Страница 84 от 95 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

10x Jori, поразгледах ги и ми харесаха, само да поясня , че външното тяло ще трябва да се монтра на долният етаж и тръбният път ще е около 5 - 6 м. - ако това има значение за избора на марка и модел.
    приятел ми препоръча ASYА 12 LGC на Fujitsu, но май ASYB 09 LD е по-добър - моля за коментар,
    за MSZ/MUZ-FD 25VA на МЕ се замислям
    а Ururu Sarara ми над бюджета.
    -ще проверя и какво могат да ми предложат в Търговище!

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Точно сега в темата за Фужитсу се прави сравнението между двата модела. С две думи 9LD: по-скъп, по-слаб, има плазмен филтър, по-луксозна серия. 12LGC по-мощен, по-ефтин, олекотена серия, има два филтъра ама не плазма.
    Тръбния път е още по-добре че е 5 метра - споко, няма да ти "бълбука" фреона. Като ти гледам изолацията и коридора и ако зимата е по-студенка - ще ти трябва повечко мощност. Зависи как ще го ползваш - но предупреждавам предварително че ако ще правиш баня на терасата и по коридорите - погледни и 12LD!

4. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    От много четене за климатиците вече се обърках, та искам съвет какви е най-добре да взема...
    Става дума за две стаи - едната е дневна, 61 куб. м, изолирана добре, хубава дограма с енерджи стъкла и тн. Гледах Мицубиши, но не съм убеден, че то е най-подходящия избор. За тази стая бюджета за климатик е около 2500. Другата стая е спалня, 43 куб. м, отново изолирана и дограма с троен стъклопакет. За тази стая условието е климатика да е максимално тих за спане и да не изсушава излишно въздуха. За нея бюджета е 2000.
    Много ще се радвам да получа съвет и предварително благодаря.

5. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от nnmmkk
    Здравейте,
    От много четене за климатиците вече се обърках, та искам съвет какви е най-добре да взема...
    Става дума за две стаи - едната е дневна, 61 куб. м, изолирана добре, хубава дограма с енерджи стъкла и тн. Гледах Мицубиши, но не съм убеден, че то е най-подходящия избор. За тази стая бюджета за климатик е около 2500. Другата стая е спалня, 43 куб. м, отново изолирана и дограма с троен стъклопакет. За тази стая условието е климатика да е максимално тих за спане и да не изсушава излишно въздуха. За нея бюджета е 2000.
    Много ще се радвам да получа съвет и предварително благодаря.
    Моя съвет са тези климатици, щом можеш да си го позволиш.
    За дневната:
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...535bbb6d62752a
    може и да ти е малко слабичък затова погледни и тези:
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...535bbb6d62752a
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...a0b19a77a7d462
    а за спалнята:
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...a0b19a77a7d462
    Може и някой колега да те насочи към малко по добри машини, но и малко по скъпички, така че ти си прецени.

6. Тук е от
    Dec 2008

А няма ли да е малка 9-ката за спалнята, все пак стаята изобщо не е малка. А колкото до Fujitsu, в момента имаме Fuji 12LCC и честно казано си има доста, макар и слаби, паразитни шумове. Иначе ако няма нищо по-добро наистина пак клоня такива да сложа, защото от към топлене и охлаждане е перфектен.

7. Тук е от
    May 2008

Човече, как ще е малка тази девятка за 43 кубика, добре изолирана стая ?!
    А за голямата стая, защо не помислиш и за такъв вариант:
    http://v-clima.com/prod.php?id=57

П.П. Между другото, в момента аз спя в стая с точно тази 9-ка и не съм забелязал дискомфорт. Е, може и сънят ми да е по-дълбок .

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Този подовия в дневната няма къде да се сложи, защото чисто и просто едната стена е изцяло от дограма, така че задължително трябва да е стенен. А за другата стая не знам, в момента 12LCC е в стая 32 кубика, може и заради това всъщност да ми се струва шумничък...

10. Тук е от
    May 2008

Ихааа, яко преоразмеряване си направил .

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от GeSho
    10x Jori, поразгледах ги и ми харесаха, само да поясня , че външното тяло ще трябва да се монтра на долният етаж и тръбният път ще е около 5 - 6 м. - ако това има значение за избора на марка и модел.
    приятел ми препоръча ASYА 12 LGC на Fujitsu, но май ASYB 09 LD е по-добър - моля за коментар,
    за MSZ/MUZ-FD 25VA на МЕ се замислям
    а Ururu Sarara ми над бюджета.
    -ще проверя и какво могат да ми предложат в Търговище!
    9LDC! Това ти е играта. Климатика е зареден с фрион за 15 метра! Перфектен е за помещението. Само не разбрах за какво ти е да топлиш коридора?

12. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    Ихааа, яко преоразмеряване си направил .
    Как няма да е преоразмерен като консултантите в магазина, а и монтажниците не разбират нищо, само развиват теории как по-големия климатик топли по-добре.
    И на въпроса - Fuji/Fujitsu или Mitsubishi са по-добри за момента в ценовия клас до 2500?

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

nnmmkk според мен най добрия вариан е за голямата стая да си сложиш http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
    а за по малката щом искаш да е тихо презапаси се с 12LGC и си го ползвай на тих режим и няма да се притесняваш че няма да стопли доколкото разбрах имаш 12LCC новата 12-ка е поне 2 пъти по безшумна
    успех

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,

налага се да взема 2 климатика, но избора е труден, предвид и бюджета...

Помещенията са сътоветно 80 и 37 кубични метра. Имат външна изолация + нелоша дограма, двете са с по една външна стена, като са долепени (ако е от значение)
    Лошото е, че бюджета не трябва да надхвърля 2000-2100лв за 2 броя климатици.
    Бях си харесал две Хитачита от Техномаркет, но реших да питам преди да взема нещо кофти.
    За малката стая: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09029574
    За голямата: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023413 или http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09026212, но с втория + монтажа цената излиза повече.

Климатиците трябва да се купят до другата седмица.
    Става въпрос за Търново, освен климатици ако препоръчате и място, от където да ги взема... супер.

Благодаря предварително и ще се радвам на идеи.

Поздрави

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Човече, общото впечатление не е добро нито за *маркетите, нито за Хитачитата. 80м3 - е адски голямо помещение - изчакай мнения на съфорумци, ама с тия пари просто ... малко са. Разгледай конвенционалните на Дайкин и Фужитсу. http://v-clima.com/products.php?brand_id=1

П.С> положителното е че имаш добра изолация. Смятай си по 50Ват/м3 че ще трябват(минимум), за нормална работа около нулата. За -10* вече е друга тема.
    Супер личното ми мнение е да не се подлъгваш по "ефтини" марки - ще страдаш много. Гледай само Дайкин, Митсубиши и Фужитсу - ако ти се виждат скъпи, мисли примерно сега една машина - догодина другата или на кредит(един път се взимат). Ако не си особенно претенциозен се мятай на Медеа и каквото е тва е - ама не очаквай чудеса а големи сметки за ток(особенно в 80те кубика).

17. Тук е от
    May 2008

Прав е Генов.
    Ако искаш да вземеш добър и ефективен климатик (говоря за инвертор), тези пари биха ти стигнали само за голямата стая и то с доста компромис.
    Иначе според мен може да се огледаш за конвенционални с по-добри показатели, та да се вмъкнеш в бюджета.

П.П. Даже ме е повторил, аз докато постна мнението..

18. Member
    Тук е от
    May 2003

няма нищо - важното е да му се изясни ситуацията на човека, преди да е станало свършен факт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 84 от 95 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе