Страница 107 от 109 ПърваПърва ... 5797105106107108109 ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

за теб цената н а климатиците никаква роля ли не играе?Нищо не казваш по този въпрос.какви градуси искаш?
    ако искаш в спалнята и детската 21-23 фуджитсу две 9LD, ако искаш 25-26 независимо от температурата вънка в спалнята фуджитсу 12LD в детската 9LD.Можеш вместо фуджитсу 9LD да сложиш дайкин FTXS 25 G. Ако искаш презапасяване в спалнята и искаш дайкин на мястото на фуджитсу 12LD сега се разпродават дайкин FTXS 35D за около 1500 до 1700 лева с монтаж.

за хола трапезария едно ей такова саньо за 2800леваhttp://www.megaklima.eu/sanyo.html, ако не искаш да харчиш толкова пари един дайкин FTYN 60F за 1900 лева но последният "официално" не е инверторен според производителя.

Хола трапезария го планираш доста голям-трябва мощност(особено когато става въпрос за къща), може и два климатика да сложиш(например 2 бр. FTXS35D или 2 бр фуджитсу 12LD) ще е по комфортно, но иска финанси и ще ти консумират повече ел енергия(такова е моето мнение относно консумацията на ток).
    -------------------------------------------

това за кой етаж става въпрос? кой гхрад или поне район н а България, планина или равнина е?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Всичко зависи от това колко пари ти се дават за климатици.
    Аз бих сложил 100 волтови климатици в пловдив има огромен избор.Ако държиш да са европейски климтици и можеш да отделиш повечко пари за голямата стая слагаш Нокрия 14 а в другите две стаи два броя 9LDC.

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Да ама само с Нокрия-та рискува.Казвам рискува защото къето и да я сложи няма да има възможност за комфорт.Винаги ще има темп. разлика в така показаното на скицата помещение.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мястото е Стара Загора, споменал съм го по горе втори етаж, като нащи живеят на първия и също ще отопляват кухнята и хола. Температура мисля 22-26 градуса, но нека да има и малко допълнителна мощност. Въпроса ми беше дали ако сложа само 2 климатика ще мога да затоплям и двете стаи. Казвам затоплям не утоплявам, и долу горе каква ще е разликата в температурата ако в основното помещение е да речем 25 градуса. Мислите ли че 2 Норкии ще смогнат? За цената незнам, искам хубави климатици и да вършат работа. Идваме си от флорида и малко сме забравили студеното

6. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,търся фирма от София,която е свързана към (с )кредит енергиина ефективност и иска да консултира едно приятелче за къща, става въпрос за 1 брой климатик -къщата се намира до околовръстнотобившето село а сега кв на София -Волуяк(изхода на София към Коостинброд,2 км от карулката на околовръстното ) предполагам търси нещо Фуджитсу,Тошиба....мисля че ако се намери консултант все ще се спре на нещо-климатика му трябва да се монтира до към 20 дни.Понеже нямам време да проверя как стават нещата моля ако някой може или е минал по този път да каже,може и на лични - леле покрай мен колко приятелчета са се разпалили за климатици....

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от jovanoty
    Мястото е Стара Загора, споменал съм го по горе втори етаж, като нащи живеят на първия и също ще отопляват кухнята и хола. Температура мисля 22-26 градуса, но нека да има и малко допълнителна мощност. Въпроса ми беше дали ако сложа само 2 климатика ще мога да затоплям и двете стаи. Казвам затоплям не утоплявам, и долу горе каква ще е разликата в температурата ако в основното помещение е да речем 25 градуса. Мислите ли че 2 Норкии ще смогнат? За цената незнам, искам хубави климатици и да вършат работа. Идваме си от флорида и малко сме забравили студеното
    предполагам, че там "зимата" температурите не падат под 18 градуса. В Стара Загора със сигурност през зимата ще има между 5 и 25 дни когато температурата ще е между +4 до -10 което е ниска температура.На мен ми беше доста трудно да свикна/се аклиматизирам това лято от температури межди 28 до 42.3(най-високата), а през по голямата част от лятото над 30 градуса на сегашните 23-26 градуса.

При два клиамтика:
    Ако има деца в детската е задължително да има самостоятелен клиаматик(трябва да им е топло).Няма как по даденото от разположение,без врата между спалня и детска за двете стаи да се ползва 1 климатик.Ето защо остава варианта хол+ някоя от стаите да се отоплява с 1 климатик.Какъвто и клиаматик да избереш за хола(приемам че е всекидневна и климатик ще е монтиран там) температурата в спалнята няма да може да достигне повече от 22градуса, когато навън е под 10 градуса, а когато е под нулата може би едва едва 18-19 градуса.

Според мен най -добре(ако държиш на 2 климатика за цялата отоплявана зона) е за хола да сложиш едно саньо от това което съм дал в предишния -пост с линка.В по-лошия случай дайкина FTYN 60F.Хола става както си го описал 42.5кв.м. Задно със спалнята е 57.5кв.м.-доста е.Иска силен клиаматик за хола.

Каквото и да правиш при два климатика единият от тях в хола, спалнята или детската(стаята без климатик) в по-студените дни ще е недоотоплена и м оже да се налижи доотопляне с радиатор духалка или по друг начин.

Според мен вместо 2 нокрии за твоя случай е най-добре климатик във всяка планирана за отопление стая.Цената на 2 нокрии ще излезе около 5200лв, но не виждам къде ще е втората нокрия освен отново в хола-Какъв е смисъла?Да сложиш нокрия 14-ка в 15 квадрата е безумие и ще прави неприятно течение в това малко за нея помещение когато е на средни и високи обороти на вентилатора.
    Вместо това вземи по добре един силен климатик за хола и два по -малки ще ти излезе +300 лева отгоре.Може да получиш и по-голяма отстъпка за 3 климатика.

посочи на картинката разположението на мебелите и телевизора в хола, за да може да се планира къде ще климатика/ците.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Според мен за хола бокса коридора и всекидневната една такава машина би се справила без проблем.
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/asha24lc
    А за двете спални ако искаш да минеш по тънко и няма да гониш мн висока температура 2бр.
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash09ub
    тях също студа не ги притеснява само малко повечко ток гълтат от инвертора но ако имаш пари пък за инвертори 2 бр.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
    Абе с 2 думи за 6 бона правиш да падат тапетите )

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Според мен за хола бокса коридора и всекидневната една такава машина би се справила без проблем.
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/asha24lc
    А за двете спални ако искаш да минеш по тънко и няма да гониш мн висока температура 2бр.
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash09ub
    тях също студа не ги притеснява само малко повечко ток гълтат от инвертора но ако имаш пари пък за инвертори 2 бр.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
    Абе с 2 думи за 6 бона правиш да падат тапетите )
    Съгласен за 24-ката LC, но е с 1 кв. повече номинална мощност на отопление(което не е кой знае колко повече), максималната е еднаква(10.00 кв срещу 9.9кв, а консумацията е 2.24 кв(фуджитсуто) срещу 1.61кв на саньото.Саньото има достатъчна максимална мощност 9.9кв, ако се наложи да компенсира при по-големи студове и ако не му трябва може да слезне достатъчно ниско, поради което ми се струва по-гъвкавия климатик откъм консумация/отопление при еднаква цена за двата климатика.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мислих си за 1 климатик в кухняна и 1 в хола, а не в спалнята и хола. За стаи в които само ще се спи, имали смисал от отделен климатик? То че е по добре е ясно но...... Също така не мисля че за това голямо помещение само 1 климатик ще свърши работа, говоря от към конфорт, мисля че ще е по хладно в дадени части на помещението.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

отварям тази тема за да може търсещите климатици за отопление да попитат каквъв климатик да купят за да се стоплят,а не да не мръзнат и да хабят нерви като мен

трябва да избирам климатик за другата стая хол-18кв-47куб тухла не изолирана но е измазана,от горчивия ми опит разбрах че не трябва да пестя пари и трябва да взема нещо марково и качествено за да разчитам на него при -15
    -искам бръз дефрост и рядко замръзване (добра програма) висока изходна температура при ниски температури ето и претендентите :

Daikin FTXS-G 35 ца
    Mitsubishi MSZ-FD 35
    Fujitsu ASHB 12 LD
    Toshiba RAS-B13SKVP-E / RAS-13SAVP-E Super Daiseikai III
    Toshiba RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai V

дайте вашето мнение кой от изброените е моят климатик

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Със сигурност с Тошибите ще си най-добре като за тройката гарантирам и с двете ръце за петицата не мога да кажа нищо докато не я видя да работи в действителност....по техническата спацификация е ОК,следват Дайкина и Фуджицуто а Митцубишито не ти трябва.Според мен трябва да избереш между DAISEIKAI 3 и FTXS-G като аз клоня към Дайсейкая,м-у другото за тази кубатура и ако ти е добра дограмата работа ще ти свърши и RAS-B10SKVP-E.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

За тази кубатура в панелка неизолирана 12lgc се справя отлично /над нулата при зададени 23 работи он-оф/, така че 12ld ще е още по разтоварен, дайкина също е отличен

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от imegogo
    отварям тази тема за да може търсещите климатици за отопление да попитат каквъв климатик да купят за да се стоплят,а не да не мръзнат и да хабят нерви като мен

трябва да избирам климатик за другата стая хол-18кв-47куб тухла не изолирана но е измазана,от горчивия ми опит разбрах че не трябва да пестя пари и трябва да взема нещо марково и качествено за да разчитам на него при -15
    -искам бръз дефрост и рядко замръзване (добра програма) висока изходна температура при ниски температури ето и претендентите :

Daikin FTXS-G 35 ца
    Mitsubishi MSZ-FD 35
    Fujitsu ASHB 12 LD
    Toshiba RAS-B13SKVP-E / RAS-13SAVP-E Super Daiseikai III
    Toshiba RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai V

дайте вашето мнение кой от изброените е моят климатик
    Задачата е поставена малко некоректно защото има много голям диапазон в цени. Т.е. възможно е фактора цени да не те притеснява, но трудно може да се сравни TOSHIBA DAISEIKAI с останалите модели. DAISEIKAI моделите на TOSHIBA са произведени в Япония, което означава липса на компромиси в качеството.
    Т.е. ако избора е измежду тези климатици, заложи на DAISEIKAI и няма да сгрешиш, но разликата в цени с останалите е фрапираща, т.е. с повече от 15 %

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Дайсейкая 5 е най доброто, съответно и най-скъпото, след това бих наредил дайкина, не че другите са лоши

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нито един - сауна ли ще е това,какви температури ще подържаш .Къде се намира - да не е високо в планината. Не виждам по каква причина си наредил толкова преоразмерени климатици за стая 18 кв.м. -"неизолирана тухла " добре ама все пак е 18 кв.Ако съседните помещения са неотопляеми или примерно е последен етаж,в комбинация с лоша дървена дограма, тогава има логика .В противен случай - Дайкин FTXS25G или 9ка ,10ка от останалите .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе