super_75 в панелка ли си? тавана - изолация? вън температурата колко е? и колко ще е зимата - в кой град си? Имам известни съмнения че може да не ти достигне мощността на 12LGC(4кВ) за топлене нощно време "безшумно" като падне под 0*.
super_75 в панелка ли си? тавана - изолация? вън температурата колко е? и колко ще е зимата - в кой град си? Имам известни съмнения че може да не ти достигне мощността на 12LGC(4кВ) за топлене нощно време "безшумно" като падне под 0*.
Имам гарсониера - 21 кв.м./ панелка е/, вътрешно помещение е, имам PVC дограма, и предимно в тази стая си живеем.
От Пазарджик съм, температурите падат много, предимно вечер, в най-студеното около ( - 15'). Това е !!!
Надявам се електромера да не върти много, че и моята глава ще се завърти, както и дано не са налага да си
вземам тапи за ушите вечер
super_75 що не го вземеш с кредит енергийна ефективност по изгодно е.
на мен в София,преди 20 дни ми отказаха от 2 банки такъв кредит,били свършили парите по програмата...
Извинете че се намесвам,но имам един бърз въпрос които би бил полезен за всички пишещи новаци във форума.
Как се прикача?Папката е пълна...а да Paste-на снимка/чертеж не става.Как мога да го направя?Благодаря за отговорите в аванс
Отваряш www.imageshack.us , качваш снимката и после даваш линка тук. Има и други такива сайтове.
Моля някой да ми каже в сайта на Термоклима митсубишитата на коя фирма са митсубиши хеви или електрик. И изобщо на електрик винаги ли започват с MSZ?
MSZ са Electric, SRK са Heavy.
100-волтовите Mitsubishi са все Electric, при японските Heavy-то се се казва Beaver.
Здравейте,извинете,че така пак се намесвам. Доиде време и аз да се пообзаведа с климатици....
Благодаря на deian & na moderatora за инормациято по това как се прикачва. Дано прикачването ми по-долу е успешно.
Чета форума отдавна и макар да имам някаква идея как да реша отоплението си, имам известни съмнения и бих желал да си сверя часовника със знаещите форумци. Все пак повече глави е винаги по-добре от една , стига да не са на едно тяло....
Та питането ми се отнася за цялостната климатизация на жилището ни:
Кубатура: Хол - кухня/трапезария: 44,07м3 + дневна:37,30м3+1,76м3=83,54м3 (32,13m2x2,6m)
Кабинет: 27,28 м3(10,6m2x2,6m)
Род. Спалния: 39м3(15m2x2,6m)
Детска спалня: 41,75м3(16,06м2x2,6m)
Нова тухла изолирана отвън със стиропор , с PVC дограма, гипсокартон по всички тавани и вата.Изложението е изток/запад.От север има друга сграда на калкан ,а от юг е стълбището.Мисля да изолирам с гипсокартон и външните стени ИЗТОК-ЗАПАД (отвътре).Така апартамента ще стане изолиран отвсякъде. Етаж 4-ти(отдолу са офиси). Градът е Варна. Целта е максимален комфорт и енергоефективност за сметка на по-голямото първоначално вложение(стига да е оправдано).насочил съм се към Дайкин,Митсубиши МЕ или МHI,Тушиба...Прикачил съм чертеж и на разположението.Двете спални липсват ‘щото са правоъгълни и стандартни.Дал съм и вероятното разположение на мебелите. Очаквам предложения и идеи (за подходиащи машини и разположение) за което благодаря горещо на всички в аванс. Моите предложения са:
Предложение 1: с два климатика за хола + един за кабинета=червен цвят (не е много ясен)
Предложение 2: с един климатик в хола=син цвят (с или без клима за кабинета)
В зелено е вътрешния прозорец на кабинета.
За хола мисля 12+9 или 18,за спалните 9-ки
Умувам за подов климатик в хола и може би в спалните...макар да са по-скъпи...
Очаквам предложения и идеи за марки,модели мощност и разположение.Може и 100V.(За тях имам само съмнение доколко COP-а им е замерен присъщите условия (7*C/20*C)или имат други стандартни условия-не сам го срещал по японските сайтове)
Ето и чертежа:
Прикачил съм и таблици с основните данни,цена и вносител/продавач за повечето клими от високия клас ,повечето хиперинвертори....По лесно се сравнява и избира...мисля би била полезна и за други съфорумци.
Поздрави на всички.
Подови машини е добро решение.
FVXS/RXS 50 за голямото помещение и FVXS/RXS 25 на Daikin за двете спални.Или двете подови за спалните,а за голямото AWYZ 14 LB Nocria на Fujitsu.
Малко се забавих с климатика,но днес следобед ще ходя дя си купувам Mitsubishi SRK 35 ZG-S (SRK 35ZGX-S
ми идва малко скъп) та се чудя,дали мога да го заменя с Mitsubishi SRK 25 ZGX-S ? Ще може ли 9-ката да свърши работа? Помещението е 56 куб.
Айде, добър ви ден и честит празник . След 2-седмично умуване днес финализирах нещата - монтираха ми 2 бр. Daikin FTXS25-G на две стаи по около 17м2. То си беше както винаги - лудо четене на форуми и мнения, документации , спецификации и т.н.
Както винаги - голям зор до последно, и след като ги сложиха се поуспокоих, че вече станалото - станало. Абе българска му работа. Защо ли така си караме открай време - мислим че всеки ни лъже и иска да ни преметне. И ли е от беднотия или от простотия, но май и от двете.
Първи впечатления , доста тихи ( но не безшумни както казват търговците). Вътрешното тяло поприпуква от време на време , но доста рядко. Е отвън е още топло , след няколко дена като стегне ще се види.
Искаше ми се да следя консумацията ама не се сещам как, електромера е на целиа апартамент. Ако някои има идеа да каже ( може ди амперклещи ?)
Повече ще понапиша в форума за Дайкин, там му е мястото.
С отделен електромер или уредче за отчитане на консумацията - струва 40-50 лв.
Здравейте, ще трябва да си отоплявам хола и се чудя за климатик!!!
- стаята е 17,5 м2 височина 2,65 м. , 2-ри етаж, тухла, само 1 външна стена към остаклена тераса, стандартна дограма и без изолация.
- ще се отваря към коридор 5 м2.
- искам да топли, да охлажда и да е ефективен!!!
благодаря на всички, които се опитват да помогнат на новобранците като мен.
Най-добре ASYB 09 LDC на Fujitsu,или MSZ/MUZ-FD 25VA на МЕ,FTXS/RXS25G на Daikin,ако ти се дават повече пари FTXR/RXR28 Ururu Sarara