Кой да слезе на 35-40? Нордика е с мин консумация 115W, а тошибата е с 90 по каталожни данни!
Кой да слезе на 35-40? Нордика е с мин консумация 115W, а тошибата е с 90 по каталожни данни!
Тия каталожни дани неги гледаи .Когат твоята Тощиба стигне нордикта по минимал ми се обади тука.
Този пост е редактиран от turboie; 20-12-12 в 19:49.
NKE-3 - 12-ка. Стара Загора. Тухла. 25 кв. метра + още 15 от време на време.
При климатизиране на помещението (та) - достигане на температурата - основно 383 вата, при дефрост около 390. Много рядко достига до 500 вата и то за кратко. Когато съвсем стопли и явно спира компресора - 8 вата. Косинус Фи - 0.91. За първото денонощие "изяде" 1.10 лв. с две тарифи. При проветряване не го спирам само намалям до 16 градуса.
В неделя мога да дам по-точни данни за 1 седмица. Тъкмо стана по-студено.
Стара Загора, последен етаж, зададени 23° Hitachi 14h3 варира около 700 - 800w - 18кв стая без изолация, само ПВЦ дограма с К стъкло. Mидея msg 12 hrdn1 16кв стая без изолация само пвц дограма зададени 21 градуса варира около 400-450 w.
Този пост е редактиран от avenger; 01-01-13 в 18:14.
Последните 2-3 дни Тошибата се е кротнала на 130W, виждах я да слиза за момент и до 110. Настроена е на 20 градуса, в стаята е 22. Почти не изключва! А когато беше под 0 преди няколко дни слизаше най-много до 330W и изключваше доста често!
Вентилатора ми е на max, клапата е с 1 положение по-нагоре от най-долното. Това е Тошибата, която е в 22 кв.м. и врата към коридора 8 кв.м. е отворена постоянно (но също така и врата на другата стая - 12 кв.м., където е другата Тошиба също е отворена към същия коридор). Стаята е със североизточно изложение, две външни стени, външна изолация 5 см. неопор, 4 камерно pvc с "К" стъкло. Климатика е с едни и същи настройки винаги 20* (в стаята е 22*). Само, ако ме няма уикенда го намалявам с 2 градуса на 18 и той поддържа 20* в стаята.
Ако го сложа на ауто вентилатор и моя скача на 360 w при тези температури. На макс. вентилатор малко спада консумацията на около 330 w.
Този пост е редактиран от kristalov; 26-12-12 в 23:29.
Мега дали може да споделиш консумацията на тоя звяр Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZIX-S - 28 м²
Ами аз съм я споделял много пъти из форума. До 0 градуса работи on-off, което изобщо не ме притеснява с нищо. След това си работи без да спира. Разхода при 23 градуса през деня (така се ползва) седи от 350 до 480 вата, при отрицателни външни, но не под -10. Под -10 качва нагоре до към 600-680 вата. Ако има да гони качва и на горе. Но това са границите на работа. Нощем седи на 19 или 20 (зависи колко е студено) и почти не работи. Той си има един алгоритъм и тръгва през някакви минути за малко и спира. За миналия период в якия студ (15 Януари - 15 Февруари) за месец направи 39 лв. грубо с нощната тарифа. Тогава цените бяха по-ниски. Сега ще мине 40 лв. но това е в якия студ. В нормално зимно време като днес работи много леко, сега е кротнал на 390 вата.
Това предполагам в добре изолирано помещение с топлещи съседи ? Че този разход си е мечта А малко инфо за помещението ? Интересувам се да направя сравнение с моя и още едно MHI 35 zj-s пак в подобна квадратура .
Сградата има изолация (не лоша мисля), дограмата ми е кошмарна. Остъкляването е поне 10 квадрата. Под нас и до нас не е населено, само отгоре имам комшии. Реално имам загуби, ако сменя един ден дограмта ще заспи.
... и към коридора е отворено 24 часа, но пък и Тошибата помага от другата страна. Реално коридора си го делят двете машини.