Супер, сега остава и някой да ги премести в подходящата тема
Супер, сега остава и някой да ги премести в подходящата тема
Що бре, тук пише колко харчи и друг е въпроса, че трябва да се смята с курс лв./йена, пък и не знаем колко е тока в Япония.Първоначално публикувано от deian
Ако някой ми каже, дали маже да се сменя настройката за да ми смята в лв., ще черпя яко.
Ако имаш този климатик в Япония ти плащат 15 % оттока самата държава ти го дотира защото не натоварваш мрежатаПървоначално публикувано от joro_bul
Абе супер си е, не е като при мене, в хола електромер. Добре, че жената оше го търпи, че поне месец да мога да засека някакви данни.Първоначално публикувано от joro_bul
Абе има държави и държави. При нас в период на криза(и по ниско потребление), пак за увеличение говорят, там ти плашат сметката заради ниско потребление. Ама к'во да се прави България.Първоначално публикувано от Mmitaka
сега ако и разтълкуваш на снимки 30218 30222 30224 какво значат символите,моного ще ми помогнеш....
Ами, както винаги е било никой не мисли за обикновения потребител, за съжаление...
30218 е число 99, ама дали е часа на работа или киловати!!!Първоначално публикувано от marian1
30222 и аз искам да знам
30224 % на влажност в стаята, като имаш опция за регулиране на влажността
И аз искам да ме светне някой, защото имам нещо, което е мн-ценно, но незнам, как да го ползвам
От фирмата вносител са длъжни да ти предоставят пълен превод на сервизната книжка по БДС, има едно входче казва се врата влизаш и поставяш А4 бланката с иероглифи и можеш да си сигурен КЗП те защитава , по моето време 2 ма са влизали и са излизали с преводи , мойте уважения но дори Японец казва немога да преведа товае терменология , имате си права хора освен ако не сте го откраданли
Получих книжка с превод, но не е подробна, там са описани най-важните неща за нормална експлоатация и бих казъл, че върши работа, но нали ние сме по-по и винаги искаме да знаем повечеПървоначално публикувано от Mmitaka
30218-99 число отговарящо на часове работа без спирка от дистанционнто,брои само до 99часаПървоначално публикувано от joro_bul
30222-времето през което климатика е включен в мрежата,в твоя случай -разход 2833 йени за 24 дни и 17часа
сега ти ги смятай в лева
Ами това прави 189лв/24дена и 17ч. - малее, тя сметката ми беше 130лв. за целия апартамент. Те за това им правят 15% отстъпка на Японците, щото тока им е бая скъп.Първоначално публикувано от дезиро
Май не трябва да ревем, че нашия е скъп.
Това означава, че климатика ми е изгорил за тоз период 18 лв.Първоначално публикувано от freelander
Някъде бях видял че 1кВат в Япония е 24 или 26 йениПървоначално публикувано от дезиро
Като вземем средно аритметично (нощна/дневна) 0.13ст. за 1кВат в БГ (ЕОН) излиза 15.35лв. (при 24 йени за киловат) или 14.17лв. (при 26 йени за киловат)
Това е при 24 часова работа на на климатика.
Ако бъркам за стойността на електричеството в Япония нека ме поправят по-осведомените.
В Япония цената на електричеството е различна според потреблението. Цени за домакинства.
До 15kWh на месец - 21.08 йени
От 15kWh до 120kWh- 19.66 йени
От 120kWh до 300kWh- 26.03 йени
От 300kWh нагоре- 28.06 йени
Нощна тарифа - 9.62 йени
Обаче договорите с електрическите компании съдържат десетки условия и клаузи- тип на осветление, консумация на дребни домакински уреди, на едри уреди, пикова мощност при превишаване цената става по-висока при използване на енергоспестяващо осветление и уреди има отстъпка.