Страница 70 от 372 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Кой да слезе на 35-40? Нордика е с мин консумация 115W, а тошибата е с 90 по каталожни данни!

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Тия каталожни дани неги гледаи .Когат твоята Тощиба стигне нордикта по минимал ми се обади тука.
    Този пост е редактиран от turboie; 20-12-12 в 19:49.

4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от gogorog Виж публикацията
    Някой може ли да каже какъв е моментния или месечния разход на климатик 9 или 12 от серията на Панасоник NKE-3?
    NKE-3 - 12-ка. Стара Загора. Тухла. 25 кв. метра + още 15 от време на време.
    При климатизиране на помещението (та) - достигане на температурата - основно 383 вата, при дефрост около 390. Много рядко достига до 500 вата и то за кратко. Когато съвсем стопли и явно спира компресора - 8 вата. Косинус Фи - 0.91. За първото денонощие "изяде" 1.10 лв. с две тарифи. При проветряване не го спирам само намалям до 16 градуса.
    В неделя мога да дам по-точни данни за 1 седмица. Тъкмо стана по-студено.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Blagoevgrad, Bulgaria

Стара Загора, последен етаж, зададени 23° Hitachi 14h3 варира около 700 - 800w - 18кв стая без изолация, само ПВЦ дограма с К стъкло. Mидея msg 12 hrdn1 16кв стая без изолация само пвц дограма зададени 21 градуса варира около 400-450 w.
    Този пост е редактиран от avenger; 01-01-13 в 18:14.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от KUM4o Виж публикацията
    В момента в Мездра е -4.5 градуса ,вътре в помещението е 23.1 при зададени 23 от дистанционното. Нямам уред конкретно за климатика, но съм закачил амперклещи, които показват консумация в рамките на 2.5-3А. Засякох и електромера като изключих всички други консуматори и консумацията е същата както и от амперклещите. Помещението е 25м2 и 67м3, тухла с дървена дограма и без никаква изолация, изложение юг. Машината е CARRIER 38NYV035М2
    При външна около +2/3 градуса моментната консумация се кротна между 1.30А до 1.40А или от 286w до 308w.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Последните 2-3 дни Тошибата се е кротнала на 130W, виждах я да слиза за момент и до 110. Настроена е на 20 градуса, в стаята е 22. Почти не изключва! А когато беше под 0 преди няколко дни слизаше най-много до 330W и изключваше доста често!

8.  

9. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от kristalov Виж публикацията
    Последните 2-3 дни Тошибата се е кротнала на 130W, виждах я да слиза за момент и до 110. Настроена е на 20 градуса, в стаята е 22. Почти не изключва! А когато беше под 0 преди няколко дни слизаше най-много до 330W и изключваше доста често!
    Какви са ти настройките - вентилатора на колко си го оставил и другите неща ?

10. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

А когато беше под 0 преди няколко дни слизаше най-много до 330W и изключваше доста често!
    kristalov, аз съм с 285EDR и при мен се наблюдава същото.Падне ли температурата някъде под или около 0˚ минимумът скача и почва да работи около и над 360w или изключва.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Вентилатора ми е на max, клапата е с 1 положение по-нагоре от най-долното. Това е Тошибата, която е в 22 кв.м. и врата към коридора 8 кв.м. е отворена постоянно (но също така и врата на другата стая - 12 кв.м., където е другата Тошиба също е отворена към същия коридор). Стаята е със североизточно изложение, две външни стени, външна изолация 5 см. неопор, 4 камерно pvc с "К" стъкло. Климатика е с едни и същи настройки винаги 20* (в стаята е 22*). Само, ако ме няма уикенда го намалявам с 2 градуса на 18 и той поддържа 20* в стаята.

Цитат Първоначално публикувано от Bivola Виж публикацията
    kristalov, аз съм с 285EDR и при мен се наблюдава същото.Падне ли температурата някъде под или около 0˚ минимумът скача и почва да работи около и над 360w или изключва.
    Ако го сложа на ауто вентилатор и моя скача на 360 w при тези температури. На макс. вентилатор малко спада консумацията на около 330 w.
    Този пост е редактиран от kristalov; 26-12-12 в 23:29.

12. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Вентилатора ми е на max, клапата е с 1 положение по-нагоре от най-долното. Това е Тошибата, която е в 22 кв.м. и врата към коридора 8 кв.м. е отворена постоянно (но също така и врата на другата стая - 12 кв.м., където е другата Тошиба също е отворена към същия коридор). Стаята е със североизточно изложение, две външни стени, външна изолация 5 см. неопор, 4 камерно pvc с "К" стъкло. Климатика е с едни и същи настройки винаги 20* (в стаята е 22*). Само, ако ме няма уикенда го намалявам с 2 градуса на 18 и той поддържа 20* в стаята.

Ако го сложа на ауто вентилатор и моя скача на 360 w при тези температури. На макс. вентилатор малко спада
    консумацията на около 330 w.
    Моите както и да ги настройвам , все са на on - off .

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Последните 2-3 дни Тошибата се е кротнала на 130W, виждах я да слиза за момент и до 110. Настроена е на 20 градуса, в стаята е 22. Почти не изключва!
    Ето това е добре да го прочете Biro, дето обича да спори и да прави генерални изводи много лесно. Но да се пише по форума негативно е най-лесно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Мега дали може да споделиш консумацията на тоя звяр Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZIX-S - 28 м²

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Мега дали може да споделиш консумацията на тоя звяр Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZIX-S - 28 м²
    Ами аз съм я споделял много пъти из форума. До 0 градуса работи on-off, което изобщо не ме притеснява с нищо. След това си работи без да спира. Разхода при 23 градуса през деня (така се ползва) седи от 350 до 480 вата, при отрицателни външни, но не под -10. Под -10 качва нагоре до към 600-680 вата. Ако има да гони качва и на горе. Но това са границите на работа. Нощем седи на 19 или 20 (зависи колко е студено) и почти не работи. Той си има един алгоритъм и тръгва през някакви минути за малко и спира. За миналия период в якия студ (15 Януари - 15 Февруари) за месец направи 39 лв. грубо с нощната тарифа. Тогава цените бяха по-ниски. Сега ще мине 40 лв. но това е в якия студ. В нормално зимно време като днес работи много леко, сега е кротнал на 390 вата.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Това предполагам в добре изолирано помещение с топлещи съседи ? Че този разход си е мечта А малко инфо за помещението ? Интересувам се да направя сравнение с моя и още едно MHI 35 zj-s пак в подобна квадратура .

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Това предполагам в добре изолирано помещение с топлещи съседи ? Че този разход си е мечта А малко инфо за помещението ? Интересувам се да направя сравнение с моя и още едно MHI 35 zj-s пак в подобна квадратура .
    Сградата има изолация (не лоша мисля), дограмата ми е кошмарна. Остъкляването е поне 10 квадрата. Под нас и до нас не е населено, само отгоре имам комшии. Реално имам загуби, ако сменя един ден дограмта ще заспи.

... и към коридора е отворено 24 часа, но пък и Тошибата помага от другата страна. Реално коридора си го делят двете машини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе