ТОШИБА при всяко положение, от посочените машини.ІІІ е перфектна машина, няма компромис при нея.Предполагам V е на същото ниво, ако не и по-високо, с оглед новия компресор.
ТОШИБА при всяко положение, от посочените машини.ІІІ е перфектна машина, няма компромис при нея.Предполагам V е на същото ниво, ако не и по-високо, с оглед новия компресор.
V е на по-високо ниво откъм обща консумация заради новия тип компресор. Но и другите са идеални. Според мен се презастраховаш ненужно и си за 9-ка/10-ка. Опиши по-добре помещението и каква температура искаш.
Аз клоня към 10PVKP-E, ако парите нямат значение.
Ако парите имат значение 12 LD, ако нямат значение някоя от двете тошиби(най вероято са по-тихи от ЛД-то).За 12LD имам лични впечатления и гарантирам, че при -6 топли достатъчно добре(засега това е най-ниската температура при която е работил).За тошибите нямам впечатления като ползвател, освен няколко пъти монтирани у мои познати, но мисля, че външното тяло е по-тихо от LD-то.Първоначално публикувано от imegogo
Така ще имаш запас от мощност.
Ето че дойде ред да се похваля с вече инсталирания климатик (CORONA CSH-B229G). Машинката работи доста тихо. При външна температура около 2°С и вътрешна 20°С работи в режим на включване и изключване дори при зададена минимална скорост на вентилатора. Дотук всичко е просто чудесно. Само дето монтажът оправда очакванията ми, макар и да не ми се искаше да е така. Реших да не излизам на балкона заради студа и да наблюдавам работата от стаята. Там сбърках. Пробиването на дупката за тръбите доведе до отцепване на парче от мрежа и мазилка, поставени върху фибрана от външната страна. То не падна, но ще трябва да го поправя. Когато единият техник измери вътре къде ще бъде отворът и отиде вън помислих, че е прорязал мрежата, но се оказах в грешка. След като приключиха видях, че не носят полиуретанова пяна и дупката ще остане за запушване от мен. Това е още един минус в монтажа. Поне бяха така добри да сложат кабелен канал от вътрешната страна, за да не се виждат тръбите. Пуснаха климатика, показаха ми кое как се ползва. Реших да го разгледам по-отблизо и какво да видя. Корпусът (на вътрешното тяло) яко сцепен в единия край. Видяха го и техниците, чудиха се, питаха се. Накрая стигнаха до решението, че ще трябва да се смени панела. Само че за тази цел ще трябва да им се обадя след нова година, за да дойдат пак. То остана и да не го сменят. Чисто нов счупен уред. На тръгване ми оставиха разбира се и кашоните с отпадъците, но поне си ги събраха в тях, а не оставиха това на мен. Така или иначе остана доста за чистене, но няма как при такова пробиване да остане чисто. При тези факти мога да кажа, че съм средно доволен от монтажа. Надявам се да са направили качествено връзките на тръбите с фреона.
И да не пропусна последното нещо, а именно "коледната шок промоция":
====================================
В Термо-клима клиентът е цар
От 1ви декември коледна шок промоция-
всеки закупен климатик на каквато и да е цена
върви с КОЛЕДЕН подарък:
прахосмукачка HOOVER на стойност 250лв + бутилка MERLOT dry red wine
Идват празници!!! Изживейте ги весело!!!
/важи за клиентите от Варна/
====================================
Нищо такова не получих. Може би това важи само до Коледа. Не че не си поръчах климатика преди Коледа. Имам си добра прахосмукачка, а и вино ми се намира по празниците. Не е там проблемът. Той е в това, че не е целесъобразно да подвеждаш клиентите си. Може би ако реша да слагам климатик и в хола, тогава ще пробвам услугите на Вулкан2000, които доста се хвалят с естетическия си монтаж, че даже и примерни снимки имат на сайта си. Всъщност щях да съм отишъл при тях ако не бях се спрял на климатик с толкова високо КПД, какъвто нямаха във въпросната фирма, когато поръчах моя.
Хайде приятен ден на всички. Весело посрещане на Нова Година. И благодаря отново на всички за съветите при избора ми на климатик.
Външното на ТОШИБА-та е много по-тихо от LDC-то.Дори и при максимални обороти и топлоотдаване.През стената дори и тогава не се чува абсолютно нищо, въпреки, че машината ми е монтирана до прозорец.Чува се, когато прозореца е отворен и то само равномерно мъркане на компресора, без никакви странични шумове.Външния вентилатор почти не се чува.
Относно това не съм съгласен с теб! При мен след монтажа на климатика нямаше почти нищо за чистене, момчетата работиха много чисто! При пробиването на дупката залепиха на стената найлонови торбички и всичко се събираше в тях! Явно при теб не е било така...Първоначално публикувано от Penoff
И по-добре. Запълни си я с парчета фибран/стиропор и шпакловай. С пяната понякога е по-опасно - раздува се, може да ти смачка дренажа.Първоначално публикувано от Penoff
Точно с парчета фибран ще го напълня тия дни. Праха при пробиването го събираха с кашона от климатика, така че на земята имаше прах, но не всичкия. Въпреки това вентилатора на машината го раздухваше из стаята и после трябваше да се чисти навсякъде. От това спасение няма. Освен прахосмукачка под дупката по време на пробиване, но така ще видя сметката на прахосмукачката и затова се отказах от този вариант. Половината цапотия беше от рязането с ножовка на кабелния канал директно над килима Няма какво толкова да се оплаквам от оцапаното, защото не беше прекалено, а не се случва всеки ден. За останалото обаче смятам, че с право недоволствам.
помещението е с две външни стени лицето с 3 крилен прозорец и балконска врата е на юг другата външна стена е източна под мен има приземин етаж който не се топли,а над мен е тавана,стайте до него не се отопляват,помещението има прилична дървена дограма,климатикът ще е основно отопление комфортъти топлина трябва да са на ниво и да може при нужда да достига 24-25градуса и най-важното при -15 да успява да подържа 21-22градуса за парите максимума който бих дал е за Toshiba RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai VПървоначално публикувано от deian
Ако си сигурен, че помещението ти е 17 кв.м. Взимай 12LD.най- добре го премери с рулетка, премери и височината и пиши каква е кубатурата.И тошибата си заслужава!Първоначално публикувано от imegogo
Ако кубатурата е над 55 куб.м. може да видиш и помислиш и за фуджитсу 14 LCC(тук ще получа критики от други членове, че видиш ли мощността е голяма).
Прав си, че ще по лучиш критики за 14LCC в 17 м2
Айде за 12-ка някак си ще го преглътна, макар според мен да е голяма. Слагай 12LDC и с останалите ти близо 1000 лв разлика спрямо 13PKVP-E (2500 лв без монтажа) ще си плащаш тока поне 6 години.
Не ме разбирай погрешно, 13PVKP-E е много по-добър, но не мисля, че цената е оправдана. Но ако ги имаш - не се замисляй. И пак премисли за 10PKVP-E, пък по-добре дай някой лев за ИЗОЛАЦИЯ, не за супер мощен климатик.
казах ако е над 55 кубика, тоест може да има разлика в квадратурата и тя да не е 17 кв.м. а 22 кв.м. и повече.Това рядко се случва, но е по добре да не гледа само по документи какво пише, че в документите стават грешки, а с рулетката като мери сам не.Първоначално публикувано от deian
Е, в случай, че квадратурата е над 17 кв.м може да се сложи 14 LCC, но трябва да е ММНООГО над.. И при 22 квадрата няма никакъв смисъл да се слага 14!!!! 12LCC би работил идеално и така ще се спести сума около 600 лв. А за 17 кв. да се сложи 14- ка си е направо лудост. Никога няма и да се доближе до възможностите си климатикът, освен ако не се опитваш да затоплиш съседите от другата страна на улицата.
Начко, недей да спориш с Джъсти за размера. Той фен на Мечо Пух.
Мисля да го взема на процент при мен да дава оферти на клиентите...и ако и вземат да се съгласяват,веднага ще вдигна оборота с 50-60%.