За три дена на село при бабата, израсходени 0w от климатика![]()
За три дена на село при бабата, израсходени 0w от климатика![]()
Миналият месец и аз засичах предварително електромерите на две жилища, ден и половина преди да минат да ги отчетат, и накрая дойдоха сметки с по 30лв отгоре на това, което бях пресметнал.
На 99% съм сигурен, че дружествата надписват и разчитат, че никой няма да се вкарва в спорове за 30лв отгоре в зимните дни.
Беше към 7 градуса днес. Хола и спалнята ми са южни и като има слънце икономисва доста работата на климатика. Та реално се понапъна за 2 часа да го докара до 24 градуса със средна консумация 700w. Та в този ред на мисли и на 28 да го бях направил, няма как да стигне икономисаните поне 25kw ток.
Нещо такова е.
Изпратено от моят Mi A1 с помощта на Tapatalk
Някой да сподели консумация от :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ха-ха, няма как тези с климите отдавна са на буца лед.
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Здравейте. Мога да дам още отзиви за Ферито при по продължителна работа. Сега по празниците бяхме на вилата и климатика работеше нон-стоп 5-6 дена. При външни температури около нулата в стаята от 14 квадрата Ферито поддържаше зададените 19 градуса по следния начин - на моменти духаше с температура около 50 градуса и консумацията бе 1800-2000 вата, при достигане на зададената температура намаляваше изходящите градуси до около 32-33 с консумация 800-900вата, след което направо изключваше. Когато в стаята температурата паднеше под зададените 19 до 18 градуса то климатика се включваше отново на макс и бълваше горещ въздух със същата консумация 1800-2000вата. След това отново намаляваше до около 800 вата и off, като това се повтаряше през всичките дни докато беше включен. В съседната стая работеше 10-ка Хитак конвенционален и като цяло на етажа температурата си беше 18-19 градуса. Но с този начин на работа на Ферито като конвенционална 18-ка никак не съм доволен. И помен нямаше от това да поддържа зададените градуса с една минимална консумация. За тези няколко дена на работа Ферито изпапка едни 110 киловата, а конвенционалката в съседната стая пак 14кв. - 53 киловата. В крайна сметка семейния съвет взе единодушното решение на пролет да го оженим в olx това китайско недоразумение и да сложим някакъв по-читав.
![]()
Този пост е редактиран от dodo2000; 02-01-19 в 17:46.
Додо, ако имаш пак възможност опитай да му зададеш ограничения на вентилатора 2 или 3 степен за да затопля по бавно и да не влиза толкова често в он/офф. Разбира се олх също е вариант, поздрави.
Това, което казва Lorda има логика. Аз съм с Fairy 12 и съм забелязал, че оставя ли турбината на 3-та степен работи on-off, а на 1-ва или 2-ра не спира с дни.
P.S. Стаята е 15 кв.м. а температурата 22-23 гр.
Ей тук мисля е разковничето.За тези няколко дена на работа Ферито изпапка едни 110 киловата, а конвенционалката в съседната стая пак 14кв. - 53 киловата.
+1 за ОЛХ.
Ще пробвам така, както казваш. Аз тези дни бях оставил вентилатора на Ауто по препоръка на хора от форума. Средна на ден дърпаше по 16-18 киловата, така на шестия ден го спрях при 110 навъртяни. Звънях и на фирмата, която го монтира да дойдат и да замерят с техен уред консумацията. Може пък и част от фреона да е избягал при монтажа знам ли, но така като гледам явно няма да дойдат понеже спряха да си вдигат телефона като им звънях последния път. Но здраве да е както се казва.