Къде го видя този студ, аз тази зима студ още не съм видял да има.
Къде го видя този студ, аз тази зима студ още не съм видял да има.
Даа, до декември развъждам бели червеи, че съм запален рибарПървоначално публикувано от DUNDURMA
до август бях с 3те от подписа с половин изолиран апартамент, а след това и с ПДР-а и цялостно саниран апартамент
денем са на 19С когато сме на бач а вечер на 24С, като спим на 20С, не са спирани от октомври
забравих да спомена, че жената готви масово в неделя за цялата седмица - задължително нещо на фурна а аспиратора му се завива свят цял ден, съдомиалня - всяка нощ, пералня - всяка нощ, бойлер- не се изключва - къпане всеки ден по трима, телевизор и комп на детето - вечер по 3/4часа и най - важното e осветлениетo; кухня с всекидневна 46W LED, коридор 34W LED, баня и WC 52W LED, детска 50W LED, хол 32W LED, малко WC 10W LED, спалня 100W - единственото халогенно осветление но скоро ще го изкормя и него.
еди ела в бургас дето духа и има мъгли..........а жоро дали прави разлика между моите и неговите климатици
Да правя, квото и да правиш 1000W си ги думкаш нонстоп на бр. и от там идва и разликата. Аз имам само това LG C12AWV дето ме тормози с над 1Kwh ама поне работи на он/офф в 15м2Първоначално публикувано от DUNDURMA
другите си мъркат на от 150 до 300W средно а Fujitsu AS-J22T държи към 400/450W.
е на за това лятото ще влизам в ПРАВАТА ВЯРА..................а у нас ходя по КЮСПЕТИ............ГОЛЯМ КЕФ
Е, то и при нас 10-15 дена имаше гъста мъгла, ама температурата под -7 не се е задържала тази зима.Имам предвид, че още не е било стабилно студено денем с отрицателни температури под -5, -7 градуса.Вечерните не ги смятам.Иначе и машините, и помещенията, и изолацията са от съществено значение.Не се чуди на ниските разходи, реални са си.За моя ТОШО бях дал преди време разхода до 25 декември за 1 месец, беше навъртял 136 кв.Още не съм плащал тока за декември, ама е някъде около 100-130 лева за цялата къща, в зависимост от това, кога са засекли.Ноември тока беше някъде 80-90 лева, доколкото помня.
Амин!Първоначално публикувано от DUNDURMA
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
касапе.........аз поне си признавам за грешките и СМЕТКИТЕ
За сметките не си много прав, но аз за това давам данни само за консумацията на климатиците. Иначе сметката ми за декември е 83 лв, а за ноември беше 79 лвПървоначално публикувано от DUNDURMA
![]()
j_bojkov, a поддържаната температура каква е? На някои хора им е топло на 18 градуса, на други им е студено на 22 и искат 24-25.
Аз ако отоплявам на 20 градуса с 2те клими и конвектора ще ми излиза по 100лв на месец, но уви на 24 градуса ми излиза около 200лв(с всички други ел.уреди и бойлер).
Колеги, аз съм от тези с малките сметки/ последната от 01 до 27 декември е 79 лв./ Пак ви казвам аз съм в южен двустаен среден панелен апартамент с ИЗОЛАЦИЯ от 150кг/ М3 каменна вата.Още повече , че навсякъде около мен живеят хора и стъклата са ми 4 сезона/ над К стъклото като параметри. Още повече аз от 08,40 до 17,40 съм на работа и и климите са на 17 градуса , а вечер като си прибера са на 23 градуса.Живея сам /преобладаващо/ и спя на 21 градуса. Последно тъй като съм бил на дърва до миналата година и съм зиморничав мерило ми е риза по дълъг ръкав -щом не ми е студено с нея значи ми е добре. Никого не ангажирам с мнението си и респективно никой не ми плаща сметките
vakata77, направо се чудя кога ще им избиеш парите на тези климатици и изолация
както каза биро-всичко зависи от температурата,която у нас е 23гр.постоянно.
За да постигна тези сметки (70лв и последната 82лв)си направих изолация преди 2 години.Преди нея не можех да вдигна повече 18 градуса След като сложих 10 см стериопор положението се оправи,алуминиева дограма навсякъде.Апартамента ми е така разположен ,че всички стени са му външни.И погледнете на изолацията не толкова като инвестиция която ще си избиете след n-брой години ,а като комфорт който си създавате.Сега стените ми са топли и не се усеща тази студенина през зимата,която лъхаше преди.За климатиците през деня като ни няма на 18 градуса,вечер на 22-23 градуса.Като спим на 19.бойлера нон стоп.Смених крушките на всякъде с лед или с енергоспестяващи.,
ти правилно си се ориентирал, какво трябва на направиш за да си подобриш живота , ама кой да разбере това?Първоначално публикувано от kokicha