Страница 20 от 109 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Velin1, предполагам имаш си представа колко са компетентни продавачите и това кой климатик за какво е предназначен дали да топли или охлажда малко хора са наясно.
    А80 моя Е25Т на Фуджицу, също при подони температури обдухва /малко по високи де около 40градуса/ и се спрявя доста прилично в седмицата от която го имам. Ако се справя и твоя значи е ОК, SurenZ от форума има 2 такива машини, топли се 2-ра зима и няма оплаквания.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    imegogo освен кубатурата важно е и изложението с каква големина са прозорците какви съседи имаш и не на последно място каква температура желаеш да достигаш зимата(например 22)и чак тогава ще ти кажем какво е най добре за теб според нас де.
    сега го измерих с точност 46куб от къща тухла с две външни стени по късата от външните стени е с източно изложение другата външна стена е с южно изложение на нея има три крилен прозорец и балконска врата със стандартен размер няма изолация ,но си има 5см мазилка отвън желая при -10-15 в стаята да е поне 20градуса аз си мисля че качествина 12ка ще успява но дали да е фуджитсу,митсубиши или дайкин просто не знам

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Опомнете се бе хора.A80 според мен искаше да обмени мнения с хора които притежават въпросният климатик...какво получи от вас...такава тирада,че след като я е прочел сигурно 100 пъти се е проклел и съжалил за поста си...
    A80,температурата на изходящият въздух е нормална,ако достига и подържа желаната от теб температура в помещението...

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от jasen78
    Здравейте, знам че може би е дискутирано, но не видях подобен отговор. Искам да отоплявам и охлаждам стая 20-25 кв.м. тухла с външна излолация, ново строителство. Търся евтин конвеционален климатик до към 450лв. Знам че за тези пари няма да може да топли добре при темпратура под -10 или -15. Просто търся нещо което няма да му замине компресора след 2 години. Насочиха ме към Мидеа или Осака като марки. даже ми споменаха за модел който имал реотан за размразяване. Не знам дали е вярно. Ако можете да ми препоръчате конкретни модели, бих бил благодарен. От Русе съм.
    За тези пари само някоя Мидея. Ама гледай да не е от онези с миниатюрните външни тела, MSG-HRN2 май се водеха, но с Мидеите не съм наясно, ако бъркам някой да ме коригира.

@Konan, той е написал, че е задал 30*, би трябвало да вади доста по-топла струя. Но това много опира и до възможностите на термометъра. Та в крайна сметка A80 да каже има ли проблем с поддържането на желаните от него градуси и в какво помещение е климатикът?

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    За тези пари само някоя Мидея. Ама гледай да не е от онези с миниатюрните външни тела, MSG-HRN2 май се водеха, но с Мидеите не съм наясно, ако бъркам някой да ме коригира.
    Ами предложиха ми някаква Мидеа MSG-12AR с нагреватели във външното и вътрешното тяло (ниско темпрературна), както и няколко подобни на нея. Освен това Осака CN-12-CN и едни GENEX ICE BLUE серия GIB4WMER 35W (12-ka) и много ми ги хвали продавача - унгарски. Някакви съвети или предложения?

7. Тук е от
    Jul 2007

За jasen78.Градски,моят зам-управител(бивш)ми се хвалеше,че доста е доволен от климатиците ЕТА.Доколкото знам,са нискотемпературни конвекционалки.Топлели добре,а сметките за ток-нормални.Не гарантирам 100% обективност,защото не съм ползвал такъв климатик и не знам как са ценово.

8.  

9. py4
    py4 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

A80, в какво помещение го сложи този климатик, той е най много за 15 кв.м. и то с изолация и ПВЦ.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от jasen78
    Ами предложиха ми някаква Мидеа MSG-12AR

За парите си е идеален климатик (пробван при -18 градуса) и не се лъжи с разни Осаки, Хаери и други подобни"климатици".

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ETA имаше навремето,сега не съм виждал.Може и да се продават,ама ще са от "новия" материал.
    jasen78-ако си от Русе,внимавай с Генекс.Непозната марка с много хвалба? Защо не заложиш на добрата изпитана Мидея? Унгарска е само марката,сглобката е незнайно в кой Китай.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ок мерси, ще поогледам още малко и може пак да питам, ако не купувам Мидеята.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Само да вметна че за 450лв 12ка мидея неможеш да си вземеш ще ти трябват още 150 и поне още 150за монтажа.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

За Genex на сайта на фирмата която ги продава пише следното
    Сертификати-ISO9001,ISO 5151 Климатиците на марката Genex се произвеждат в заводите на GREE-Китай,изключително за ЕС и отговарят в пълна степен на изискванията за качество на ЕС. Т.е Genex=Gree.
    http://www.zhegabg.com/klima.php

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Понеже съм работил години в посочената фирма,това написаното за нулевата дефектност на Генекса при 2 000 бр е абсолютна нулева измислица. Някои серии ги правят в ГРЕЕ,някои в Чиго,а за някои не се знае къде и как.
    Как не споменаха подобна нулева дефектност и за другите си марки Тошиба и Кериър и Инвентор.

17. Тук е от
    Dec 2008

За Ясен78:
    Понеже всички тук ти предлагат Мидея, аз пък, с риск да си навлека негативи от останалите във форума, ще ти препоръчам 12 CN на осака. Може да не разбирам много от климатици, ама като собственик на такъв климатик ти гарантирам, че топли много и НЕ замръзва. Единственият недостатък - малко по-шумна работа на вътрешното тяло. Но за 680 лв. с монтажа мисля, че е идеалният вариант.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

nikinp76 сигорно външното е на много далеч от стаята ти и не се вижда щото няма осака която да не бучи и замръзва и то не инверторна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 109 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе