Страница 27 от 109 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

В 12HKE-3 какво беше подобрено хардуерно спрямо HKE? Като гледам сервизното, пак няма ЕТРВ.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ... Алтернативата е този модел на Fujitsu, които е много вероятно да не тръгне точно когато имаш най-голяма нужда от него ...
    Горещо ме интересува КОЛКО е "много" вероятно да не тръгне? От "Техник поддръжка ОВКИ /HVAC&R/" се очакват конкретни технически издържани мнения, а не подигравателни подхвърляния - ти как мислиш?
    Панасоника е доста по-мощен и ако се е доказал като надежден, разбира се че е по-добрия избор. Обаче има едно НО ... но търси се машина за 60м3 със много добра изолация! Да не стане после че ще работи он/офф и да се размрънкат хората? Конкретния модел как е с минималното топлоотдаване?
    Все пак държа да кажа че 12LGCто специално при техните условия и при + градуси също ще им изключва често - да го имат предвид тоя момент. Аз съм със 55м3 лоша изолация 70% външни стени и виждам какво е. Точно в момента вън е +5° а в стаята е 24° и машината едвам мърка аха и да спре - споделям само, може да е от полза. Евентуално ако им е много добра изолацията едно 9LD да си кажете мнението или ще е много малко вече?

А специално тебе valen1 да те питам като си "монтажник във фирма"(макар че не е тука темата) как така толкова хвалените три години машини(LCC) изведнъж взеха да не им тръгват компресорите(случаите които някой написаха във форума не се отнасят само до LGC серията която визираме сега)?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Мисля..., че всеки има право да изказва свободно мнението си и не е необходимо в анонимен форум, където всички са с измислени наименования, човек сам да се ограничава при излагането на мнения или участие в дискусии.

Изразявайте свободно вижданията си за нещата, не се самоограничавайте. Не се притеснявайте ако някъде сбъркате, ще бъдете коригирани, ако не бъдете то тогава няма да е било нещо съществено.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

тука вече те поздравявам Хвала на такъв модератор!

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Оплакали се 5 човека че не им тръгнали комрпесорите и веднага го обърнахте на проблем и че марката е калпава.Само помислете колко хиляди бройки са продадени и недоволните поне от моите клиенти се броят на пръстите ми на едната ръка а лично ние сме продали над 2000 бройки от марката General.Аз и друго се замислих дали пък тези забозвания на комрпесора да се дължат на това че е бил оствян легнал или на обратно???

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

аз мисля ,че г-н valen1 стана модератор в форума който държи на челно място темата за климатици SANYO.
    Държи се на челно място и темата с проблема с Mitsubishi ZGX.Време беше вече да се поплюе и по Fujitsu-General-Fuji.Но може би това са само предположения.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Аз,бих сложил 14ска конвенционален.При отлична/както описва човека/ изолация и една хубава 12ска би му свършила работа.За сравнение -при мен са 58 куб.м./терасата е част от стаята,без изолация отдолу,моя грешка,но дерт ми е комшията/ с ПВЦ и съм с 12ска/няма да споменавам модела,че дгенов ще ми напълни компа с плюнки/,но не е лошо да се презапаси малко.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от siso92
    Аз,бих сложил 14ска конвенционален.При отлична/както описва човека/ изолация и една хубава 12ска би му свършила работа.За сравнение -при мен са 58 куб.м./терасата е част от стаята,без изолация отдолу,моя грешка,но дерт ми е комшията/ с ПВЦ и съм с 12ска/няма да споменавам модела,че дгенов ще ми напълни компа с плюнки/,но не е лошо да се презапаси малко.
    Той дгенов да си п/люе/риказва ,колкото си иска.Няма лошо.Нали затова е форум.Да можем да си изказваме мненията.Това,че не се харесват от някои като дгенов и ........ си остава техен проблем.Наздраве, че все още е Зарезан.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

споменавай - нека се знае и плюс и минус за конкретна машина! Аз ли грешно казвам - вие ли грешно ме разбирате - желанието ми е техниката да се произвежда "кадърно" а не "евтино"! Затова проявявам на моменти крайна нетърпимост към някой "измишльотини" на китайските "хумор и сатира" в техниката

Както и да е, наздраве на всички влюбени и ценители на доброто вино

12. Тук е от
    Feb 2009

Ама така не помагаме на севда75.Клиент ще се намери да каже на най-калпавото ,че е хубаво и на най-доброто,че има кусури,или такъв ,независимо доволен ли е,да си похвали своето.Я някой техник да обади брал ли е ядове с такива машини и коя е за предпочитане.
    пп дгенов,що не наминеш към Китай и да им отвориш очите?

13. Тук е от
    Feb 2008

много моля тези, които нямат климатици фуджицу вкъщи си -
    да не се изказват неподготвени какво би и какво не би тръгнало!!!

аз имам и LCC, имам и LDC, е добре де, на мен всичко ми тръгва?
    на познати, които имат
    LGC - също нямат проблем.

единичните случай не трябва да водят до крайни заключения.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Със мненията ви дотук,като,че ли се обърках още повече.И някой знае ли каква е разликата между моделите 12HKE и 12HKE-3 на Панасоник?

16. Тук е от
    Feb 2009

17. Тук е от
    Feb 2009

nebelservice казва:
    Някак се отбягват коментарите за климатици Panasonic, а съдейки по анкетите - има доста собственици на тази марка.

Моето мнение : Panasonic са най-доброто отношение качество/цена. Дали изостанаха или не се подведоха по всеобщата тенденция, производителите да намаляват мощността на изделията в производствените си листи за сметка на енергоефективността заслужава сериозен размисъл.

Трябва да се отбележи, че най мощната "дванадесетка" ( 4.8 кВт) на отопление е модела CS/CU E12 HKE-3.

Друго което ми се налага да обяснявам по двадесетина пъти на ден: Каква е разликата м/у CS/CU E12 HKE-3. и CS/CU E12 GKE:

HKE-3 е последния модел за 2008 г. с няколко нововъведения:

- подгряване на картера на компресора, което с оптимизираното управление гарантира нормална работа до -15 градуса
    - нови изолации на компресора, които заедно с подобреното окачване правят външните тела на Panasonic едни от най-тихите
    - сменен е мотора на вътрешната турбина, или по-скоро са вложени керамични лагери, на мястото на старите обикновени съчмени.
    - прословутия проблем с компресорите, причинен от недобре подбрана механична якост на възвратните пружини е решен чрез използване на такива със различна конструкция (добавена е още една витка)
    - не бива да се подценява плазмения модул и генератора на йони които заедно с електростатичния филтър предлагат завидна способност за очистване на въздуха

Е разбира се не бива да се пренебрегват и недостатъците, който бяха коментирани на наскоро проведения в София семинар с Техническия менажер на PHAAM Panasonic Малайзия (http://klimatici.com/statia_seminar.php).
    - новия модел няма настройка на въздушната струя в хоризолнтална посока ( наляво - надясно) от дистанционното
    - новото дистанционно е много малко, с малки и неосветени бутони
    - щората не се издига ( според мене ) достатъчно много нагоре

Въпреки всичко не само анкетите, но и официалната информация на производителя е, че в България продават най-много инвертори, в сравнение с другите европейски страни.
    Ще те топлят и давата панасоника и фуджицуто.Вземи което ти е най на далавера.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз това го четох, но не променя факта, че графиките в сервизните на HKE и на HKE-3 са все до -5°.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 109 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе