Въздушния поток влиза през вилтъра минава през "самия климатик(където се развъждат микробите)" и ги издухва(ако има развъдени нови) първо в помещението и тогава чака пак да дойдат да ги улови на входа на климатика? ... това ли е схемата за улавяне на микробите които се развъждат в климатика? Ако беше така щеше да има филтър на изходящия въздух мисля?
Аз специално не съм забелязал "файда" от на моя лично филтрите. В офиса имаме с озонатор и йони ама нещо ме боли главата от йоните(може и да си въобразявам), а озона - хубаво е че мирише на дъжд ама не е в плюс на хората принципно да слиза озона толкова ниско че чак да се усеща на мирис(това за в природата говоря). Честото проветряване си е най-чиста работа.
Лично на мен пък дизайна на LGC ми харесва повече(по-квадратен са го направили което ме кефи), имах мерак за 12LD но множко ми се видяха парите, и за това се спрях на 12LGC - заради 4кВ, то и 9LD е близо (3.6кВ) ама като сложим че е с 200 лева по-скъп, разбери че филтъра и по-малката мощност и 200лева от горе - просто няма как да ме привлечат. Не искам да ме разбереш криво - нямам абсолютно нищо против 9LD, просто за в моя случай не му е оправдана цената(лично мнение).
П.С. имам момиче на 2 годинки и затова умишлено се преместихме в къща малко извън града(балкана е на 5 минути с колата), за да може детето да се рови в пръста и да скубе трева колкото си иска и да не се притеснявам от никакви микроби и да им търся филтри и т.н. Тоест не очаквам да ми влизат от въздуха микроби за да трябва да го ловя - разбираш за какво говоря. Със сигурност този плазмен филтър филтрира нещо - не казвам че е само за украса ама чак пък толкова да се набляга? Дори забелязвам "рекламен" ефект: защото на колежката и препоръчах 12LD и на другия ден се похвали че брат и си го купил и много бил доволен "ПЛАЗМЕН" ми вика че бил след като и обясних кое му е "плазменото" малко остана изненадана.