NDR-чето в спалнята с три външни и 20 зададени:
126kW за месец назад.
NDR-чето в спалнята с три външни и 20 зададени:
126kW за месец назад.
12LB в 50+20(през врата) квадрата :
Rumb@ta , това приложение как представя разхода ако се избере отметка DAY ?
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 04-03-19 в 00:04.
Този пост е редактиран от Mig82; 04-03-19 в 00:02.
Аз моя за 20 градуса не го пускам или ако го пусна той не тръгва или ако тръгне някога след няма и 5 минути спира. Затова и вечерта не го държа включен. Не разбирам какъв е смисъла да се пуска климатик на такава температура за да покаже заветните 100вата ли. По тази логика може да се настрои и на 16-18 градуса и тогава консумацията ще е нула
И ние ги остсвяме на 20 - 21 за да поддържат температура. Къщата е различна от апартамента все пак (мое мнение) все пяк при всеки е различно ако ги исключваме пада температурата до 16 - 17 градуса и не е окей
Дори в на майка ми ледника (студена къща, без изолации), машината под 22 никога не се държи. Дори когато я няма с дни, в студа е работил на 23-24 (поддържа ги). Вкъщи, може да оставя машината в детската, когато няма никой, на 20 гр. за да не включва, когато е топли и евентуално, ако тръгне да слиза температурата, под 22, да духне малко топлинка. Като цяло, на 20гр. ми е студено, дори и на подово да е. С нищо не искам да засегна потребителите, които стоят на по-студено, всеки си ги разбира и усеща различно нещата. Просто няма база за сравнение разхода, при задание 20 и задание 23-25гр.
Не е стоене, а спане. За стоене и ние стоим на 25, но в хола.
А два еднакви климатика, единия в такава студена голяма спалня при поддържана 20, може да изгори повече от същия в по-топла при поддържани 23. Та базата за сравнение на разхода, може да е в обратна посока. Зависи от качеството на климатика.
Не е само до качества, не ми се спори. Мисълта ми беше, че един и същи климатик, няма да харчи едно и също, при еднакви условия, поддържайки 20 или 24гр. На мен и за спане, под 22-23 ми е студено. Не обичам да спя с пижами и тежки юргани.
Всеки има право да ползва климатизаторите така, както му харесва! Всичко зависи от външните, вътрешните температури в дадения район и съответната къща ( жилище), от предпочитанията на самия индивид. Едни са по зиморничави, други не. В момента при нас е 12°С на въздуха в северозападните стаи е 21°С, в източните са отворени прозорците на ограничител и климатиците са настроени на 16°С ( естествено, че няма да се включат), но аз това търся. Вечерта просто ще увлича температурата. Така съм преценил, че ми е по-рентабилно, от колкото през деня да изключвам климатиците и вечер да ги включвам на ново.
Не спим с юргани, отдавна на пазара има олекотени завивки. При настройка на температурата над 20°С ( през нощта) не мога да спя.... горещо ми е.
Всичко е строго, индивидуално!
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dimjek; 04-03-19 в 15:36.
Аз не казвам, на кого, колко градуса да поддържа вкъщи. Ставаше въпрос за разликата в консумацията, при 3-5градуса повече. Спирам, че гледам някои хора много лично го приемат. То ние, които спим на 23-25 сме повече за критикуване, но това е друга тема.