Страница 24 от 109 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

изток - зимата всеки лъч топлинка ще му е от полза

П.С>да не им дадеш топла бира Шега разбира се , няма какво да внимаваш - остави ги да си свършат работата. Все пак са ти поели гаранцията, нямат полза да им звъниш после през 5 минути. Мисълта ми е че каквото и да си наумил да гледаш и да им казваш, едни професионални монтажници - винаги ще те замотат със сложни изречения и накрая пак ще го направят както те са си решили - така че се откажи - най-много ако се напънеш може и да те зарежат - действителен случай с един отворко. А в какво се състои един монтаж, има разписано в подробности из темите - потърси, или си свали сервизно за някой климатик - има инсталационни гайдове с най-големи подробности - доста процедури са и ... не върви да се обясняват на всеки потделно.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

имам нужда от препоръка на машина за детска стая.
    търси се машината с възможно най-много екстри откъм филтри, аспирация, йони и т.н. възможно най-тихата и красива.
    благодаря предварително.

загледал съм засега:
    1. Sanyo EX22T
    2. Sharp AY-T22SV
    3. Daikin FTXR Ururu Sarara 28-ца

разбира се всички останали предложения са добре дошли.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е тоя Sharp е уникален просто. Страшно красив, има всякакви екстри, COP 6,58. Знаеш ли, че клапата му е тройна? 15 кг вътрешно тяло и 36 кг външно. Филтрите са страшни. Брутален климатик
    Но и Sanyo-то не е за изхвърляне. Има UV лампа. COP 6,09.
    Ако ме потормозиш довечера, може и да ти преведа книжките им да ги видиш.

5. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    изток - зимата всеки лъч топлинка ще му е от полза

П.С>да не им дадеш топла бира Шега разбира се , няма какво да внимаваш - остави ги да си свършат работата. Все пак са ти поели гаранцията, нямат полза да им звъниш после през 5 минути. Мисълта ми е че каквото и да си наумил да гледаш и да им казваш, едни професионални монтажници - винаги ще те замотат със сложни изречения и накрая пак ще го направят както те са си решили - така че се откажи - най-много ако се напънеш може и да те зарежат - действителен случай с един отворко. А в какво се състои един монтаж, има разписано в подробности из темите - потърси, или си свали сервизно за някой климатик - има инсталационни гайдове с най-големи подробности - доста процедури са и ... не върви да се обясняват на всеки потделно.
    Не е баш така.Да гледа да му го вакумират,че някой ги домързява.Както и да хвърля по едно око за нивелацията.Накрая да му проверят налягането.Не е лошо да им каже да му преместят датчика-ще му спести няколкодневно ровене из форумите,а защо-VeleV да обясни,че моя опит е само с две мидеи.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Абе то така стана че избрах Осака CH-12-CN. Не зависеше от мене. Дано и тя върши добра работа и няма дефекти. Освен това вие сами казахте, че е досадно при монтаж да ти се мотаят в краката Ще гледам да не досаждам много. Значи вакуум, нивелиране (това за отичането на конденза и леда от външното тяло предполагам) , налягане, датчик (това защо?) и тампони на външнот тяло да не вибрира нали така?

7. Member
    Тук е от
    May 2003

siso92, хубаво да "гледа" ама КАКВО да ВИЖДА? .... при вакумирането/нивелацията/налягането ... мислиш че jasen78 знае какви трябва да са стойностите? Я ги напиши и ние да знаем - за Осака CH-12-CN ... това последното прозвуча като заяждане - сори - ама аз съм техник на други работи и ти гарантирам че от два лафа се вижда колко знае клиента и поялника да вземе да ми държи пак ще го направя както аз искам и той няма да разбере - това ми беше мисълта ако ме разбираш? Както и да е, да се моли човека да му се паднат свестни монтажници.

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=36199.0

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Нищо хубаво не прочетох в темата за този модел Мислех че са на кантар с Мидеа. Дано все пак съм бил прав в преценката си. Кофтито е че крайното решение не зависеше от мене, а от това какво ще каже "шефа"

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Ум царува, ум робува, ум патки пасе
    Не се коси, вече не може го върна - вземи да почерпиш за придобивката и не го мисли повече

11. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.
    Изчетох доста теми и постове и горе долу се насочих към климатик, но все пак ако някой има по-добри предложения, бих искал да ги чуя.

Стаята е 14 кв.м., около 38 куб.м, северо-източно изложение, последен 6ти етаж във Варна. Доста е студена по-принцип, пък и вятъра... Тухлен блок без изолация, PVC дограма, 1 външна стена. Климатика ще бъде основно отопление през зимата.

http://v-clima.com/prod.php?id=16

http://v-clima.com/prod.php?id=3

Колебая се между тези двата. Само не мога да разбера 100V li sa ili ne. Сякаш не искам 100V климатик. Въпросът е добри ли са, ще топлят ли през зимата и ще издържат ли повече от 2 години.
    Благодаря предварително.

12. Тук е от
    May 2008

Вторият !
    Не са 100 волтови.
    При кадърен монтаж би трябвало да издържат няколко пъти по 2 години .

13. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от jasen78
    Абе то така стана че избрах Осака CH-12-CN. Не зависеше от мене. Дано и тя върши добра работа и няма дефекти. Освен това вие сами казахте, че е досадно при монтаж да ти се мотаят в краката Ще гледам да не досаждам много. Значи вакуум, нивелиране (това за отичането на конденза и леда от външното тяло предполагам) , налягане, датчик (това защо?) и тампони на външнот тяло да не вибрира нали така?
    От мен-безпроблемна работа на машината.Но Мидеята зимата е доста по-добре и не е нужно да си техник,а само да идеш на терасата и да видиш буците лед по Осаките.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    siso92, хубаво да "гледа" ама КАКВО да ВИЖДА? .... при вакумирането/нивелацията/налягането ... мислиш че jasen78 знае какви трябва да са стойностите? Я ги напиши и ние да знаем - за Осака CH-12-CN ... това последното прозвуча като заяждане - сори - ама аз съм техник на други работи и ти гарантирам че от два лафа се вижда колко знае клиента и поялника да вземе да ми държи пак ще го направя както аз искам и той няма да разбере - това ми беше мисълта ако ме разбираш? Както и да е, да се моли човека да му се паднат свестни монтажници.

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=36199.0
    genov,кво толкова трябва да разбира,че да види закачат ли му малко компресорче за 10-30мин.преди да го пуснат и къде е пльокъла на нивелата,пък и манометър кой не е виждал.А що се отнася за датчика /говорихме за Мидеа/,просто да ги помоли да му сменят мястото,пък те ако щът.Човека иска да гледа-не му казвам сам да си го монтира.За тая Осака де да ти го знам налягането/ако искаш общи приказки:3,4-22,30/,пък и на 22 или 410 е.Като е фабрично наблъскан и му направят къс тръбен път-кво прайм или ако остане влага в системата.Не се впрягай,ама има много мързелив народ-дай да врътнем за половин час монтажа и да ходим на кафе,пък клиентът да се спасява.И не разбрах кво е заяждането за Осаката,като говорихме за Мидеа.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Не се връзвайте на някои изтъкнати "професори" по хладилна техника.За тях освен скъпите и прескъпи супер и хипер инвертори,другите са "кафези", "щайги".И ако някой изкаже мнение различно от тяхното започват да получават обриви.

17. Тук е от
    Feb 2009

Всеки си знае и харчи собствените пари.Моето мнение е по-добре Мидеа за 600 лв.и след няколко години,ако се развали да я дам на бащата да си я върже към камината и да си сложа друга,отколкото да се изхвърля за Митсубиши за 2000 с настройки,фотоклетки и глупости,които никога няма да разбера как да ползвам и да се оженя за него.Казвам пак-мое мнение.

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от jasen78
    Нищо хубаво не прочетох в темата за този модел Мислех че са на кантар с Мидеа. Дано все пак съм бил прав в преценката си. Кофтито е че крайното решение не зависеше от мене, а от това какво ще каже "шефа"
    Е как така бе, градски. Моето мнение явно си го забравил. За парите си тази осака е най-добрия вариант. 4,1 кВ отдавана мощност при 1,2 консумация. Зимата не замръзва. Кво повече можеш да искаш от евтина конвенционалка. Единственият проблем е малко по-шумната работа. Сравни сега с данните за прехвалената Мидея, която ти предлагаха и сам си направи извода, колко "ефективно" щеше да ти е отоплението с тази Мидея. Ето ти ги данните на Мидеята: http://www.beeclimat.com.ua/componen...id,2/vmcchk,1/
    За монтажа - гледай тръбния път да не е много къс, за да няма шум от движението на фреона.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 109 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе