Страница 80 от 372 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Аз си купих подобен уред от Карфур за 13,99. Една седмица ми беше интересно и оттогава стои в кутията си. Хубавото е, че винаги мога да го продам за 20 лв. в "продавалник".
    preparatos одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Не зная за какви точно цели ще го ползваш, но за добиване на обща представа върши работа.
    Ами основно за климатика, защото по-надолу в описанието е споменато "Уредът позволява оптимизация режима на работа на климатика". Също ми беше интересно и да чуя повече мнения за него, за което @SPSt благодаря.

4. Member
    Тук е от
    May 2012

Здравейте, дали според вас ще има разлика в сметката за тока на климатика, ако се включи в трифазен ток? Гледам, че има такава възможност- електромера е двойнотарифен към ЕВН?
    Благодаря.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Би ли обяснил, как ще включиш монофазна машина към трифазен ток?

6. Member
    Тук е от
    May 2012

С една от фазата и нулата от трифазната линия. При наличието на такава- не мисля, че ще е проблем....
    Не е невъзможно. Въпроса е дали си струва?

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Пробвай, дали си струва ще се разбере. Понякога една от фазите е по-малко натоварена.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от preparatos Виж публикацията
    С една от фазата и нулата от трифазната линия. При наличието на такава- не мисля, че ще е проблем....

Я пак, ???

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Я пак, ???

Кое не беше ясно?

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не разбрах кой ток е еднофазен (монофазен), извинявам се. И така?

Ами основно за климатика, защото по-надолу в описанието е споменато "Уредът позволява оптимизация режима на работа на климатика". Също ми беше интересно и да чуя повече мнения за него, за което @SPSt благодаря.
    Това е написано подвеждащо. Оптимизацията не се прави от уреда, а от потребителя, намаляйки консумацията на климатика с дистанционното, гледайки показанието на уреда. Истински точен и реален уред е този на снимката долу:

Stromzaehler.jpg
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 15-09-13 в 13:35.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Струва си единствено ако нямаш електромер на трифазният ток. Иначе 3Ф ток не е ли по-скъпичък?

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Що за безсмислен въпрос обсъждате??? Навсякъде в България захранването си е трифазно! Така си върви от трафопостовете. А отделните консуматори според вида си се захранват трифазно или монофазно. Ако в една къща примерно си решил да имаш мощен консуматор (котел или друго) с трифазно захранване, ще си направиш трифазна инсталация. Понякога ти я правят такава и без нужда, благодарение да речем глупостта или ината на недоучил проектант. Моя случай е такъв. Когато си правих жилището, апартаментите на етажа бяха проектирани като маломерни. За да си направя един добър четиристаен апартамент се наложи да обединим три. Когато гледах схемата на проекта за захранването им видях, че всеки се захранва с различна фаза. Обясних още тогава, че не ми трябва трифазно захранване, но проектанта се запъна и не го промени. Та сега си имам в къщи и трите фази. Мога ако искам и машина с ЦПУ да си сложа в хола. А относно цената - ами тока от отделните фази не е на различна цена, че фактурата ще е много сложна.
    dodo_pv одобрява това.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Идеята е, че от ЕРП-то гледат да редуват фазите по линията, но понякога едната е по-натоварена от другите. Да речем върви трифазната лния, от нея за къща номер 1 взимат от едната фаза, на номер 3 от втората и на номер 5 от третата. В нас също ми влизат и трите фази и в таблото ги делим по кръгове.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

За баланса на фазите си има норматив и те се стремят да го спазват, защото иначе им се вдигат загубите.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ако жилището е еднофамилно и има издадено разрешително за мощност за трифазен ток, то тогава измерването ще е с 3ф електромер. Възможно е да има и монофазен/и.
    Lupus, прав е бил проектанта-щом са били 3 отделни жилища, стремежа е да се разпределя равномерно товара м/у трите фази. В идеалният случай, когато е симетричен товара, не се получават уравнителни токове. Не знам само как си плащаш тока-сигурно имаш три електромера с отделни партиди.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Ако жилището е еднофамилно и има издадено разрешително за мощност за трифазен ток, то тогава измерването ще е с 3ф електромер. Възможно е да има и монофазен/и.
    Lupus, прав е бил проектанта-щом са били 3 отделни жилища, стремежа е да се разпределя равномерно товара м/у трите фази. В идеалният случай, когато е симетричен товара, не се получават уравнителни токове. Не знам само как си плащаш тока-сигурно имаш три електромера с отделни партиди.
    Измерването е наистина с трифазен електромер, а разрешителното го е вземал строителя. Жилището е еднофамилно и не виждам логика в трифазен ток. Това, че е събран от три едностайни не означава, че ползвам три печки, три хладилника и т.н по три. Ползвам топла вода от топлофикация, топля се с два мултисплит климатика с по две вътрешни тела. Ако живеехме с жена ми и сина в двустаен пак щяхме да ползваме същата мощност. Въобще да се смята мощност на база квадратура ми се види тъпо! Проектанта на ел.частта се запъна просто защото го мързеше!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе