Ще, ще...., някои вече минаха....
Зависи от помещението - някое денем има нужда от охлаждане, друго вечер от отопление.
Същото е в колата - денем климатик - вечер парно - пък “помещението” е едно и също.
Такова е времето.
Ще, ще...., някои вече минаха....
Зависи от помещението - някое денем има нужда от охлаждане, друго вечер от отопление.
Същото е в колата - денем климатик - вечер парно - пък “помещението” е едно и също.
Такова е времето.
Така е, при помещения само с вътрешна изолация. Като автомобилите са.
Свали въпроса от дневния ред и ги упъти към гардероба с есенните одежди!
Кажете им ,че сме си взели цепеници с висок минимум и след 0 та работят добре.
Другия вариант е японче с къщички .....тогава изобщо няма да барнат климатика .
п.п.
сега разбрах защо тези с Японските са толкова доволни .Те едните им не барат ДУ
Аз си мислех, че ми е твърде слаба външната изолация на къщата, но след като затворих снощи прозорците за първи път от месеци насам и стайното управление на газовия котел си показваше 26 и на сутринта падна на 25гр. Толкова си държим лятото. Поне няколко дни с ниски средни дневни температури ми трябват, за да изстине отвътре къщата. Дано няма такива, че много рядко преди 5-10 октомври съм пускал газовия котел, дори и за малко.
Аз пък нямам никаква изолация и като се прибрах отворих прозорците да се охлади малко, за да не пускам на охлаждане, че зазимих летния конденз.
После се чудете, защо на Миланов климатиците са постоянно он/офф. Той живее в парник.
Миланов, ти си за конвекторчета.
Или подово на ток.
Не мъчи климатиците.
Е при вас кога пък толкова бързо изстина. Пет часа малко мръднаха температурите надолу.
Като минат няколко дена и при мене ще се наложи да се отвръща въздуха за час два.
- - - - - - - - - -
Подово не може да се сложи, няма място за конвектори, може само високо по стените да се кичи нещо.
- - - - - - - - - -
Утре тошибата прави три години.
(Как да се брои, когато е платен или когато е турен.)
При мен не са падали, цяло лято бяха такива...
Как да не може подово?
Под ламината се слага.
Да ама трябва да се изкара всичко от стаята, да се разглоби ламината.....много ми се вижда хамалогията.
И при мен започна влошаване на времето. Следващите дни се очакват температури под 10 градуса. Пуснах на отопление. В ~50 квадрата, зададени 23 градуса, консумацията падна на 220 вата, духа леко топла струя. Вътре е 24, отвън 13-14°.
Минимумът на 12pke на отопление ме устройва.
Брях, джак изцака ме, в момента хола ~ 50кв. го топля с 330W.
Но къща и 25С.
Се тая, в тоя сезон разхода е смешен.Зима иде.