Естествено, че не се следи само стайната температура...И други параметри са от значение.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Естествено, че не се следи само стайната температура...И други параметри са от значение.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
То ако има "начин" да си го заковеш константа на 0/-1° няма ли да е най добре , хем ще си имаш нисък минимум хем ще си дефроства(при нужда) ?
За покачването на минимума не взема ли "команда" от външния датчик ? -2 -6 -8 ....
Този пост е редактиран от Mig82; 17-08-18 в 14:17.
До +2...+3 градуса външна работи на 170W. От +2 до -2 работи на 250W и под -2 под 380..400W не може да слезе и си джитка като конвенционалка. И на -10 пак си работи on/off.
Ако не се изключва и не се променят зададените градуси на ватметъра може да се видят числата: 170, 260, 400. За три години съм виждал консумация примерно 320W буквално няколко пъти. Даже като куриоз, ако се задържи няколко дни облачно с дневни и нощни температури около +3..+5 градуса не се сеща да мръдне от тези 170W въпреки че стайната от 23 е паднала на 21,5.
Любов от стар съветски тип усещам между вас с цепеницата, Миланов. Допълнителните кабели само ще да ви я заздравят!
Така ще е. Като не съм имал в главата когато ми го пробутаха, сега ще дРъжа п*ш***а му (сензора) в ръката.
Ако сега трябваше да избираш за същата стая какво би избрал ?
@milanov
Макар че за да са ти свободни ръцете /и да не пропускаш писането тук/, можеш да го пъхнеш и на друго някое място.
Така е, но или там в завода от където е дошъл са слаби писачите на код или някой друг се е правил на "майстор". Такова включване и изключване през 10мин и форсиране на фана при всяко тръгване на инверторен климатик .....ще замълча.
- - - - - - - - - -
Идея?
- - - - - - - - - -
Ако знаех да съм го взел вече.
П.П.
Kasap да не се праи, изобщо не става въпрос за харчене или не харчене. Просто работата on/off специално на този климатик е отврат.
Това он/офф на 10мин. ми прилича на сработване на защита , проверявано ли му е количеството фреон по везна ?
Да го прави на 15° външна както и да е ама на -15 не се връзва.
Не е проверяван фреона, но от самото начало си работи така ЦЪК пост #266. На вътрешното тяло сензора за стайна от миналата зима е изнесен на метър от тялото и изолиран с т.н. фибранче, така честотата на вкл/изкл чувствително се разреди. Но пак като вдигне минимума на 400W си подкарва старата песен.
И какво ще и ремонтират? Ще и препишат софтуера ли? Бях прежалил някой лев за нова платка на вътрешното тяло, но няма.
Досега пари за гаранционни ремонти не съм плащал, но може нещо да се е променило?