Lupus, при мен е така, но причината е, че до блока няма ТЕЦ. Предвидени са завишени мощности, друг е въпроса дали ги ползваме, но по-добре да има.
Не мисля, че е по-скъп от монофазния- на една цена казват е бил (за ЕВН). На сайта им има разни такси,
преноси, проценти...То знае ли човек, като сложи чертата накрая какво става, кой от кой е по-скъпия...
Имах предвид друго- пускането на клима през трифазен електромер. Когато се ползва едната фаза на този
електромер той би трябвало да отчита с грешка....
Кас...това първото изречение можеше да го спестиш....
Когато електромера е натоварен равномерно с трите фази тогава отчита най-точно....А когато е с една от фазите би трябвало грешката да е по-голяма....както и да е.....
Тока струва толкова, колкото трябва да платиш на ЕРП-то! Ти как си представяш узаконяването на трифазен електромер за отчитане на разходите на монофазна инсталация? Или хал хабер си нямаш от електрозахранване, или просто си чешеш пръстите в клавиатурата - сеир да става?
хахахаа....щом казвате колега - Доообре![]()
Казах! И молбата ми е - до тук със спама по темата!
Колеги искам да ви попитам за до 20лв може ли да се намери сносно уредче за измерване консумираната ел.енергия от климатика и от къде да го взема ? Гледам едни с поръчка от Китай за около 20-22лв идват,но ако ги има и в БГ няма смисъл да чакам 20дни.
В Метро са големи боклуци, в Баумакс са хубави. Някъде бях постнал снимка на тези от баумакса, мерят активна и реактивна енергия.
Голям ПРАЗ - ти не плащаш реактивна енергия
Всички измервания, които правим са с информативен/сравнителен характер.
вчера ми пристигнаха играчките от Home | OpenEnergyMonitor утре ще се пробвам с поялника след 20-тина години пауза. ко спра да пиша значи съм гръмнал
почти колкото за 1 конвенционалка платих за да меря дайкина![]()
В Метро продават поне 3 вида. От всички ли си купи та разбра,че са големи боклуци?
Този от подписа ми за последните 3 дни работи он/оф(3/5м.) с моментна консумация от 300 до 500w. при външна 12С и зададени 23С.
В момента при външна 11С , 22на дистанционно и 23 в стаята,за първи път се кротна - но на 400W![]()