Страница 72 от 95 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Тук в Сф са разпространени моделите FTX,FTXG и FTXS.При последните си 10на клиента имам от трите модела и то с различна дължина на тръбния път-от 1 до 10 м.Обаждах им се или съм ходил на място за да си изясна този въпрос.Навсякъде това бълбукане го нямаше.

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Наистина досега не съм чул бълбукане при Дайкин,vanko68 е прав...

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Аз ли съм първия Имам FTXS25G от скоро;тръбен път около 2,5м и нощно време когато е тихо при спиране и тръгване на компресора се чува леко за няколко секунди "като завиране на вода"! Иначе съм доволен !Отоплява си идеално ,тихичък си е ,но до сега не съм имал климатик и не мога да преценя много точно!Само понякога "припуква" което много ме изненада ,но не е натрапчиво и силно!Когато влезе в режим и не изключва (или много рядко) си е перфектен,без забележки

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Понеже компресора обикновено не спира(особено нощем,когато е студено),това,което чуваш може да е цикъла на размразяване.Компресора на този модел тръгва и спира толкова плавно и бавно,че по никакъв начин няма да го усетиш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

този шум е толкова много кратък и много тихо се чува а при минусуви темератури го няма защото компресора не спира кажи речи искарахте го голям проблем

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз го чувам за между 1 и 2 секунди и то ако се заслушам. Изобщо не е проблем за мен. Климатикът го знаете.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

Здравейте,
    Стаята е 22 м2, нова тухла, изолация на цялата сграда (5 см церетерм), една и половина външни стени, стената е на север, пвц дограма, уреди в стаята като за всекидневна с кухненски бокс (котлони, фурна, хладилник, комп., тв.), една врата към коридор. Климатика е нужен повече за отопление. Спрял съм се на Fudjitsu General и следните модели:
    ASYA 9 LD
    ASYA 12 LD
    ASYA 12 LGC (бюджетно решение)
    Та въпросите: 9 или 12 за това помещение и каква е разликата между LD, LC и LDC? Приемам и др предложения в този ценови клас. За Варна.
    Мерси предварително

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

9-ката е на горна граница с помоща на изолацията можеби ще се справя, но мисля че по-скоро си за 12LD или 12LCC (ако го намериш някъде ще ти дойде дюшеш). 12LGC е приблизително с мощноста на 9LD или 9LCC. LD=LDC. LC=LCC. Щом готвите в стаята задължително трябва да има аспиратор!!! Потърси 12LCC (LC) ако не - взимай 12LD. LD е нещо като луксозен вариант на LC. LGC е скопен вариант на LC.

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

Мерси бач дидо,
    и за мен е това проблема, че помещението е за горната граница на деветките, 12 ще е ясно. А LD-то има един плазмен филтър допълнително, който ми вдига цената с около 200 лв. май, та затова търсех по-икономичния вариант. Така попаднах на LGC. Аспиратор имаме, доста мощен, сложил съм клапа, но незнам дали няма загуба на топлина нагоре...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Като работи определено ще има! Ако се спреш на варианта LGC - трябва да е по-мощен от 12-ка.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

Аспиратора не е проблем - като казвам доста мощен имам в предвид съобразен с помещението и немарков, но върши работа засега. LGC отпада. Остава ASYA 9LD, за който ми казаха че работи като 12, и съответно 12-ка същия модел. Ако намеря модел 12-ка без екстри със СОР около 4 това ще да е...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моделът без екстри на Fujitsu, подобен на LD, е LC - той е точно с тези 200-300 лв по-евтин от LD, но е много спорен въпрос дали ще го намериш.

16. Тук е от
    May 2008

Според мен може и 9LD да ти свърши работа, защото казваш, че има кухненски бокс в стаята, а това определено значи, че се отделя и допълнителна топлина там, а и наличието на повече мебели, т.е.отоплявания обем въздух намалява. Казваш, че има добра изолация, пвц, малко външни стени - това също е добре. От друга страна аспираторът, но пък той ще се ползва когато се готви, т.е. се генерира и доп. топлина , което може би ще компенсира топлозагубата.... Това, което според мен е хубавото на LD , е доста високия максимум и сравнително доброто топлоодаване до -15 градуса. А във Варна, знаеш, няма кой знае каква зима. Аз лично отоплявам с 9LD малко по-малка стая - 19.25 кв, с една западна неизолирана стена и южна с остъклен балкон. И съм доволен от избора си. Но тук ти си решаваш. С 12-ката гарантирано нямаш никакви проблеми.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    ......12LCC (ако го намериш някъде ще ти дойде дюшеш).
    вчера видях да се мота една 12 LCC в Практикер на Цариградско шосе ( София ), но не съм питал за подробности

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от polaris
    Аспиратора не е проблем - като казвам доста мощен имам в предвид съобразен с помещението и немарков, но върши работа засега. LGC отпада. Остава ASYA 9LD, за който ми казаха че работи като 12, и съответно 12-ка същия модел. Ако намеря модел 12-ка без екстри със СОР около 4 това ще да е...
    Потърси модела 12LC (LCC). Това ти е играта. General, Fujitsu, Fuji - едно и също е. Виж и в малките забутани магазинчета, погледни и в техно*** и в практикер - те имат голени складове.... Абе жертвай един ден и иди дето се сетиш. В търново допреди 2 седмици го видях на 2 места!
    В случай че не откриеш LC и LD-то ти е скъпо, виж LGC, но да е поне 14-ка. Обърни внимание и на модела 14 USB, който е конвенционален. Последните 2 ти ги предлагам като по-евтина алтернатива.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 95 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе