Даже не я бях чувал тази марка.Та кажи на братовчетка си да не го пуска на повече от 23 градуса и да не го исключва би трябвало да работи по добре.
Даже не я бях чувал тази марка.Та кажи на братовчетка си да не го пуска на повече от 23 градуса и да не го исключва би трябвало да работи по добре.
От какво може да е - монтаж, климатика или нещо друго?Стаята е нормална за 12,20кв.м.
Според мен от името...... това не съм го чувал даже! Ама си мисля че в Гърция може и да работи пи-добре...
Би ли го доказал това търдение ,бих се обзаложил, че е невъзможно- нито на теория, нито на практика да има такава разлика.Първоначално публикувано от muchoto
Говори ми с факти.
Може- Ако Неото има КОП 2,50, а Фуджитсуто 5,00 и топлоотдават еднакво,за да топлят еднакво,а познай колко ще изхарчи Неото( може да е въпрос с повишена трудност) ?
Факти из форума бол-ей сега някой написа за разход 100-120 лв от некво дърво като Неото.
Има му нещо на климатика,на 12 квадрата стая какъвто и климатик да сложиш ще топли без проблеми.Първоначално публикувано от mecha
Климатика като цяло не е лош KFR -Елит и Волтел са същите имаи го и под други марки ,това е от така наречения тип инвентор.
200 лева само за климатика е много,максимума който може да изрзходи този климатик е 110-120 лева.
Бъди конкретен кой модел Фуджитцу е с КОП 5 и кой модел НЕО е с 2,5 ,Всяка стока продавана в БГ има сертификат за съответствие и би следвало даните исписани на климатиците да отговарят на стандартите и да са точни.Първоначално публикувано от vanko68
Ми на Нокрията е там някъде,а за Нео съм готов да споря дали има изобщо модел с по-висок от 2,5. И не всяка стока в БГ има сертификат за съответствие,особено "марка"като Нео.Камо ли да си вярваш,че написаното за Нео от братята китайчета отговаря на истината.Ако изнамериш сертификат за Неото и ако ми докажеш,че е истински,ти правя софра в хотел по желание + екстрите.
Понеже съм бачкал за Технолукс,известен с "марките" Елит,Крафт,Келон,напълно еднотипни с Неото,по спомени съм мерил в сервиза колко консумират -1680 Вт.Ако КОПа е 3,00,се получава топлоотдаване 5 000 Вт-нали няма да говорим глупости повече?
Неуместно е да се сравнява Нокрия с Нео, все едно да сравняваш Ролс -Ройс със Трабант.
Теоретично е възможно да е до 50% по- икономична Нокрията.
Но останалите инвертори са до 30% по- икономични спрямо Неото.
Не съм им адвокат, но съжалявам, че не станах.
С високия коп се търси ниска консумация на ток ,не за да се плащат по- ниски сметки, а да има по-ниско потребление на ток.
Нокрията е предназначена предимно за Японския пазар, където имат недостиг на ресурси.Направи една проста сметка ,тези няколко процента на милиони климатици до колко мегавата икономия ще доведе.По време на експлоатационния им срок за ток и климатиците ще платиш еднаква цена,но някои разсъждават, че е по- добре да платят за технологии, от колкото за ресурси.
С тоя правопис си само за адвокат!
"Инвентор" що е то?
Да бе извинявай условието е да се пише на кирилица а не на маимуница и тотално съм се объркал в правописа
Неуместно е да се сравнява неото с което и да е Фуджитцу. Разбираш ли защо не ти отговорих? Няма смисъл да се заражда спор, който би бил повече за спорта...Първоначално публикувано от miry
Може ли едно питане!?
Стая 12-13 кв.м.
Височина 2.5 м
Панелка, една външна стена - северна и санирана
Влажност на въздуха (ако изобщо има значение) - малко над нормалната
Та, питането ми е ... кой от трита модела е "най-добър" (т.е. качество, цена, кпд, шум и т.н.)?
1. ASYA 09LG
2. MSZ-GC 25VA
3. FTXS20G
Надявам се на поне 3-4 компетентни мнения ... ако са повече супер!!!
Благодаря на всички предварително!
Gost000, ако обичаш да ти е топличко - не е зле да има повечко мощност! Виж и това: http://v-clima.com/prod.php?id=3
FTXS20G има 2,7 kW номинална отоплителна мощност. Изключително тих. Спокойно ще поддържа нормална температура за живеене, не 26-28*...
deian, Дайкина е много хубав, но на мен лично ми се струва излишен лукс. Фужитсу 9LD ми се струва по-оптимално цена/мощност/качество за тия пари. "нормална температура за живеене" е относителна стойност - човека нищо не е казал къде/как живее, затова му обръщам внимание на този модел. Доста е по-мощен, "тихото" ако е въпрос ще е по-използваемо в студа(с оглед на по-голямата мощност) от на Дайкина. Разбира се човека си решава, но НИКОГА повечко мощност не е излишна. Има един съфорумец с по 130Вата/м3 - питай го дали му е добре
П.С> ако иска на 26* да се гушка с гаджето(или бебе ако има за къпане всяка вечер) - в най-големия студ какво правим?
Повечето хора в отоплението с климатик търсят икономия. Ако ще му задава постоянно 26*, то не съм сигурен, че ще му е най-изгодния начин за отопление.