Страница 29 от 372 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2007

Re:Колко ми харчи климатика - Real Time

Може ли да ви вкарам някой вирус в темата angel
    То пак си е климатик. Термопомпа вода-вода. За 26 дни (от 1 до 26 януари) изразходвани 709квч дневна и 419квч нощна ел.енергия.
    По вашия метод- 1,8кв на час. Топля 120м2 къща -постоянна минимална Т 22,5гр- следи се от стайни термостати във всяко помещение.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

много добре
    този разход само за отопление ли е или за всичко ?

4. Тук е от
    Dec 2009

Ето и от мен тухлен апартамент ал.дограма +частична вътрешна излолация:
    - помещение 30 кв.м - климатик Toschiba RAS 4069SDR
    - помещение 35 кв.м - климатик Toschiba RAS 285 YDR
    зададена и постигната вътрешна температура 21 °C
    външна температура - 10°C
    обша консумация на двата климатика 2 kW/h

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

cacho- Този разход включва ли и водната помпа в кюпа?

6. Тук е от
    Jun 2007

Само за машината- имам отделен електромер за нея.
    Най-натоварващия фактор е, че къщата не е измазана и не се отоплява цялата.
    Представлява тухла 4-ка, отвътре с картон и вата. Етажа е среден от 4-етажна къща.

Включва всичко. И сондажната и 2-те циркулационни и компресора. Само вентилаторите на конвекторите са на другия ел.мер. Инсталацията е подово + конвектори.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

А колко са конвекторите защото и те харчат между 15-30 вата на бройката.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

3 бр, един 9в,един 14 и един 35в.
    Основно се топля на подовото. Конвекторите съм настроил, ако подовото не смогне -да помагат(основно ги ползвам лятото за пасивно охлаждане). Зимата работят само в големи студове и то не постоянно. Дори са под1;1.
    Машината работи около 1;1 разтоварва се в буфер 1тон.
    Пропуснал съм и топлата вода.И тя е в сметката.
    Много е дълго- да не спамя темата. Като излезе тримесечната фактура ще пиша пак.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Браво много добре си ги наредил нещата.Хубаво е ако имаш възможност да сложиш слънчеви панели и да топиш този буферен съд лятото така и така го имаш.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

26.01.10 23:30
    27.01.10 23:30 изразходени 17,2kw или 716w/h температури м/у -20 и -10 гр. вътрешна 20гр 43кубика ,две външни стени ,последен етаж и празен апартамент под мен

12. Тук е от
    Sep 2008

Малко данни:
    от 27.01 16:30 до 28.01 19:00 изразходени 14.2 KW за време 26 часа и половина или 536 W/h.
    Външна температура за времето през ноща -8 през деня до 0 градуса.

P.S. Колоко ли е моментния COP на машината в момента ?

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

И моите Мидеи са икономични ако подържам 20-22градуса,ама ви се чудя как ходите по къси ръкави при 22*сигорно пиете по 1л. Ракия.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    2 бойлера в нормална употреба пускани вечер и спирани през деня, всеки по 3кВ, загрява за 2ч, =6кВч, за двата =12кВч, за 30 дни = 360кВч; начи все пак харчат нещо и то при нормална употреба. Сега като махнем от разхода за миналия месец бойлерите излизат едни 143кВч. Климатиците топлят дсе стаи, едната на е видно от линка в подписами колко харчи, другата се поддържа на 20 градуса, и като махнеш и тях ще видиш че остава и за готвене и за пране (и за захранване на уаърлес рутера даже).
    П.С: Ето малко напътствия за сметките - едниния бойлер толи вода за кухнята, миене на чинии и т.н., другия топли вода за баня - основно за къпане и миене. 3-членно семейсто не изисква чак толкова много. През деня се работи - киматика в едната стая се намаля, през седмицата не се готви, само се претопля полу-готова храна. Ел. печката основно се ползва всяка сутрин за правене на кафе а вечер за претопляне и то не всяка вечер, доста често за претопляне се ползва микровълновата. Тя се справя със задачата си за някакви 5-10мин (и едвали дърпа толкова много кВч). Хладилника работи постоянно но с неговите 80-90W.. а и както знаеш, зимата се включва по-рядко (в неотопляема стая е). Събота и неделя готварската печка работи по-интензивно. Пералнята машина се пуска на 30минутна програма на 30 или 40 градуса. В определени случаи рядко се ползва едночасова програма. И все пак това е достатъчно за да се живее в нормални условия в този апартамент - не ходим мръсни, намирисващи.. нито сме гладни.. нито умираме от студ. В нормалното ежедневие, когато повечето членове от домакинството работят и повечето от времето си го прекарват извън дома е нормално и да не потребяват толкова много ел. енергия. Друг е въпроса ако всичките уреди работят постоянно и нищо не се спира. Имай и предвид че посочените киловати са за период в който не са отчетени празниците около коледа. Сметката, която съм платин на 1ви януари е за периода Ное-Дек до началото му (новата още не е излезнала). Миналата зима за месеца Дек-Ян сметката ми беше 180лв - около 1200кВч като периода на засичане тогава освен това бе с удължение от около 10 дни.
    За да съм коректен, извадката от последната фактура от 26.01.2010 (включва периода от 11 Дек. до 14 Ян.) показа 548кВч(дневна) + 434кВч. (нощна) = 982кВч (148лв).

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Защо не намирам разлика между двете теми за консумация на клими ...!
    Така по темата. Колко ми харчат климите не според мними уреди, а реално, колкото се отчита и плаща по електромера на съответната компания / в моя случай ЕОН/.
    Ето няколко фактури от сезона без клими

Нека да покажа и последните две фактури / последната не е за цял месец, по мои сметки трябваше да е 99лв за 31дни/. Тук климатиците са работили 24/7

Какво и как отоплявам с какви машини / 3 на брой/, температури които подържам, ел. уреди използвани в домакинството и начина на живот в апартамента съм описал ето ТУК

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Дойде време за отчета за Януари
    Размера на стаите съм дал в подписа.Поддържана температура - 21-22 градуса.
    - Hitachi - 114,19KW за 487 часа или средно по 234 вата на час.
    - Daikin - 181,17KW за 475 часа или средно по 381 вата на час.

18. Тук е от
    Feb 2009

Ето инфо и от мен, климатик Toshiba 225GDR в стая 16кв.-частична изолация,ПВЦ за м.Януари е дръпнал от мрежата 211KW,времетраене 744часа,средна консумация 283W

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 372 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе