И моята DS-ка във Варна направи същото при температура -7о. /монтирана е в 16 квадрата северна стая/Първоначално публикувано от teon
И моята DS-ка във Варна направи същото при температура -7о. /монтирана е в 16 квадрата северна стая/Първоначално публикувано от teon
И при мен е така, макар че именно този климатик /външния агрегат / е изложен съвсен на открите без завет на североисточна тераса, само в едния край на тавата има малко лед от навяванията. За D28U /саньо/ и E25T /фуджицу/, мога да кажа същото - размразяват без заскрежени пити, но те са на завет.Първоначално публикувано от teon
Скрежа зависи от влажността на въздуха, а дефроста се изпълнява по алгоритъм в зависимост от температурата на външната пита и продължителността на работа на компресора...
Голям студ при мен, сутринта -14°, сега -10°, пред деня максимум стана -8°.
MHI-то като станах го хванах точно след дефрост и от зададени 22 беше станало 19.1° в стаята - това само за 10-тина минути дефрост. Вдигнах го веднага на 23° и така до 18 ч.
Цял ден не спря и за секунда, нито дефрост, нищо, само върти яко компресора. Средна консумация 576 W! Толкова май не съм задържал никога.
Сега го върнах на 22° да се укроти малко.
Иначе бълва жега, да е жив и здрав. И топлообменникът няма помен от скреж и лед, но то не е и влажно при тази температура.
А идва -20° че и надолу при мен...
Sanyo-то не съм го пипал и си е на 21° - 433 W средно, никакви проблеми, и то е чисто.
Саньото вдигна консумацията над номинал, и впредвид прогнозите за предстоящите падания на температурите, от вчера ограничих работата му само в стаята където е монтиран.Работи в инверторен режим с консумация сутринта от 9.20 до 13.20 --750w , средно по 188w за час.Настроен е на 23* и си ги държи без проблем.Нощес температурите тук паднаха до -9гр. , в момента -6 по мои данни.
Ти си на облекчен режим, аз съм на 500 W вече.
В Русе си е як студ.
MIDEA-та е на 950 W/h.Днес тепературата цял ден бе около - 7.Работи безупречно.При зададени 23 градуса в другия край на стаята е 22.Оказа се желязна машина.След малко я спирам и утре отново.
Саньото вдигна разхода.За 12 часа, снощи от 21.оо до 9.оо сутринта - изразходени 2,94kw, средно по 245w за час.Външна температура снощи -9гр.
И мойто Sanyo като на deian няма проблеми добре си работи-тука в Русе сутринта днес около 8часа беше -11гр.сложил съм го на 21градуса и AUTO и не го бутам!
Отново в Русе -12гр. Дайкина при зададени 20гр и 4ст на вентилатора поддържа 19,5 - 20,5 гр средна консумация 430w на час
От снощи 22:30 ч. и темп -18 гр. до тази сутрин 7:30 ч., темп -23 гр. средната консумация на Тошиба 255 ПДР е 842 вата.Настроена е на 20 гр. поддържа 22гр. в стая 14 кв.Не знам защо в тоя студ поддържа два градуса отгоре.Може би датчика не е наред, но си топли.Консумацията в този студ за мен не е вече чак толкова от значение, важното е, че успява да топли при това без да работи на мах.Старият ми Дайкин в другата стая /15 кв.м/ си поддържа зададените 21 гр. като и той не си дава зор.Лошото е , че през 35 мин. влиза в дефрост за по 5 мин и после още 5 докато се набере и оттам има повече загуби.А от размразяване няма нужда, по "питата" няма нищо.Явно размразява по време.Дали може да се направи нещо за да размразява по нарядко?Падне ли под -5 гр. си размразява на всеки 35-40 мин.Има един датчик залепен на горната лява част на външния топлообменник.Ако се премести на друго място дали няма да промени и времето на дефроста?
Прав си че най-важното е климатика да те топли при такъв студ,но все пак ми се вижда доста височка консумацията на ТошибатаПървоначално публикувано от kantonaa
Мойте машинки си работят без проблеми и си поддържат зададените градуси - 22-23 гр. през деня и 20 през нощта.За последното денонощие, което беше с температури през деня около минус 7-8, а през нощта паднаха около минус 16 климите са направили следния разход:
- Хитачито е дръпнало 7,84KW или средно по 326 вата на час.Много приятно съм изненадан от работата му.Излезе доста корава машинка
- Дайкина е дръпнал 13,63KW или средно по 567 вата на час, което ми се струва идеално защото миналата година 2,5КW смядовски радиатор едва се справяше
24.01.2010г. 8часа температура в Добрич -18* през деня -10*
25.01.2010г. 8часа температура в Добрич -22* консумация за 24ч. на инвертора от подписа ми 13.2KW или по 550
вата на час ,поддържана температура 22*-23*.
но все пак ми се вижда доста височка консумацията на Тошибата
Така е, но може би топлинните ми загуби са повече, стаята е външна, с дървена обикновена дограма, отгоре и отдолу не живее никой, все минуси откъдето и да го погледнеш.Когато е по-топло не се усещат, но при тоя кучи студ явно се отразяват яко.Иначе Тошибата от 15 октомври до 15 януари "изгори" 300 Квтч.Средно по 3.3Квтч. на ден или 135 вата на час.
В Пловдив не е чак толкова студено. Fujitsu-то си работи без задихване все още. Станности прави с влизането в дефрост (като по програма през 4 часа) по отношение на консумацията тогава (пикчетата). Иначе като цяло държи средна консумация от 470W при средна външна от -5.4 и поддържана от +21.8. Пуснат е в автоматичен режим на поддръжка на 22 градуса и въпреки това след дефрост умничето в началото ги качва повечко, може би да навакса. А иначе няма какво да дефроства, всичко е чисто.