Страница 106 от 109 ПърваПърва ... 5696104105106107108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

С 12LDC имаш по-висок номинал и максимум - 4.80(0.9-6.7) кВ срещу 4.0(1.4-5.2) кВ. Бонус - плазма.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Добре де, ама кажи за какви пари говорим все пак!

Щото аз съм ти харесал нещо, ама като не знам с какви пари разполагаш, как да ти ги предложа!
    1830лв. е Daikin, 1740лв. e Fujitsu General ..... да речем, че и по-скъп бих взел при положение, че наистина си струва инвестицията

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от SmiKis
    1830лв. е Daikin, 1740лв. e Fujitsu General ..... да речем, че и по-скъп бих взел при положение, че наистина си струва инвестицията
    Ако наистина си толкова добре изолиран, аз на твое място бих взел фиджитсу 12LD или дайкин FTXS42http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=286-бонус седмичен програматор и ако имаш такава добра изолация, ще те топли и на -10 -15 градуса .

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ако наистина си толкова добре изолиран, аз на твое място бих взел фиджитсу 12LD или дайкин FTXS42http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=286-бонус седмичен програматор и ако имаш такава добра изолация, ще те топли и на -10 -15 градуса .
    FTXS42G ще работи само on-off, прекалено голям е

6. Тук е от
    Sep 2008

Аз ти предлагам една чудесна машина, която няма да те предаде независимо от времето и температурите!
    Заповядай - http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=90

Машината може да е намериш и на доста по-ниска цена!
    Ако ти хареса може да поразпиташ и направо я взимай, ще си доволен!

Само много внимавай при монтажа!!!Дано попаднеш на кадърни монтажници!
    Тук има пекани момчета, които са обръщани и от двете страни - Vanko68, Aleksandars, Дидо и др.
    Има и други момчета разбира се, не искам да засегна никой!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Този шарп в тези 30м2 малко ме съмнява в по студените дни да се справя.
    За мен добър вариант е fujitsu-general 14LCC ако го намериш и ако имаш 2200 приблизително
    В краен случай 12LD щото за тези пари по мощен марков няма.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,
    моля за трхнически данни, информация и мнения за Sharp AY-R28YSB. модел 2004 г.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    ...
    В краен случай 12LD щото за тези пари по мощен марков няма.
    Здравей,
    да разбирам ли, че според теб Daikin-a е слаб?

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    отново си доказваш компетенцията,

http://www.whirlpool.com/catalog/acc...b2aa2653ace55e

има доста хляб за ядене майна !
    нидей променяй физичните закони моляте
    Мдааа, благодарим за компетентното вмятане отново!
    Но, да оставим хляба и яденето настрана - четене трябва, четенееее....
    Що е то електростатичен филтър?! И "плазмен"...!?
    Има различни конструкции електростатични филтри (като принципа е един и същ), но най-общо казано, действието на електростатичния филтър се заключава в това, че замърсеният въздух преминава през заземен метален цилиндър. По оста на цилиндъра е опънат тънък проводник, на който се подава високо отрицателно напрежение спрямо земята.
    Под действие на силното електрично поле от проводника се откъсват електрони. Те се захващат от молекулите на кислорода във въздуха, а след това получените кислородни йони се прилепват към твърдите частици в замърсения въздух.
    По този начин частиците замърсители се наелектризират и се изтласкват от електричното поле към стената на цилиндъра. Те се прилепват към нея, неутрализират се и след това се отстраняват по механичен начин.
    Тъкмо такива електростатични филтри като описания по-горе, се произвеждат и използват мноооого отдавна в България - за справка, попитай в ТЕЦ-овете или Топлофикациите примерно...
    И ако погледнем схемата на така наречения "плазмен" филтър - какво се забелязва?! Всички прилики (не) са случайни!
    Т.е. електростатичен филтър = "плазмен" филтър (само дето я няма плазмата де, инак щяха да ползват климатика и при леенето на чугуна в Кремиковци, освен електростатичния филтър преди комина).

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

ай стига ти си Моя Квант вдъхновен от комина на Кремиковци а Слънцето всъщност да несе окаже Луна , ааа я дай да поспорим и там Статика бай Стефане са науки за тебе твърдо непонятни науки тъй тъмни и мътни , туй творение на име Електростатично превличане немой са бъркай с поляритета на частиците и разбиване на атома от плазмата ,и да ми обесняваш какво е принципното действие на Плазмения филтър пак ще си остане плазмен филтър, тук ние невежите ти говорим за най обикновена електростатична материя от преплетени нишки който нишки се опитах да ти покажа че фирмите извън България го приемат за най-обикновени филтри можеш сам да се обедиш като си извадиш ултра мега хипер униклания филтър от климатика и го пуснеш на земята ,и ще се убедиш че пак налепва прах , тва твое мега хипер ,ултра супер убеждение ,че става въпрос за плазма си го избийй от главата

че инак излиза , че в домашни потреби продават ПЛАЗМЕНИ ЧЕТКИ ЗА 2.50

---->>>> http://www.anastasovski-bg.com/coron...ustCatcer.html

АКО НЕ ОСПЯВАШ ДА ОТКРИЕШ ПЛАЗМЕНАТА ЧЕТКА АРТИКУЛ Арт. № 0849005
    6 ти в дясната колона

ако несе справиш и с четките иди в магазините за прахосмукачки има прахосмукачка с електростатичен филтър
    виж и вътре да няма плазма поразпитай малко нее срамно

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

SmiKis кажи какви градуси искаш да гониш в големите студове?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    SmiKis кажи какви градуси искаш да гониш в големите студове?
    Принципно ползвам климатик в интервал 20-23 градуса, да речем, че повече от 24-25 градуса не ми трябват.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ами може да минеш и с 12LD малко по шумен е от дайкина при високите обороти но си е по мощен и си има плазмен филтър.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от SmiKis
    FTXS42G ще работи само on-off, прекалено голям е
    Не питай старило, а питай патило.

Вземи си един клиаматик с номинал на отопление 2.2кв и никога няма да работи он оф, за сметка на това когато температурите падната на 7 и под 7 градуса ще си един от ревящи във форума, че клиаматика не затоплял помещението.Според мен най-добрия избор вече ти беше препоръчан: фуджитсу дженерал 14 LCC -има достатъчно номинална мощност 5.6кв и с максимална 8.4кв и с минимум 0.9kw и наистина за тези пари друг "официален инвертор едва ли ще намериш.По-добра 14-ка според мен е единствено нокрията, но скачаш още 600-700 лева.
    Другата ти опция е този който ти препоръчах в цитата-дайкина.

От мен да знаеш обаче преоразмерен климатик= по-лесно и бързо затопля помещението работи на по-ниски обороти, по-малко течение=по-голям комфорт.При екстремно ниски температури имаш още един коз-Преоразмеряването=запас от мощност.Разбира се преоразмеряването не трябва да нахвърля 60-70%.

Ако твоята изолация е каквато казваш и имаш много малки топлозагуби 14lc ще ти пасне идеално, може и нокрия да пробваш.

Аз на твое място бих сложил друго, но аз имам изкривени представи за отопление с климатик според повечето техници, монтажници и търговци във форума, така че ти пожелавам успех в избора.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Бихте ли ми дали съвет, как бих могал, колко климатика, както и марки климатици за утоплението на по-долната скица. Става въпрос за къща, тухла, дарвена дограма, външна мазикла, без изолация. Дограмата и изолацията ще се направят следващата година, така че нека да приемем че ги има. Мястото е Стара Загора.

Ето и скицата:

С червено са вратите, сини са помещенията които ще трябва да се утопляват. Цифрите са квадратите, височината на тавана е 2.60м. Бих искал и вариант, в който евентуално ако се отворят вратите на спалнята и детската също да се отопляват до някаква степен. Знам че температурата ще е по ниска но това не е от голямо значение. Ориентирал съм се кам марките Daikin i Fudjitsu, но ако имате по добри предложения моля заповядайте. Мерси предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе