Колега zxc0, не ни пречи да се забавляваме, ако обичаш!
Колега zxc0, не ни пречи да се забавляваме, ако обичаш!
Изпратих писмо до официалния вносител на климатиците Gree за България с искане за мнение дали консумация от порядъка на 1,5-1,9 киловата е нормална. Отговорът им беше ДА. Ровейки се из форума попаднах на тема в която човек имащ Грии Change е снимал консумация на неговия климатик от порядъка на 1800 вата. Та стигам до извода, че явно Гриитата не са от икономичните климатици.
А като се замисля срещу още150 лв отгоре можеше да взема LMCA 9-ка и най-вероятно нямаше да занимавам аудиторията с постове от рода на "климатика ми май гори много ток", но вече се свършило
Този пост е редактиран от dodo2000; 26-11-18 в 22:09.
От +3° в стаята каквото и да се сложи ще стопи лагерите на електромера. Единият климатик си работи нон стоп на 300W, ако го изключа след 3 дни под +15° в стаята няма да стане. Вчера малко повече проветрих и два часа работи на 600W.
Че не са от най-икономичните не спорим.
Но да качиш 17гр. си е сериозна цифра.
Факта че го е направил за 2 часа само ми звучи много добре даже.
Първите 5гр. ги вдигам за 10мин., ама стигам до 2,5kW консумация.
За 10гр. ми трябват 30мин.
За 15гр. само мога да гадая, но около 1:20мин.
Може би около 1:40 ще вдигне 17гр., но при пикова консумация 2,5kW.
Аз не бих ти признал никаква гаранция. Даже ще го похваля.
Пусни си духалка 2kW и ще видиш до колко ще стопли! Ще качи 17гр. за 2:15ч. ама друг път. Я вдигне 6-7гр., я не.
При мен духалка вдига 6гр. за час при +12гр. външна.
Може и така да са нещата, както казваш, не разбирам особено и не мога да оспорвам. Като стана въпрос за духалки имам една руска от моето детство - Ветерок 1. Беше се повредила преди време но ме хвана носталгията и я ремонтирах. Сетих се как съм заспивал 5-6 годишен унесен от горещата й струя. Сега работи само на една степен но изкарва въздух с температура 56 градуса. Консумацията не мога да кажа колко е, не съм се сещал да я включа във ватметъра. Също така изкарва и доста силна струя въздух каквато китайските пръчки за по 15-20лв не изкарват.
PS: Случайно намерих снимки на въпросната руска духалка. Като гледам на етикета й пише, че е 1250 вата, което в сравнение с китайските двукиловатови боклуци си е много добра консумация. Имам една китайска духалка, която духа само на себе си и смуче точно 2000 вата. Тая руската е изцяло метална и наистина стопля доста бързо.
[
Този пост е редактиран от dodo2000; 26-11-18 в 22:29.
Ако имаш трифазно захранване-това ще свърши работа и е само 50 евро
Просто не оставяйте да изстине толкова много и консумацията би трябвало да се подобри.
То зависи от банята де, в моята е кучи студ.
В тая връзка: Коя стая не е със стайна температура?
Ако днес е 0гр., а утре е 2 пъти по-студено, колко градуса ще е?
На върха на пламъка на свещ, са поне 300°С и това значи ли че топли много?
Снимай и консумацията и засечи за колко време ще затопли от 3 гр.
Съжалявам, но ако ще да е конструирана от НАСА, ще топли точно толкова колкото харчи.
Накичи я със злато, диаманти - все едно.
Сложи и 15 регулатора, WiFi - все едно, пак е толкова.
Даже ще е 1% по-неикономична от конвектор. Няма откъде да дойде повечето топло.
Енергията насочена на малка площ създава лъжливо усещане, че топли повече.
500W концентрирани във Фи 0,2мм режат 5мм дебела ламарина.
Този пост е редактиран от zxc0; 26-11-18 в 22:50.