Страница 21 от 109 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Две осаки имам, обикновени. Нито една от двете не замръзва и не бучи. Ако искате късмет го наречете, но фактът си е факт. Моделите са 09 SPO и 12 CN. На дванайската външното тяло е вътре в терасата и въпреки това нямам проблеми с шумове. Имам наблюдения и върху още една от тези дванайски, монтирана на северна стена, където слънце не огрява зимно време - лед няма.
    Така че, мойто мнение е, че за тези пари, които е приготвил колегата, тази 12 CN e добър вариант.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ами точно това ми остана като финални варианти, Мидеа MSG-12AR или OSaka CH-12-CN. И на двете цената с монтажа е около 700лв. Мидеята е малко по-скъпа (около 50лв). Имам добри отзиви от познат с Мидеята. Може и на мене да ми се наложи да монтирам на северна стена, което е добре за лятото, но за зимата не. И там май мидеята с вградения нагревател ще се справи по-добре. Поне мога да ползвам нагревателя да я размразя, ако се наложи + това моя познат каза че е тиха, а той е най-претенциозния човек на тема шум. Не казвам че Осака е лош вариант.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Този нагревател не е направен да размразява климатика тои е вграден във вътрешното тяло под питата и е направен при студено помещение да загре питата и да се получи по високо наялгане и по бързо затопляне на помещението този нагревател не може да топли въздуха зашото е доста слаб 700W. След като температурата се повиши може да си го изключиш от дистанционото. Осаката е от климатиците който са на партиди може да уцелиш добър но може и калапва бройка. Така че вземи си мидеиката а и сервизирането им не е проблемно вносителя осигурява части дори и след гаранциата докато това за повечето марки е проблем заради постояно менящите се модели. Все пак $ са си твой прави каквото си решиш.
    ето го и нагревателя

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ок мерси за съвета. Ясно ми е че този реотан само помага на климатика и няма да ме стопли. Доколкото разбрах имало и на външното тяло реотан. Вярно ли е? И другото една 12-ка колко квадрата може да топли (тухла с PVC и външна излоция, север изток изложение)

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

15 - 23m2 всичко е идндвидуално има много фактори.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Благодаря много, имам известни съмнения че може 12-ка да не стигне. Някоя 14-ка да препоръчате пак в този бюджет 600-700лв?

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Ти намери за 600лв 4 киловата, сега и 5 искаш, кой ти дава салама без пари? Тия мощности си ги прецени хубаво защото при ниски температури отдаваната пада доста(особенно на евтините марки и конвенционални, смятай наполовина че и надоло). Събери още някой лев и си вземи една свястна машина, какви са тия реотани по 700Вата - къде отива смисъла да се топлиш с по-малко разход? Разбери че колкото дадеш - толкова ще получиш после - не е сън да се размине - ако активно ще ги отопляваш тия 25 квадрата си помисли пак. В другата тема има едни Хитачита 14ки за по 999лв - добри отзиви се чуват. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417 Съвсем друг е въпроса обаче за 12ка/14ка като размер една 12ка на Фужитсу примерно има номинал 4.8кВата а 14ката която ти препоръчах е 4.2кВата - та гледай и ватовете(те топлят) преди да теглиш чертата! Успех.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Абе рабирам те какво искаш да ми кажеш, но не е мое жилище, а под наем. До 600лв е от хазяите, нагоре аз ще го платя, но знам ли колко време ще съм там, че да наливам пари. Затова правя компромиси, но ако реша че е по-добре да дам повече, няма да се скръндзя.

Това Хитачи е на далавера явно като го гледам. Че и инвертор!!! Разколеба ме Само дето е от Техномаркет, а там всеки знае как им е сервизното обслужване Пък и за тези пари инвертор!

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Това хитачи после ще пишеш защо не топли хитачито при -5. В този форум са повече саирджий хората с познания се броят на пръсти.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Само като идея го дадох защото го обсъждат в друга тема като сравнително сполучлива машина за цената си - сигурно го има и по други магазини.
    За "по наем" си прав, особенно зависи от начина ти на живот(времеобитаване на помещението и търсени градуси). Защо не прегледаш и втората употреба на 100волта - има смисъл като за в твоя случай. Един по-мощен за по-малко пари, много важно че бил стар - със сигурност може да ти се падне машина в пъти по добра от за същите пари нова!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

ясно, разбрах за Хитачито. Пък и прочетох някои оплаквания. Явно се спирам на Мидея и стискам палци.

Времеобитаване - вечер и уикендите. Търсена температура, хммм , не обичам да се потя направо съм си студенолюбив, но не и да ми замръзват пръстите и носа

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Втора употреба бягай като дявол от тамян ще си отстудуаш като се развали те затова ги изхвърялт японците защото са стари и постоянно се развалят работил съм с такива клими бягай далеко. Аиде да не наливам масло в огъня че ще ме изтрият и без това.

16. Member
    Тук е от
    May 2003

VeleV.Klima, опитах да се противопоставя в темата за Хитачито - но ме убориха убедително че даже се и развълнуваха в повечко. Излезе че машината топли/не шуми/не замръзва и т.н. все хубави неща

Що да бяга, чак пък толкова. Ако си отваря очите и вземе нещо под 10 години от популярна марка - за като "по наем" бива.

П.С> ОК. както и да е - новото си е ново - не споря. Ама щото съм от Пловдив и масово познати са с втора употреба - трябва да ти кажа че тук там се повреждат и по един месец са на студено, но иначе комплексно погледнато има известен смисъл. Машините които съм виждал(Тошиба, Фужитсу, Митсубиши) работят доста прилично и в известна степен съжалявам че дадох двойно пари за нов.

17. Novice
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте ! Колебая се какъв климатик да сложа на кухня 37м3, с източно изложение. От юг и запад граничи с неотопляеми съответно спалня и антре, а северната стена е до половина външна, а другата половина е вътрешна на гараж(не че има голяма разлика). В кухнята се живее целодневно. Зимата температурата рядко надхвърля 18-19 градуса(баба ми и дядо ми така са свикнали), но мен ми се ще да може спокойно да поддържа 20-21, максимум 22 градуса. Климатика ще се ползва предимно за отопление, а искам да е с висок коп, за да плащат малки сметки за ток. Забравих да кажа, че стените са 25 см. единична тухла, без изолация, дървена дограма. Стаята попринцип не е студена.

А сега за климатика - предложиха ми Мицубиши хеви 20zg-s но аз се спрях на 20zgx-s заради по-високия коп. Само че темата на deian за он/оф работата им ме разубеди. Мисля си дали 20zfx-s ще свърши работа. Доколкото разбрах той си работи перфектно, а е със същите характеристики. Само ме е страх да не се окаже малък и да трябва 25ца. А ако е така то копа на 25цата е 5.08, колкото на тошиба дайсейкай 3 10ката, а на него му дават 3.2 номинал на отопление, а на мицубишито 25 - 3.0, така че тошибата може и да е по-добър. Гледах и сарарите, но те превишават с много моя бюджет от около 2000 лева. Човек слагащ климатици от Дупница ми предложи следния модел на Дайкин - FTXS-25 за 1750 лв. без монтаж, но мен ми се видя с малък коп - 4.53. Незнам как са Фуджицото, не съм се интересувал от тях? А след много четене из форума се замислям и за 100 волтовите модели....

Извинявам се за дългия пост , но колкото повече чета толкова повече се забърквам

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Или 10SAVP-E, или 100-волтов климатик. Като гледам изискванията ти, клоня към второто. Евентуално и Daikin FTXS20G, но 20-цата е с едноредов топлообменник и съответно COP е по-нисък от на 25-цата. За 20ZGX си прочел, а 20ZFX не можеш да намериш. ME FD25VA ще ти идва мощен, а и минималното му отдаване е много високо и ще спира много често в тази малка кухня.
    mnt в ника ти от Монтана ли идва? Там как е положението със 100-волтовите?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 109 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе