УФФ говорите за модели които не се внасят официално вкарват се малко бройки с измама тези модели ще се продават за европа след 4-5 год.А от това че се внасят нелегално говори че този вносител не е сериозен и едва ли ще има резервни части
УФФ говорите за модели които не се внасят официално вкарват се малко бройки с измама тези модели ще се продават за европа след 4-5 год.А от това че се внасят нелегално говори че този вносител не е сериозен и едва ли ще има резервни части
Продължаваш с глупостите си. Вече не си интересен, така че за мен спора е приключен!
и аз нямам какво повече да ти кажа
А някъде има ли какво е подобрено в модела 2009 и каква е методиката за изчисляване на APF (защото примерно може да е подобрено главно охлаждането което мен не ме засяга)Първоначално публикувано от blue1
И още нещо RAS-402PDR (2009) APF 6.0 122% стандарта за 2010 !?! ; RAS-402BDR (2008) APF 6.2 103% стандарта за 2010 !?!
За този модел като е на 200V ще трябва ли трансформатор?
zlobarov влез в сайта на http://www.eakon.jp/ през гугъл транслейт, но в японският вариант задължително. Има страхотни статии и обяснение на стандартите. Публикувани са класации по различни критерии. Много полезен сайт. Ако имаш въпроси питай.
И аз испаднах в същото положение.Исках да ползвам кредит енергийна ефективност но за сметка качество,енергоефективност и комфорт май ще се насоча към 100V машини. Очаквам предложения от запознатите:Първоначално публикувано от deian
JapanClima Mitsubishi SV408 4,5 0.7-5.0-7.3 2400лв -хол 30м3ж2,55м-изолиран ПВЦ,вътрешен,изток
JapanClima Sanyo SAP D28U 4,9 0.3-3.6-5.1 1600 лв по един за всяка спалня 15-16м3ж 2,55м,изолация,вътрешен,запад
JapanClima Sanyo SAP ZK25X 5,29 0.5-2.5-4,3 1450 лв-кабинет ок.10м3-вътрешен изток , и той изолиран вътре вън + таван вата (или JapanClima Mitsubishi SV258T 5,5 0.7-2.5-4.4 1550лв) Скица на апартамента: http://img407.imageshack.us/my.php?i...can0001sf4.jpg
Линка за фирмата: http://japanclima.com/index.php?opti...ntact&Itemid=3 .Няма инфо за екстрите.А на Варнаклима информацията е даже по оскъднаХ.убаво би било да ги има (екстрите -за хола + спални) макар само за кабинета да не държа.
Препоръчайте свястна фирма за варна за продажба и монаж на японци....
@Alexi беше споменал нещо преди...
Благодаря на всички отзовали се
Въпросите са ми:
1.Може ли климатик 200V например 402 BDR да се използва без трансформатор?
2.Чета тук http://v-clima.com/faq.php?id=65 че Тошиба пускали DAISEIKAI BDR през 2009 а в сайта на Тошиба го дават 2008ма
3.Какво е подобрено в модела 402PDR (2009) Спрямо модела 402BDR (2008)
4.Каква е методиката за APF
5.Има ли някъде схеми как се променя топлоотдаването и КОП при 402PDR и 402BDR
rum40 за да прочетеш максимално за моделите просто напиши коректно имената им в гугъл и прегледай превода на японският сайт на производителите. Превода е механичен , но дава достатъчно много информация.
zlobarov в сайта които ти дадох има схема как се изчислява APF, също така има сравнения на новостите в таз годишните модели и миналогодишните. Машините на 200 волта които са с толеранс до 250 волта се връзват без траф.
rum40, може ли да те запитам, какво ти допадна повече в Mitsubishi SV408, спрямо да речем Nocria 14 (защото и тя ти беше предложена преди това) ?
От чисто любопитство питам, тъй като намерих много оскъдно инфо за Мицубишито, а пък са на съизмерими цени и затова ми е интересно.
П.П. Да оставим настрана често повтаряната тука мантра "Произведено в Япония", а като чисто технически характеристики.
Nokriata е по мощно с по висок вх мин мощ и номинална също - 0,9-6,0-9,1kW , мен ми трябва нещо по слабо (то и митсубишето ми е малко множко)пък и не знам екстрите на Митсубишето да ги сравнявам още.
Мдааа, това и аз го забелязах, но тя разликата е толкова малка 0.9 vs 0.7 , че според мен не е кой знае какво, особено при помещение от 30 кв.м., където сравнително рядко ще пада до този минимум. Както и да е, надявам се като намериш повече инфо да го споделиш.
Иначе за продажба и монтаж на "японци" , мисля че Варна клима са най-търсените тук. Доколкото аз имам наблюдения....
Ами честно казано гледах и не намерих сравнение между 402BDR и 402PDR също така не намерих графика или таблица как се променя топлоотдаването и КОП при падане на температурите... та ако не те затруднявам особено да дадеш някой линк когато имаш време?Първоначално публикувано от blue1
Благодаря предварително!
Таблици за промяната на СОР и аз не намерих, но представяне на новите серии климатици има даже има и за години назад.
Здравейте,
бихте ми ли помогнали в избора на климатик за 2 помещения:
Помещението е мезонет, с добра изолация и нова дограма. Климатиците ще ги ползвам предимно за охлаждане, тъй като ще имам центр парно, но бих искал да разчитам на тях и за топлене в случай на необх.
1. Помещение (Дневна-Кухня)е 44 кв.м , но с висок -5 м на половината помещение /около 160 куб.м./
2. Помещение (Спалня)е 15 кв.м. /около 40 куб.м/.
Таванът е всъщност покрива на 5 год блок /ново строителство/.
Търся средно ниво климатици, като бих желал вътрешното тяло да не е с бял цвят.
В техномаркет видях модели на :
Samsung AQV-18 VBA R 410 има и 9 и 12 със сив цвят. кажете дали са качествени?
също LG ART COOL Picture ? 9 i 12
Не ми е ясно дали 18 би била ок с 1-то помещение или ще е нужна 24-ка?
Разчитам на проф. ви мнение.
Мерси