ЦЪК
Пост #26
- - - - - - - - - -
Дебита става в куб.м. за час. По често се среща в тази размерност по сервизните.
- - - - - - - - - -
Накрая се получава мощност във W.
- - - - - - - - - -
Ако нещо ти боде очите това число 0,336, ползвай калкулатора на Джак. Даже може да провериш дали съвпадат резултатите.
Пия си кафето на терасата и Ви чета. Терасата не е остъклена, оставил съм балконската врата леко открехната, да ми грее цепеницата и тераста, обаче чувам нещо как се развърта ... ейй взех да се оглеждам на съседите по климатиците, пък то ... излезе на съседката центруфугата на пералнята :D
Дам и при други четящи се забелязват такива отклонения. Аз си мислех, че спя леко, но въобще не ми беше направило впечатление, че вдига, сваля клапи, тръгва, спира, пука и т.н. За съжаление това душевно спокойствие свърши. :-)
Да, интересното е, че хора, които се топлят на парно и са спали вкъщи, изобщо не разбират, че има климатици. А уж те са свикнали на тишина... Форумът те прави много мнителен и чувствителен към звуци и други. [emoji23]
То централното парно не изключва отоплението на климатик. Винаги има по няколко седмици, в които се отопляваме на климатик. Ако се преместя един ден при газта няма да е така.
По принцип на парно се спи добре, а човек колкото повече спи добре, толкова по-малко му пречат странични звуци, но през лятото парното не помага. Вярно Грито при охлаждане е супер тихо и работи с много нисък минимум (слиза и под 100 W). На отопление си е истински храсторез.
Аз цял живот съм живял в къща, на парно. Първоначално беше на въглища, а през последните 6-7 години - на пелети. От няма и 3 години живеем в апартамент и се отопляваме само и единствено на климатици. Честно казано, парното не ми липсва. Има и своите плюсове, но за апартамент, винаги бих предпочел климатици. Между другото, парното суши въздуха повече от климатиците.
А бе да ти кажа за апартамент най-комфортно е централно парно и всички да топлят. Термовентилите поддържат температурата и не ти пука въобще от нищо. При нас е така, но като цяло е голяма рядкост.
Е то и тук е голяма рядкост, защото в бетонните гета половината не топлят, една четвърт крадат, а останалите плащат масрафа.
1/4 са малко за крадци.
Живял съм 1 зима в Люлин-3 в бл.321 (огромен ЕПК с емнайсе входа по 14 етажа). Викам асансьора, асансьора идва (3 асансьора на вход са от големите). И вътре задължително има човек с радиатор, който гледа лошо. :D И така всеки ден. И денонощно се чува чукане по тръбите - някой някъде прави нещо по инсталацията.
Просто идва един момент, в който всеки е длъжен и той да крадне/излъже, иначе ще е МНОГО прецакан.
Т.е. за да излезеш на нула трябва и ти да откраднеш.
И там беше така.
Подобно е положението и в политиката : всяка партия има по няколко партии сателити и партии, създадени с цел да крадат гласове от останалите. Ако не го направиш си аут. И се стига до там да има 68 партии на избори, но зад тях реално са 3.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 09-11-18 в 16:37.
ЕПК в Люлин 3, с поселение, колкото в не много малък град - това е твърде хард!!! :-) В Люлин в ЕПК-тата почти навсякъде са спряли парното.
PS: Между другото там и на ток съм чувал, че се случва някой да се закачи към чужд електромер. Не знам дали са градски легенди. Моят опит е с другото бетонно гето - Младост там като че ли беше само "еротика", без хард ( около 1/4 крадящи).
Този пост е редактиран от Vizi; 09-11-18 в 17:22.
[QUOTE = Jack Krauser; 897225] Burada COP Calculator tablosu.
https://dox.abv.bg/download?id=d7b5df50af#
Ve hava yoğunluğu hesaplayıcısı
https://www.gribble.org/cycling/air_density.html [/ QUOTE]
И двамата отговаряме по същия начин. Няма малко разлика.Получих масата на въздуха като 1.2. Направихте чудесно изчисление. Благодаря ви за формулата Ви Exell.
Прибрах се в Разград и реших да направя подарък на milanov.
Врътнах кранчето на радиатора и пуснах Нексурата само на панел.
Първо се развъртя до около 500W (имаше да догонва 1.4С),
и после падна до 170W, при 3С външна и 24С нагласена вътре.
Това е при темперирана стая.
Най ми хареса, че милото въобще не разбра, че е на климатик.
Верно е изморена, а и съм изключил диодната индикация
на вътрешното тяло.
Цанков, май и вие сте топлолюбюви като нас. Иначе, браво на машинката!