, че няма нужда от климатик.
Ако почнат да ги правят такива с ръчно управление, ще трябва да пишеш софтуер за перални
За 12-ка си е отлично и ще позволява комфортна работа за предвидено за 12-ка помещение. Още повече че Панасониците май не си вдигат минимума ... ама за 7-ца бива да е около 100-на вата ...еле на охлажане инак си е студ , имам такъв под 270w. не пада ще взема да му заврЪ един термометър
Това като вкарай козата, и на пролет като я изкараш....брей колко широко било.
Нещо такова. Пък ако вземе да ти хареса, шитваш Тошко и си даже на плюс ама на дали
Ауксите не пукат тръби, Додо.
TCL Велев беше писал, че 2 от 3 са така.