Страница 8 от 109 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Аз си отоплявам същия апартамент /квадрати и изолация и пвц / с климатика от подписа
    и за декември тока ми е 78лв общо.При повече от минус десет градуса пусках и малко печка на ток нощно време , да облекча малко работата на климатика , иначе и без печка щеше да се справя. Тръбния път е 3.5м. ако има значение.Супер съм доволен.
    Верно е , че отвякаде ме топлят.Щайгата ще ти излезе около 2100лв. с енергийна ефективност.
    Добър е варианта на necata2

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Купувай си Дайкин и не се чуди!
    По-добър е от Митсубишито, а пък от Панасоника да не говорим,цената му е горе- долу като на Митс,ама е 3 години пълна гаранция без профилактики като имаш на предвид, че купуваш 3- 3 по 36 лв на година.Направи си сметката за 3 години,а и на Дайкин на ремонт не съм ходил, освен ако не е някоя изцепка при монтажа.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Благодаря на всички за съветите.
    Ето малко повече инфо за апартамента:
    помещението е 45м2 хол+кухня и преход към антре 5м2 общо 50м2 само една външна стена с топлоизолация и к -стъкла по дограмата.
    За съжаление немога да сложа два климатика.
    Дората новина е че снощи отново обсъдихме бюджета и го увеличихме на максимум 3300 с монтажа.

Този Daikin FTYN60E/RYN60E дали ще свърши работа през зимните месеци, тъй като климатика ще се пуска вечер за около 4часа и осоновно ще работи събота и неделя. Не е ли по добре да е инверторен.

Отново благодаря.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За този начин на ползване е абсолютно безсмислено да е инвертор. Губиш изцяло инверторния ефект.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Ако може да ме светните как се кандидатсва за енергиина ефективност
    ще е супер

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Аз бих казал, че е задължително да бъде инверторен. Климатика няма да се полза постоянно и началната по-висока мощност е важна.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само дето тъкмо ще си влезе в режим и ще го изключат...
    А за кредита - климатикът трябва да е клас А, отиваш в банката, взимаш бланка, носиш я във фирмата, попълват ти я с данните за машината, после разни други документи като за кредит и чакаш отговор. Ако си одобрен, вземаш парите, плащаш, монтират ти го, отиваш в банката, пишете един допълнителен документ за възстановяване на 20% и чакаш да ти ги дадат.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

deian, а как се размразяват конвенционалните климатици?
    Защото именно това ме притеснява при тях.

11. Тук е от
    Feb 2008

vanz, както necata ти каза по-горе при тази големина на помещението е много по-удачно да се вземат две клими, които да бъдат разположени на подходящите места, така че да се обдухва целия апартамент.

притеснителното е бюджета, който не казвам, че е малък, но не съвпада с това, което аз бих препоръчал - 2 бр. 12-ки Fujitsu LDC Plasma.
    първо номинал 4,8 КВ, което събрано на двете машини отговаря на твоето помещение, второ - са мощни и доказани, не замръзват зимата, а все пак ти казваш, че искаш основно за отопление машината, и отделно от това екстрата плазма, за почистване на въздуха.

това примерно е вариант1.

може да се помисли и малко по-различно.

примерно да разположиш три клими - една хубава и две среден клас.
    просто всичко опира и до възможностите и начина, по който желаеш да отоплиш помещенията,

не ти препоръчвам конвенционален модел, освен ако в помещението ше се живее рядко, в смисъл примерно цял ден си на работа и няма никой, прибираш се късно вкл. го за малко да стопли и заспиваш.
    тогава наистина може да търсиш ON/OFF машина.

12. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanz
    Ако може да ме светните как се кандидатсва за енергиина ефективност
    ще е супер
    От няколко дни съм с клима по този начин . Първо намираш банка която предлага все още такъв кредит( за тази година още не са почнали) . Изтеглих от Райфайзен- гр.Варна, ако не се лъжа и ОББ предлагат все още. Взискателни са към кандидатите!!! Ще ти дадът -Типова оферта която трябва да попълни фирмата която ти продава климата , също и която ще монтира. Ще ти искат и Бележка за доходите презпоследните 3месеца, на мен изкаха и постоянен договор. Има малко ходене - в банката , фирмата , пак банката , но стана изненадващо бързо . Колкото по ефективен климатик толкова повече ще ти върнат . Като те питат в банката ,казвай че помещението е изолирано .....трябва да звучи розово . За този който съм купил , ще върнат 20% . Търпение и Успех

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За всички връщат 20% доколкото знам. И на мен ми върнаха 20%. Е, COP>5, но все пак...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Принципно искат да е повече от 3 , но се правели на цигани по някога ми казаха

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Какво ще кажете за MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK 20 ZG-S или FUJITSU ASY 07 или MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK 25 ZGX-S както казах за помещение 19 квадрата с изолация .

17. Тук е от
    Feb 2008

19 м2, колко е високо помещението?
    мисля, че тази 7-ца ще ти дойде абсолютно недостатъчна, дай височината и да коментираме.

според мен, би следвало да се търси 12-ка за това помещение.
    Примерно Fujitsu 12 LD.
    Или да кажем съответния модел на Mitsubishi Heavy, ако се не лъжа е SRK-35 ZG-S.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Инверторите хеви работят като конвенционални. Ако това е важно за някого, да не взима хеви - инвертор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 109 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе