Страница 19 от 109 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

75Вт е само на електрониката и вътр.вентилатор.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Игра с цифрите,за да може клиента да си каже " Бах ма'а му,къф як климатик.Вземам го".

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре де, в крайна сметка обвързана ли е по някакъв начин дадената минимална консумация с минималната отдадена мощност?
    При мен е 90W консумация и отдадена 500 W - на MHI-то.
    Вътрешният ми вентилатор е макс. 27 W, външният - макс. 24 W. Общо 51 W дотук. Може ли електрониката да гълта 39 W? И ако да, защо ще се въртят вентилаторите без компресора?
    Изобщо как да ги разбирам тези 90 W - какво включват? Ако пък са вътрешен вентилатор + електроника излиза много. Но няма защо да работят двата вентилатора + електрониката без да работи компресора!
    Може пък вътрешния на ниска скорост и външния на ниска скорост да са общо към 30 W и останалите 60 W за компресора - това възможно ли е?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Просто MHI са дали некоректни данни това е.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да, то тогава 50 вата компресор при 500 изходна = СОР 10.0!

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Защо да не е коректно, как така ги зачеркна от раз? В това сервизно си пише черно на бяло(гледам 35цата) дори е отбелязано със звездичка при какви условия е измерено: вход мин. 90Вата, изход 500Вата = КОП 5.6 няма лошо (копа е от мен). На същия принцип на моя Фужитсу 12LGC пише: вход мин. 250Вата, изход 900Вата = КОП 3.6 - за тия пари толкова

deian, значи има теоретичен шанс да му слезе моментната консумация до 90Вата и да отдава 500Вата топлина! Кое колко ще му работи тогава нямам идея, но с едно уредче може да се направят изследвания ако ти се занимава до толкова. Ако не двете едновременно, поне може да се провери ако консумира 90Вата какво му работи в този момент и обратно - макар че 500Вата топлина незнам как ще я измериш но на усет ще го дебниш да го вкараш в ситуация да пуска най-малко топлина и гледаш на уреда какво консумира. Само с гадаене няма да стане, с подходяща техника до сега щеше да си открил Америка. Вижда се че имаш теоретично желание - наблегни повечко на практичните упражнения. Дори и някой във форума техник да знае за какво иде реч с тая серия - НЯМА да каже - разбираемо е, и аз не бих си вредил на бизнеса като святкам наляво и надясно за лошите страни на машините.

П.С. enkov, на компресора копа се смята по друг начин, недей да се заяждаш моля. За сравнение на моя компресора му е: DA89X1C-20FZ, гълта 690Вата, пуска 2650Вата = КОП 3.84 и се слага в много марки/модели 9ки и 12ки. Не намирам обаче за на deian компресора инфо

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

При мен -Daikin FTXS25G при 21* зададена темпетатура ,и около 0* външна (много важен фактор) , харчи около 340 Вт.СОП 4.5.
    Значи 340х4.5=1530Вт - толкова отдава за да поддържа 21*при 0*външна.
    Поправете ме ако греша.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

zaqza, не се смята точно така но си близо. Този КОП(от книжката) е при номинална мощност при +7°, и се изменя с промяната им.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

реших да слагам климатик в хола който е към 46 куб но искам нещо по доро и безшумно спрях се на това http://msklima.com/details.php?model=42 дали мощността е достатъчна и дали не е много шумен въпреки че е доста скъп дали ще върши добра работа моля за вашите впечатления и мнения

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

imegogo освен кубатурата важно е и изложението с каква големина са прозорците какви съседи имаш и не на последно място каква температура желаеш да достигаш зимата(например 22)и чак тогава ще ти кажем какво е най добре за теб според нас де.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от imegogo
    реших да слагам климатик в хола който е към 55 куб но искам нещо по доро и безшумно спрях се на това http://msklima.com/details.php?model=42 дали мощността е достатъчна и дали не е много шумен въпреки че е доста скъп дали ще върши добра работа моля за вашите впечатления и мнения
    Не е 4.5кВ а 4.2кВ мощноста на отопление и за 55м3 със средна до лоша изолация е идеално. Митсубиши не ми са ясни, и ще ти препоръчам Фужитсу: аз със 4кВ/55м3 къща без изолация държа цяла зима 24° - никви проблеми(с друга машина по-евтина де, но за мощноста ми беше мисълта http://msklima.com/details.php?model=72 ) Погледни и този - гаранция че е супер машина и е доста мощна - ще прави сауна! и на пари е колкото си се настроил: http://msklima.com/details.php?model=76

14.  

15. A80
    A80 е офлайн

Тук е от
    Feb 2009

Daikin F22JTNS-W, някой има ли такъв ?

Привет на всички, това е първият ми пост, но изчетох много теми и ...евала за форума, безценен е

Та по темата - от около две седмици съм с горепосоченият климатик, поръчах го от ТермоКлима, Варна.
    В сайта им беше даден като максимална мощност на отопление 4.0kW, ама май не е така и е 2.2kW
    Въпроса ми е нормално ли е при външна температура от около 0 градуса, температурата на въздуха на изхода на вътрешното тяло да е окло 34 градуса при максимална мощност на вентилатора( и около градус-два по висока при минимална мощност) и зададена температура от 30 С
    Мисля си че е малко и трябва да е от порядъка на около 45 С но не съм много сигурен
    Освен това през час-два се размразява за по 5-10 мин, но това май така си му е заложено и нормално

Досега не съм имал климатик и много неща не са ми ясни затова всяко мнение и съвет са добре дошли

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Отопление: 2.2(0.9~3.6) kW
    http://www.daikinaircon.com/catalog/.../index.html#07
    В какво помещение е сложен?

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Здравейте, знам че може би е дискутирано, но не видях подобен отговор. Искам да отоплявам и охлаждам стая 20-25 кв.м. тухла с външна излолация, ново строителство. Търся евтин конвеционален климатик до към 450лв. Знам че за тези пари няма да може да топли добре при темпратура под -10 или -15. Просто търся нещо което няма да му замине компресора след 2 години. Насочиха ме към Мидеа или Осака като марки. даже ми споменаха за модел който имал реотан за размразяване. Не знам дали е вярно. Ако можете да ми препоръчате конкретни модели, бих бил благодарен. От Русе съм.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

A80, Хубав японски модел но не е предвиден да се ползва за основно отопление. Като си купуваше климатика трябваше да им кажеш в магазина, че търсиш климатик за основно отопление, за да ти предложат подходящ.

Сигурно си гледал цените уплашено, затова и такъв са ти продали. Но вината си е твоя, че не си казал за какво смяташ да го ползваш или си обяснявал как само за преходните периоди ти трябва и че имаш друго основно отопление.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 109 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе