Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 313

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)

Въпроса ми беше към dkolov ,не към теб.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мисля че и друг път съм казвал, но откакто влязохме в Европейският съюз единственият вносител може да бъде самият производител и то по закон. LG си имат офис и продават климатици , мобилни телефони телевизори на всеки, който полежале и има достатъчно пари да си плати доставката. Реално погледнато откакто сме Европейския съюз всеки вносител е станал по скоро дистрибутор по закон. Това ми изглежда като разжалване ама Европейска му работа. Това че има по-активни фирми които поръчват по големи количества не е вседствие на това че са вносители, а по-скоро по големи дистрибутори, но LG сами си внасят техните климатици.

Не само това, но LG и сами се грижат сервизното обслужване и дистрибуцията на резервни части да е в такт- достатъчни са елементарни компютърни умения за поръчка на части и резервната част пристига по сервизите за ден два.

За съжаление има известна бюрокращина, т.е. трябва да се попълват разни компютърни формуляри.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

vanko68 знам аз отговорих на него!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сори,не съм те рзбрал.

6. Тук е от
    Jul 2008

Пичове,имам проблем с Дайкинчето!Купих го преди десет месеца!Зимата ме топли добре нямам оплаквания,сега лятото си охлажда,пак добре,но започна да мирише неприятно на спарено!...Нямам идея това нормално ли е или не?....Обикновено като поработи известно време миризмата не се усеща,но като го спра за ден два и пак се вмирисва!?...Основните филтри ги почиствам редовно,но фитокаталитичните не съм ги пипал!?От какво би могъл да бъде проблема?...Миналата година го пробвах на студено в края на лятото и нямаше такива притеснения!??/Дайте някакъв съвет!

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нормално е. Когато климката работи на студено, при спиране се получава конденз във вътршното тяло. Това е предпоставка за развъждане на гъби, моркови и какво ли не. Когато ти правят профилактика, нека да ти почистят вътрешното тяло, и да го напръскат със спрей срещу гадости.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Вземаш един обезмаслител Меглио.Напръскваш питата старателно.Оставяш да подейства няколко мин. С шише гореща вода на тънка струйка или с помпа за цветя изплакваш питата,пръскайки я отгоре надулу.Бавно и внимателно,за да не прелее ваничката за конденза.Не може да поема изведнъж по много вода.Повтаряш още веднъж всичко,Меглиото ще ти стигне поне за няколко третирания,и си го ползвай с кеф .Желателно е след ползване в режим охлаждане да го оставиш само на вентилатор около час,за да си подсуши питата и да няма повече условия за плесен,мухъл и гъби.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ще трябва да си викнеш фирмата за климатици да го почисти, отделно има и едни хапчета които се слагат в кондензната ваничка за да не се образуват гъби моркови и зелки.

Лятото основният проблем на много климатици е че започват да миришат и то е защото са заформили първичен бульон - нищо чудно скоро нова цивилизация да се пръкне от твоя климатик.

Това което те съветвам е по честичко да си чистиш филтрите.

Гледам и друг пост. Не ти препоръчвам да използваш меглио това е много силна химия и чисти наистина, ама след това със сигурност ще остане нещо от нея във вътрешното тяло, което бавно и полека ще се добавя във въздуха в стаята, а никой не може да ти гарантира че това е здравословно за теб.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Твоят модел няма опцията за изсушаване на вътрешното тяло след работа в режим охлаждане. Но ти можеш да правиш това ръчно - след като го изключиш от охлаждане, остави го да поработи на режим "FAN" - от бутона MODE стигаш до символа, изобразяващ вентилаторче. Препоръчвам ти да го оставяш така поне час и после да го изключваш напълно.
    А понеже вероятно това не си го правил досега, за да премахнеш миризмата ще се наложи едно почистване, което можеш да направиш ти, а може и специалист.
    ПС: видях, че много са ме изпреварили докато го пишех, но все пак и аз натискам "Публикувай" Успех!

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

efo69 - Карай спокойно с Меглиото,ползвам го от години,отмива се с гореща вода лесно и напълно.Пробвай върху ръцете си да се убедиш.То каквото и да ползваш,все си е химия,и верото,и праха за пране,и кебапчетата дори.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да бе ползвай го а като заболее човека ти май ни лук мирисал ни ял. Ами ползвай си го това си е твоето здраве защо караш другите и те да скачат в морето.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

dkolov, ти какъв точно го раздаваш? Разбрахме, че не продаваш климатици, а разбираш повече от хората, които ги монтират. Ще бъдеш ли така любезен да споделиш? Постовете ти освен с количество и злонамереност, май не се отличават с друго.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами би трябвало всяка жаба да си знае гьола. Тези които монтират климатици да ги монтират. Не ми казвай че от монтаж на климатици много ще започнеш да разбираш има хора с по 5 000 монтажа ама още не могат да осъзнаят защо даден климатик е по-добър от другия и повтарят като папагали това дето са чули.

Темата климатици е много сложна, всеки може да пробие дупка, някой могат да направят добри конуси, а някой дори могат да пуснат даден климатик в режим, но това не те прави много велик. Има и някой други неща.

Е аз разбирам от тези другите неща.

P.S. Няма никаква злонамереност - има хора които се опитват да изкривят информацията по угоден им за тях начин и само ги коригирам.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Благодара за изчерпателния отговор! Не разбрах, кое те прави теб толкова велик.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не мисля че съм велик, поне нямам вътрешно усещане за такъв.

Но и не мисля че трябва да пишеш неща с които може да навредиш на други хора. Има малко философия в това не мислиш ли?

Не е нормално и морално според мен да слагаш информация и да спестяваш друга. Би било добре да съобщаваш всичко за което знаеш. Но в този форум забелязах користни хора. Не ме питайте за тях.

Не говоря за хората които слагат това което знаят без никакви задни мисли нищо че страдат от липса на информация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе