Под преходен сезон се разбира времето в което не е рентабилно паленето на парното пролет и есен когато темпер. са около 7до10гр.сега съм се запалил от тази оферта в метро и за това разпитвам
Под преходен сезон се разбира времето в което не е рентабилно паленето на парното пролет и есен когато темпер. са около 7до10гр.сега съм се запалил от тази оферта в метро и за това разпитвам
Ако говориш за двата самсунга които са на промоция не се залъгвай и ти да си сред щасливците опарени от вечната промоция наречена самсунг(чупелунг-замръзунг)
По добре дай още 200лв. отгоре и вземи 2 мидейки.
Ами моята ТОШИБА си поддържа 26 градуса без проблем при -18 вънка и мъгла.Тези дни преди да вкарам малкия в банята вдигам градусите и като излезем в стаята си е точно толкова и то без да се тормози машината.Първоначално публикувано от zandor
de4ko , 25-цата(9-ка) ще ти е малка за това помещение, насочи се към 35 (12). Моето предложение е това: http://www.general-bg.com/articledet...?ArticleID=107.Първоначално публикувано от de4ko
"Доволен шъ останеш" . А и напълно се вмества в бюджета ти.
Ако може да помогне това в избора на климатик - от пролетта се очакват пак пари по енергийните програми.
На така зададен въпрос и гадател трудно би ти отговорил.Дай информация-брой стаи,кубатура,изложение,населено място,изолации-има\няма,бюджет за всеки климатик,предпочитания към марки,модели.Първоначално публикувано от mcea
Мисля, че той просто информира, че се очакват отново пари по ЕЕ.
Здравейте на всички и от мен.И аз имам нужда от помощ за избор на климатик за помещение 5-3.5-2.4 метра-изолирани таван,под и стени температурата не пада под 16 градуса и в най студените дни.Искам да я вдигна до 21- 22 градуса и съм се спрял на 4 модела :Panasonik CS-228TB Daikin F22JTNS Daikin S22HTNS Sanyo ZK22U.Моля дайте ми препоръки кой модел да избера и е най добър според Вас.
Yan4o благодаря за съвета и след като поразгледах по подробно напълно приемам предложението ти. Изборът е това ASHB 12 LD
Без CS-228TB. Двата Дайкина са принципно еднакви, JTNS е 2008 г., a HTNS е 2007 г. Sanyo-то и то е 2007 г.Първоначално публикувано от shpaci
Общо-взето всички са базови модели, но най-слаб е първия. Вече каквото си избереш.
По принцип и трите модела са слаби за твоето помещение, но поне Национала е 2,5 киловата на отопление което е по-добре от 2,2 киловата при другите модели. Ако помещението ти наистина е топло проблем няма да имаш. И четирите модела са равностойни по другите си качества и избора би бил по-скоро субективен.Първоначално публикувано от shpaci
P.S. Не видях отговора на колегата, правилно е отбелязал машините са еднакви, ако се съди по-килограмите Саньото води с 6 килограма по тежко външно тяло от това на Национала.
Извинявам се за неточността.Само за информация е това за енергийната програма.
blue1, 228TB също е само 2,2 kW (0,8 - 3,9) на отопление. Документацията му е отворена пред мен. С малкия си размер и леките тела (7,5 кг/19,5 кг) го класирам като най-слабия модел от изброените. Наскоро един се беше оплакал точно от такъв модел, че не топли.
Виж сега, аз говоря за при мойте условия, ако знаеш всъщност в блоковете съседите колко много те топлят, разбираш го когато отидеш да вивееш в къща.
Накой банки все още имат лимит по енергийна ефективност преди седмица си задвижих нещата и от вчера съм с клима. Проверете в града ви . Аз взех от Райфайзен - гр ВарнаПървоначално публикувано от mcea