Ако ще си ги мерим - аз съм шампион по топлозагуби!
Сега съм с ново уредче и направих малко замерване с него. Сега е около 0 и падна до -2, зададена темперетура 22, а в стаята 24. Помещение 24/5м2, 65м3 с 7.5м2 дървена дограма и климатика се е кротнал на 451w
Sanyo DS22T
Тип на помещението:
Къща, 13 m2 (6 външни/неотопляеми стени), изолация - частична, 5.5m2 дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Поддържана температура - отговаряща на представите ми за комфорт и икономичност. :rolleyes:
Е,този път фрапантно разминаване с прогнозата от предния месец,но и външните температури си казаха своето-за загубите ясно...:rolleyes:
''Прогнозна сметка за 12.2012 - 163.30kWh/32лв.''
Разминаване, колко да е разминаване... Криви ще са ми прогнозите, като слушам Емо Чолаков.
Друга причина е големия брой почивни дни, през които електромера има навика да върти по-бързо.
Като цяло, не мога да се оплача - 108.46лв. за 2 клими + климо/бойлер, при общ разход за месеца от 125лв.
отиде ми на кино личната прогноза за декмври - на 15-то числи засякох 330 киловата.
финално изненада 930 киловата
30 киловата - съм засякъл радито в спалнята. поддържам 19-20 градуса.
200 киловата средно на месец всичко останало.
700 киловата - дайкина ftx50gv нонстоп , което за 720 часа е към 1 киловат на час.
все си мисля че топля 50м2 с 1 киловат и не е чак толкова зле.
лошото е че се бях настроил за 600-700 киловата този месец.
пожелавам топла и евтина 2013-та на всички.
Панасоник NKE3 за 1 седмица -11.50лв - тухла, 25 кв. м. Мидея MSV1-09HRDN1 - 12.30 лв. за 1 седмица - 15 кв. м. Стара Загора.
Този пост е редактиран от KTT; 05-01-13 в 10:50.
При зададени 20о вътре може и да падне до каталожните стойности, но доколкото съм чел ти поддържаш по-високи температури - 23/24 и затова да ни си видял подобна консумация.
В крайна сметка това са параметри на хартия (лабораторни) и си мисля, че рядко се постигат в реални полеви условия.
Да не забравяме, че всичките тези данни са защитени пред Евровент. Второ съм качил клип с далече по-ниски стойности от това, което е измерил Biro. Това, че при него не е станало, не ознчава, че не го постига. Пък и 110 вата засечени от колегата са повече от добър резултат. Да не забравяме, че Biro се кънеше, че 13-ката можело да стигне, но 10-ката никога. Като ги снима тези данни на VABH-то тогава да спори. Като гледам и разхода дето е дал, го правят три-четири Daiseikai-a.
Това е самата истина Ако ще и до 10W да ви слизат климите, какво от това?
При мен горе при климатика е 22 градуса (ама точно НА климатика; меря с доста точен електронен термометър), а долу е 20 градуса. Тоест трябва да си стоя на 18 градуса аз долу, за да може климатикът да ми слиза до ниска консумация и на не офф-и. А и COP-а отидЕ :-)) Зарежете тая работа
Топлете се и си пийте бирата
То остави че не пада до минимум по каталог, ама постоянно он-офф си беше кошмар с тошибата. На всеки он форсира турбината, за гарнитура имаше и пукане. Тези неща ги няма при мицубиши, но хайде да не се отклоняваме от темата.
Мега твоя клип е за губва на време, от него се вижда че това не е продължителна консумация, а някаква моментна усреднена стойност от аналогово-цифровия преобразувател на електромерчето ти. И крушка 100W да замериш с това уредче ще видиш за момент стойност от 40W, което не прави крушката 40W.
Това тук са някакви твои фантазии, неотговарящи на действителността.
Леле как си измисляш. Човека с 13-ката каза, че замерил по-ниска мин. консумация от моята. Нали се сещаш че 10-ката и 13-ката имат някои разлики в софтуера и аргумента му не се приема защото аз говоря за 10-ка, а 13-ката може да прави каквото си поиска и не влиза в обсъждания случай.
За сега още няма данни 10-ка да е стигала 90W при +7 външна и 20 зададена, това е приеми го.
За справка на FD25VABH минимума е 1.5kW, а на FD35VABH 1.3kW.
Както и да е, според мен ниския минимум на отопление не е комфортен, защото духа хладно. Това установих от употребата на тошибата.