Очевидно наглият си ти, че си позволяваш да ме наричаш така! Най-малкото не е културно! Само коментирах пост #4163. И да знаеш, че понякога с кавички се отбелязват цитати, дори от глупави изказвания!
А, и още нещо, из форума съм се "разхождал" още преди ти да знаеш за съществуването му. Купих първият си климатик General през 2006 точно с препоръки от тук. За съжаление не беше Втора Употреба и все още работи без никакъв проблем.
Айде пак се почна....
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Почва се заради лични нападки. Някои хора много си вярват май.
Момчета хубавото е ,че всички са доволни .
Ние с новите клими сме прецакани ,че не сме си взели клими от ГРУПАТА НА ШАРО ( 4-5 човека богопомазани и драскащи навсякъде препоръчвайки К2У )
Забележете ,че те реално са с едни и същи клими или по-точно ДР серията .
Като са толкова хубави и класни ,защо новите Японски топ модели са по еФтини от новите по смотани Европейски ?
Като гледам никой толкова не се е засилил да си купува К2У освен разни хора ПОСЪВЕТВАНИ да си купят К2У , но не от каде да е а от Пловдив ,че те тук са извънземни .
Аз от мойте смотани европейчета съм доволен с едно изключение . Но от 10 клими е добре .
Не стоя на студено , не плащам големи сметки и ми е добре .
И преди бях питал ,но никой не отговори . Като е толкова добре К2У то аз съм ок за разните ми там имоти дето давам под наем да взема нови и след 5-8 години да ги продам на по 1500 лв.
Междувременно етериата си топли с около 300 вата и поддържа 23-24 градуса в около 40 кв . май пак съм се прецакал !
Не е да работи на 150 вата ,но ще го преживея .
Надявам се и този ми пост да не бъде изтрит , че в последно време доста ме трият особенно ако кажа нещо срещу Шаровците !
Аз едно не мога да разбера уж всички сте специалисти а не ви е ясно, че безплатен обяд няма. Най хамалската инсталаторска сметка казва че при температурите през зимата в България кубика се смята като 40вата за супер изолирано помещение и 80вата за кочина. Т.е ако стаята е 20кв. примерно при около -15 градуса и изолирано помещение с височина 2.60 кубатурата му е 52кубика по 30 вата е 2,08кв топлинни загуби на час. т.е. вски час помещението губи толкова количество топлина. При тия -15 градуса КОП-а на най добрия климатик да речем че е 4/при всички цитарани в ръководставата специални условия свързани с дебита на вентилатора на вътрешното тяло/. Тогава този климатик трябва да работи с консумирана мощност 520 вата толкова е просто. Аз съм от скоро в този форум но виждам как хората се надлъгват с математиката. Да речем че температурата на вън е по висока колкото и да е малка топлозагубата се съмнявам да стигне 400вата за 20кв. метра/това е при коп 4 и консумация от любимите на някои форумци 100вата/ И тъй като съм сигурен че ще има хора които ще кажат че говоря пълни глупости направих проучване в нета и там пише следното The idea of converting human body heat into a form of usable energy has been targeted by scientists for years. A resting human male gives off roughly 100-120 Watts of energy. A very small fraction of this can be utilized by a thermoelectric device to power wearable devices.
Т.е ако една стая губи 400 вата и вие я топлите със 100 вата от супер климатиците ви изобщо не ви трябват просто трябва в стаята/да речем хол/ да има четири човека те ще я стоплят. Особенно ако в семейството има дядо двама сина и един баща тъй като 100-120 вата отделя мъжа. Да речем че жената отделя малко по малко може да се ядоса и тя ще достигне подобни стойности
Моето мнение няма отношение към произхода на климатиците, били те Японски, Китайски или Тайвански. Имало е подобни "изхвърляния" и на съфорумци , ползватели на климатизарори за евро. пазара. Ама няма как да топлите 30-40м2, със 120W консумация и да твърдите, че дори имате и големи загуби. Това противоречи на всякакви физични закони. Всички знаем, че на минимум климатиците работят с минимални, направо нищожни дебити. Колкото и да се подигравате на Джак, той е прав, че машината трябва да изкарва зверска жега, че да догони топлоотдаването, което някои потребители твърдят, че климите им имат. Отделно, че дори бълвайки яка жега, с тоя нисък дебит, ще топли само около себе си, да не говорим за 40м2.
То и моят "хиперинвертор", нищо че е европеец, работи на 180W по цял ден без да изключва, но при +8 до +12 външни. Има завиден COP за мощността си, но въпреки това, в момента лапа по 550-600W, за да топли с 23гр. 40+м2. Сигурен съм, че каквато и машина да сложим на това място, трудно ще консумира по-малко, камо ли 150W, че да стопли.
Този пост е редактиран от rosswen; 21-11-18 в 14:47.
Всичко е възможно при определени условия
В моя частен случай, не очаквам да се случи... Дневната е точно 34.8м2 с височина 2.60м получава се малко над 90м3.
VIP-a(U-Crown) се справя отлично в тази къща на почти 100 години. При външна 2 градуса, поддържа 22(замерени на 40см от доста студения под) без никакви напъни и с консумация от около 600 вата. Имам огромни загуби, къщата е на ъгъл, външни стени, много прозорци и т. н. В случая мен ме устройва напълно, защото изходящата струя е 50+ градуса.
Този пост е редактиран от stainway; 21-11-18 в 15:44.
Rafailiev
Покажи ми аналог на този модел
.Вътрешно тяло 14кг.За екстри да не изброявам.
Машината е MITSUBISHI ZW280
Cop 5.71
Произход:*Япония
Охладителна мощност:*2.8(0.6-4.2) kW
Отоплителна мощност:*3.6(0.6-7.7) kW
Консумация (охлаждане):*525(90-950) W
Консумация (отопление):*630(90-1980) W
Не го приемай като заяждане ,но машината е на светлинни години от европейските си събратя ,а е набор 2010 год.
Този пост е редактиран от bobovo; 21-11-18 в 17:23.
И в каква стая се намира климатика. Ако е около и над 20 кв никога няма да ти работи на 100 вата по горе съм го написал ако ще и копа да се запазва до −273,15градуса. Грубите сметки съм ги написал по горе може да ги прочетеш.
Абе хипер са си параметрите, спор няма. Ама си му трябва на това чудо помещение със загуби. Такива помещения обаче в европа няма. За това няма и климатици с такива параметри на европейския пазар.
Така мисля аз. Може и да греша.