Страница 58 от 109 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Точно така, аз преди бях с предубеждения към Хайера. Но когато се наложи да подменим само външна машина на R22, слагаме тоя тип.

И бях наистина изненадан от изработката. Не е никак зле, платката за дефроста работи добре, и всичко е добре подредено и изчистено. Има разбира се забележки, но все пак не е висок клас машина, по-шумна е. Компресорите са бутални. Но като цяло са си добре. За жалост обаче се изчерпаха и сега нямаме машини на 22.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Баце,тук в БГ бутални компресори не се слагат от години.Има ги само като резервни части.Караме на Scroll Дайкини или Копеланди като за по-бедни...

4. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Че какво значение има какъв е типа на компресора? Важното е да е читав и добре направен. За да е по-евтино тия са решили да слагат това, даже не знам и каква марка е компресора. Някаква куча марка Иначе хубавите машини са със Scroll, в повечето случаи Копеланд. Наскоро взеха и Данфос да се показват. А при големите машинки даже и полухерметици слагат още. НАскоро пускахме една на R407С с полухерметик. Не беше много голяма хем, 80 000 БТУ. Ама така са решили така са я направили.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

По принцип има известно значение вида на компресора, главно за шума и леко за енергоспестяването.

Но аз имам един въпрос - колко струваше този климатик HAIER? Всъщност мога и да поровя в нета за цени на климатици HAIER в разни държави въпреки че не вярвам моделите да са същите като в България.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2009

термопомпата струваше 500-600$

7. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, мисля да постепенно да сложа климатици в апартамента си.
    Започвам с хола. Етаж четвърти, помещение - хол+бокс около 31м2 (4м х 7.7м) височина 2.6 м, с една външна стена 10м2 с ПВЦ дограма - гледа на изток. Тухла + вънщна изолация стиропор. В момента отоплявам това помещение с два конвекторни радиатора Адакс 2 КВ и 1КВ работещи непрекъснато през зимния сезон.
    Искам да сложа хубав климатик който ще се ползва за отопление и охлаждане. Нямам възможност за подов монтаж (не искам все още да махам конвекторните радиатори).
    Единствената екстра за която се сещам и държа на нея е климатика да може да се програмира по дни, часове и температури.
    Отоплението (климатика) ще работи постоянно - 21/22 градуса прес деня и 17/18 през вечерта и/или времето в което няма хора в стаята.
    Бюджета е около 2000 - 2500 лева без монтажа.
    В София съм. Също така ако може да ми препоръчате монтажна група която няма да "си остави ръцете". Ако могат да скрият тръбния сноп в стената ще е още по-добре.

Благодаря ви предварително.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Една Nocria AWYZ14LB добре ще ти дойде, въпреки, че с тези изолации ми се струва, че можеш спокойно да минеш с по-малка мощност. Обаче това за програмирането по темперартура... може и да има, но не се сещам на прима виста.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

http://www.bulclima.com/bg/product/9...erter-em-.html
    и аз съм за нокрията!Уникален климатик!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Промо цена 2788.00 лв. с ДДС -ба мааму и промо
    Това предлагат някои
    Сега малко анализ.Казваш,че до сега се отопляваш с 3 кW /с два конвекторни радиатора Адакс 2 КВ и 1КВ
    Казано най-отговорно това може да се постигне с всяка една обикновена 12-ка.Колкото и да ви е чудно.Пробвано е.
    Писна ми от некадърни продавачи на климатици.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Все пак трябва тези 3 kW да ги има и при -15°. Т.е. климатикът трябва да има максимум от поне 6 kW, за да може "когато студ настане" и те паднат на 50% да стопля. А не всички 12-ки имат 6 kW на максимум. Но съм съгласен, че ASYB12LD също ще се справи. Просто Нокрията е с по-добри параметри, а и човекът иска нещо наистина добро до тези пари. Климатикът е 2500 лв без монтаж. Ако е много, казвай да търсим друго.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Аз наскоро взех това:
    http://dimeli.eu/klimatici/toshiba/2...iba-ras-225gdr - напълно се вписва в товите изисквания за цена,
    има аспирация и читави филтри. COP-a e ~5.9.

Има колеги от форума, които могат да ти го доставят и монтират.
    Аз минах по малко по-трудния път.

Бих те посъветвал да потърсиш човек (фирма) за доставка и монтаж тук -
    хората са доста по-ангажирани от фирмите, които на първо гледане можеш да намериш из интернет.

Ако искаш контакти - драсни на лично.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

naydenov69 ти ако монтираш климатици с 3 kw мощност в 31м2 значи си ми ясен.Девиза ти е дай да продаваме колкото може повече пък каквото ще да е.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Здравейте,
    Трябва ми климатик само за охлаждане на помещение около 30 кв.м. Бюджета е около 1000 лв (без монтаж), можете ли да ми препоръчате нещо?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Кажи за какво се ползва помещението,за да се прецени дали да ти предложим инвертор или конвенционалка.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Все пак трябва тези 3 kW да ги има и при -15°. Т.е. климатикът трябва да има максимум от поне 6 kW, за да може "когато студ настане" и те паднат на 50% да стопля. А не всички 12-ки имат 6 kW на максимум. Но съм съгласен, че ASYB12LD също ще се справи. Просто Нокрията е с по-добри параметри, а и човекът иска нещо наистина добро до тези пари. Климатикът е 2500 лв без монтаж. Ако е много, казвай да търсим друго.
    А колко дена в годината е -15° ?Може би я има ,я няма 2-3-5 дена?Седмица?Помислете в тази насока.Струва ли си двойно преоразмеряване?Или давай да набутаме клиента.
    Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    naydenov69 ти ако монтираш климатици с 3 kw мощност в 31м2 значи си ми ясен.Девиза ти е дай да продаваме колкото може повече пък каквото ще да е.
    Господин TIMBERLAKE аз изобщо не се занимавам с климатици и с търговия като цяло.Просто съм запознат много добре с понятията ел.енергия,мощност,консумация и всичко свързано с електроснабдяването и електрообзавеждането-това съм завършил и това работя.А щях да забравя-и топлотехника съм учил-един семестър ,но мисля,че е достатъчно да имам понятие от цикъл на карно и термопомпи.
    И недейте набутва хората със скъпи и прескъпи климатици.Или клиента има пари-защо да не го издоим-принцип на българския търговец.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе