Страница 22 от 109 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Daikin FTXS 25 G ще ти дойде голоям.Аз отоплявам с него 42м3 , и при температура над о* работи като конвекционален (on/off).
    Това се дължи на високото минимално топлоотдаване - 1.3Квт.Месечната консумация :
    19.12.2008 - 19.01.2009
    Температура 21* вентилатор медиум.Вечер 19*.
    Консумация за периода -188 Квт.Средна консумация за час - 254 Вт.
    Като пари грубо около 32 лв.
    И последно -цената на която ти го предлагат е много висока...Аз го купих за 1500лв.
    По принцип дори с конвекционален "марков" климатик сметката на тока ще е ниска.
    Не се вжижявай толкова в СОП-а , а гледай други работи -дали замръзва,и как е с дефроста.....дефектира ли даденият модел често(дори и гаранционен ще ти се наложи дастоиш 1 месец на студено)...при следгаранционният сервиз за някои марки/модели трудно се намират резервни части, а ако се намерят са на цена при която е по-добре да си купиш нов киматик...
    Ако след 3 години ИЗВЪНГАРАНЦИОННО на моя DAIKIN му изгори компресора съм сигурен че ще ме ОДЕРАТ 1000лв за нов комресор...което обезмисля покупката на скъп климатик...освен ако 1000лв.не са особен проблем за човека...
    Успех при избора.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Toshiba RAS-B10 SKVP-E на цена от 1890 лв.Перфектен отвсякъде!!!

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Първо, говори със старците и ако можеш им покажи реално, как работи климатика. Има разлика в работата, на радиатор или печка на дърва и климатик. Климатика за да топли - духа. Майка ми, ако усети, че отнякъде нещо духа, веднага си облича жилетка, завива си краката и се "чалмосва" с кърпа.(иначе като влезе в стаята с климатика, почва да пуфти, че и е много горещо..), но всяко движение на въздуха, според нея е течение.. Стаите, са ми колкото твоята и съм с 25-ци, оплаквания нямам, но може би идват малко големи.. често изключват, което не е ясно дали е предимство или недостатък..(тогава не духат..)

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не гледай СОР - моя е с 3.23 СОР и пак съм си доволен и тока е под 60 лв при 22-23С без да го изключвам. По-скоро наистина помисли за стари хора добре ли е климатик - ето майка ми категорично и тя отказа климатик в нейната стая - много духало от климатика. И ми прави 80 лв с радиатор и духалка. Плюс това старите хора са "икономични" - ще си го изключват, като им е 'топло' или когато излезнат за малко! Майка ми така нощем спре радиатора, завие се през глава и сутринта в стаята е 13С и пуска и духалката и радиатора на макс за 1 час и цялата икономия отива дабъл на кино, ама това е то и няма друг начин (топло и било през нощта - ми като се завива по навик през глава, както когато спеше на студено, как няма да и е топло на 19-20С).

За стари хора Мидейка конвенционална чиста работа. Да си я ползват като калориферец! Или втора употреба 100 волтов -има едни дето не духат много Мицубишита.

6. Novice
    Тук е от
    Feb 2009

http://www.mhi.co.jp/en/products/det...gx_series.html

А какво ще кажете за новия модел ZIX? Кога ли ще излезе в България? А като излезе докато се разбере добре ли работи...... май ще мине много време.
    А иначе да mnt идва от Монтана, само че баба и дядо живеят в Дупница. Ще се поинтересувам как е положението със 100 волтовите. Засега нищо не знам. Аз и наскоро научих че има такова нещо в България.

За духането бъдете спокойни. Те са видели какво е климатик, как грее и им е харесало. Тяхна идея е отчасти това за климатика. А и все пак духа топло. А на охлаждане още от сега съм сигурен, че този климатик почти няма да работи. От там фучи студ може да простинат! На тях има харесва че грее, не че охлажда.

п.с. Ако може да ми дадете и някой линк за 100 волтови ще съм много благодарен.

7. Тук е от
    Feb 2009

Не знам дали тук е мястото на тоя пост ама да питам за вашето мнение
    търся клматик за основно отопление(зимата) и охлаждане
    цена до 800-900 лв
    стаята е 16 м3 , стандартна височина , източно изложение, една външна стена с алуминиева дограма и изолация , вратата често, почти постоянно стои отворена към коридор

предлагат ми :

1/DAIKIN FTYN25G/RYN25G 9000 BTU - 850 лева

2/PANASONIC CS/CU-UW12 GKE 12000 BTU - 650 лева

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

vld_mnt, има причина за размисъл, прав е Очо че е много малка стаята и сигурно на където и да се завъртиш все има я маса я стол + двама човека. Помисли как и къде ще монтираш машината защото колкото и да я преоразмериш за да я държиш на СУПЕРТИХ режим пак може да има недоволни че им духа. Стаята чета че е кухня, което значи че има уреди които отдават топлина и нуждата да се подгрява допълнително не е много висока + хората обичали да стоят на хладничко - което ме навежда на мисълта за друг вид отоплителен уред. На моята баба и плащам сметката на радиатора защото просто няма как да се сложи климатик и да не и духа - помисли пак върху тоя момент.

опсс, изпреварихте ме, но както им харесва че грее климатика в друга стая не значи че ще им хареса като им ветрее прашоляците в чиниите? И за духането на "топло" не е баш така дори напротив - качествен инвертор ще духа направо студено(няколко градуса над стайната) за да подържа с точност зададените! С две думи в малка стая при това кухня(където ще се храните) не е много удачно според мен.

За 100волтовите няма линк, пали се колата и се ходи от магазин на магазин(в Пловдив) и какъвто ти е късмета. Все пак са втора употреба, нали се сещаш че е като на битак я има я няма и кога - не се знае на какво ще попаднеш - и до като се размислиш, хоп друг след теб го купил вземи някой разбирач с тебе и късмет ... и внимавай да не се увътриш с някой 13 годишен драгстер приготви на телефона пред компютър да имаш човек за да му диктуваш модела и да го проверява в нета - успех

МMARKOV Дайкина си е Дайкин, но ще ти дойде слабичък. Панасоника е притеснителна ниската му цена(за скрити дефекти), но пък в другата тема казват че не бил толкова лош. http://forum.setcom.bg/index.php?topic=37432.0

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

dgenov,ти откога стана специалист,че взе и мнения да даваш...

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    dgenov,ти откога стана специалист,че взе и мнения да даваш...
    от скоро , яд ли те е?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

KonanVarvarina-е те форумите не са ли места за обмяна на мнения. Твоето изказване не е ли мнение?

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Точно с инвертор няма да им хареса защото в повечето време духа общо взето леко затоплен дори хладен въздух. Преди с инвертора се ме въртеше плексита сега нес ъм го усещал отдавна.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Точно се бях насочил към Мидеа и в последния магазин за климатици ме "наредиха" че Мидея-та не може да топли. То и аз предполагам, че под -5 ще топли по-зле, а под -10 може и да не може. И на нейно място ми препоръчаха ЕТА 2574 или VOSTEL AC35. Казаха и че VOSTEL, CROWN и още едно били едно и също. Даже не бяха чували за Мидеа MSG-12AR. Тотално се обърках. Шах и мат

16. Тук е от
    May 2008

А в този, последния магазин, продаваха ли Мидея ?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това дето са ти го предложили е ВОЛТЕЛ.Хич не си мисли да го вземаш.В службата имаме такъв и като спряха парното по газовата криза, машината си работеше и изобщо не топлеше.

18. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Просто си продават машинките, от които имат по-голям интерес... Мидеа са идеалния вариант за нискобюджетен климатик

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 109 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе