Аз, честно, не знам какво очаквате от машина, поставена в такива условия. Ще стане и по зле.
Аз, честно, не знам какво очаквате от машина, поставена в такива условия. Ще стане и по зле.
Леле, това Грии е по-голяма резачка от Панасоника ми. И колко тихо работи. Кефи ме.
Като се постопли напролет времето ще те питам за минимума.
Ако направиш вътрешна изолация на стени и тавани, консумацията му може да падне тройно, да не кажа четворно...
2,5 киловата за 2 часа се пада по 1,25 киловата на час, примерно по коп 3 се получава някъде около 3,75 отдадена мощност, стаята ти може би има около 2 киловата топлинни загуби.
Ми в този случай се радвайте че машината се справя за сега. Но климатик не се ползва за отопление по този начин.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Оня ден бях във Варна и пуснах климатиците в нетемпериран
южен апартамент.Вън беше 9С.
Ами 09LCC “обърна” въздуха в 20кв за няма и половин час,
но такъв студ си лъхаше от стените... .
След 5-6 часа почна да става нормално усещането(да се темперира),
а като станах сутринта всичко си бе наред.
Така че в тези условия си е напълно нормално да работи така.
Ако можеш измисли му някакво управление по нета,
че така ни комфорт ще видиш, ни икономия.
Единствено ще ти е хладно лятото.
Господа, (и дами ако ни четат)
Проблемът не е толкова в студеното помещение и на кой как му работят климатиците
Всеки уред има зададена максимална консумация, която може да достигне за кратки периоди, без да се повреди.
В случая не е нормално да работи на такава мощност. Просто им обърнете внимание-може и да има някакъв дефект.
Колко вата му е подгрева ?
Jack на стероиди е все пак , всичко му е подгрято отвън
Това значи ли, че е бил оставен включен, и няма авторестарт?но явно е гаснел тока и климатика е изключил
Staiway, много вярвате на тези китайски ватметри...,
доста народ изпищя от тях.
Откъде знаеш, че не е нормално?
Повечето инвертори имат защита по температура - над 55 градуса компресора си намалява оборотите.
След като е пуснат да работи в такъв фризер, очевидно, че не може да надхвърли 55 градуса на тръбите, защитата по температура отпада и инвертора продължава да развърта все повече компресора, докато си достигне лимита по ток. Затова е толкова висока консумацията.
Съвсем нормално си работи климатика... за такива екстремни условия, просто ти не си запознат с условията на софтуера.
Аз на ватметри изобщо не вярвам и слабо ме вълнуват, но в конкретния случай беше писано, че ватметъра е пробван и на друг уред.
Още веднъж-накарайте ги да замерят машината с техни инструменти, защото не е нормално да вдига над зададената максимална мощност.
П.П. Извинявам се за моята некомпетентност -просто се опитвам да помогна и да разсъждавам логично
Успех!
Точно щях да пиша че важен е тока