Страница 69 от 109 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

И двата климатика са с цени без монтаж. Монтажа и за двата модела е по 150лв. отгоре.
    И аз бих ти препоръчал FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC - има 3 г. гаранция срещу 2 на PANASONIC и ще си спокоен при -20оС. с него.
    Верно, че СОР на PANASONIC е мъъъъничко по-голям, но в парите за консумирана електроенергия едва ли ще се усети разликата.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Kaar ще се усети разликата. Че при -15* не знам, колко ще му е cop-a на Panasonic-a. Ако го има изобщо де...
    Ще видим напролет изводите за модела.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Прав си! Но мисля, че няма да е необходимо да се чака до пролетта чак...... той декември ще си покаже

5. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Още един глас за FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC, само при вида на външното и вътрешното тяло трябва да ти ясно, кой е едини гърди напред, разлика в сметките едва ли ще има, добре оразмерен ще си "жужи" на 300вата!

6. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте искам да ви попитам що за климатик е ФУДЖИ 12 LCC. предлагат ми да го монтират в хол 32кв.м. с три вътрешни стни и не кой знае каква изолация. външната стена е източна. та монтжната група казва че ще се справя за отопление без проблем, но искам дз попитам и вас. ще се използва само за отопление. и най-вжно що за машина е фуджито. благодаря ви.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Колкото и да е яка тази машина,за 32 м2 лошо изолирани ме съмнява да се справи при минусови температури.Неговите 4,8 Квт ще станат 2-2,5 Квт при -15° .Познай дали ще ти стигнат.Опиши досега с какво си се топлил,за да добием представа за топлинните нужди на хола при ниски температури.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте.Включвам се и аз с молба за помощ при избора на климатик. Трябва ми за помещение 13 кв.- спалня,ново строителство на тухла, един стандартен троен прозорец,който е единствената външна стена .Мястото е сенчесто, макар и на завет( северо-западно изложение).Под мен не живее никой още, едната стена е калкан , на кой то се строи блок .Миналата зима имахме проблеми с влага от съседния строеж и се наложи да се изнесем от помещението.Вследствие на неотоплението му се появи мухъл и т.н... Искам тази година да ползвам стаята и да избегна тези неприятности.Бюджетът е крайно ограничен- до 1000 лв. В друго помещение ползвам Мидеа MSG 12 HR, от която съм страшно доволна.Препоръчайте марак и модел климатик за моите нужди.Четох доста из форума.Оглеждам отново изпитания модел на МИдеата , както и един модел на Фуджитсу - 12 USB .Имам малко дете, което търчи непрестанно из апартамента, и често вратите остават отворени към малко антре.
    Благодаря предваритено на отзовалите се

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

pas, много е квадратурата на помещението ти за този климатик, наистина! vanko68 е прав.
    Съобрази следните неща при избор на климатик:
    1. Имаш 32м2 хол, или 80м3 обем.
    2. В какъв режим ще се ползва - охлаждане и отопление, предимно охлаждане или предимно отопление.
    3. В какъв климатичен район ще се експлоатира - т.е какви са температурите зимно време, лятно време и съответно влажността.
    4. Изолация (топлозагуби) и изложение на помещението за климатизация - север/юг.
    5. Как смяташ да го използваш - климатика ще работи ли постоянно (денонощно) или ще се спира/пуска ежедневно.
    Ако си решил да е инвертор за зимата - поинтересувай се от Fujitsu General - NOCRIA - този модел отговаря на условията ти. Но, за цената - не знам.

velmar, щом си доволна от Мidea, помисли за модела MSV1-12HRN1 на същата фирма.
    А от Fujitsu General - разгледай модела ASH-12UB.
    И двата цитирани модела са клас А/А и се вместват в бюджета ти - под 1000лв. за климатика с включен монтаж.

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

velmar-Най доброто което се вмества с монтаж до 1000 лева е това-
    http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...5gx-p36525658/

12. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Колкото и да е яка тази машина,за 32 м2 лошо изолирани ме съмнява да се справи при минусови температури.Неговите 4,8 Квт ще станат 2-2,5 Квт при -15° .Познай дали ще ти стигнат.Опиши досега с какво си се топлил,за да добием представа за топлинните нужди на хола при ниски температури.
    до сега за отопление ползвах едно чудо на въглища и се палеше от към 16,00 ч. и като го отворя за да згрее хола до 22,00 е прегоряло и умряло и се почва дослагане и смърдилежи от въглищата , абе ужас . през останалото време кой на работа кой спи , друг трпери и чака да стане по-късно за да изкара по-докъсно ппечката за да не се дослага . не заради икономия а заради смръднята . и вече ми писна та реших да е климатик , но каккто изглежда и тази зима ще е така, без него, защото нокрията ми идва доста скъпа, а и сега сложих в спалнята и детската които са една срещу друга един джнерал 12 ub , който за момента ги прави като хлдилници нощо че са южни , е не е еднакво студено ,но е супер. та затова ме пдкара мисълта за това предложение за фуджито 12 lcc и най вече заради цената защото за единия дадох 900лв. и за другия ако дам 2600-700лв. малко ми идва нанагорно.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

pas, обема на хола ти е голям просто и ако ще решаваш проблема с отоплението чрез климатик (и то инвертор) - няма евтино решение.
    С инвертор, цената ще клони към 2700 - 3000лв. и нагоре (за марков модел), а с конвенционален ще е към 1600лв. за Daikin примерно.
    Зависи дали ти трябва инверторен или конвенционален (според това, дали смяташ да работи по 24 часа, или ще го изключваш през денонощието).
    Знаейки колко ти е кубатурата - 80м3, можеш да потърсиш и разгледаш всякакви марки и модели като за твоя хол.
    Например, започни от ТУК (има колона с кубатура) и мини и през другите сайтове на предпочитани марки от теб, защото във форума повечето са с пристрастие към определена марка или модел.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

pas, за хола защо не сложиш Daikin FTYN50F - зимата се държи като инвертор, лятото като конвенционален. Едва ли е проблем, цената е 1500 лв и със сигурност ще имаш достатъчно мощност.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

pas - и аз мисля че ти е нужна тази Daikin FTYN50F ...като качество,цена и мощност мисля че за момента няма аналог...ще останеш очарован...

17. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте... искам да попитам и аз... значи ще си купувам климатик.. стаята е северна, 15кв., със тераса с ПВЦ дограма, а междинната е дървена. Няма изолация. Все пак мисля че 9ка ще е достатъчна, а и съм ограничен с парите. Ако може нещо макс. до 1000. Искам да топли и да е сравнително безшумно... но не държа да е съвсем тих.. не ме бърка много шума.... по важното е да работи на голям студ и да си топли. Ще се ползва почти само зимата за отопление. Също така ако има евтин модел който ще върши работа.. но ще харчи малко повече ток.. мисля че бих предпочел да дам 200-300лв по малко... отколкото да взема по скъпия и да чакам да си избия разликата от спестения ток предполагам след 3 зими :D Основния ми критерии е да работи и да топли... и най вече да не замръзва )

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравйте на всички.Аз съм нов тук и затова искам да попитам за един климатик.Сега си закупих климатик Fujitsu ASY 12LG/AOY.С него ще опитам да отоплявам 55 кубика стая.Няма ПВЦ дограма и изолация за сега.Южно изложение.Според вас ще свърши ли работа за зимата.Цената която го купих с монтажа е 1500лв.Също така ако има по добро решение за тази цена бихте ли ми препоръчали нещо.Благодаря ви предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 109 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе