Страница 79 от 109 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

milar,
    Цитат Първоначално публикувано от milar
    Кааr-що за агресия бе човек! Тук не са много хората които наистина разбират от климатици -какво печелиш от тази конфронтация . Форума е едно от малкото места където , евентуален бъдещ собственик може да получи адекватен отговор.
    Совалките скоро няма да се използват, масово се минава на модули за еднократна употреба
    съгласен съм с теб, че "тук не са много хората които наистина разбират от климатици" и че "форума е едно от малкото места където , евентуален бъдещ собственик може да получи адекватен отговор". Стига отговорът да е обоснован! Форума е за обмяна на мнения и информация - не за нападки. А последните такива тук са в изобилие от някои съфорумци - нетърпящи различни мнения от собствените си. Така, че "агресията" е ясна и излишна - но, няма спиране, тъй като е единствен довод на същите ни съфорумци в диалозите тук.

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

В крайна сметка дали все пак черното е черно...и бялото -бяло ...?и къде приятелю kaar съм писал нещо за " семейното си положение и битовото му разположение "...?пишеш за някви совалки - всъщност за какво ми говориш...?твърдиш че държиш отговорите да са обосновани - а самият ти пишеш неща дето нямат никаква логика и са като извадки от "Заратустра".
    Не съм целял да те обидя по никакъв начин - просто бях обективен.Ако съм те обидил - извинявай ...не за това съм тука.

4. may
    may е офлайн

Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Бих искала да попитам за компетентно мнение при избора на климатик, тъй като бяхме решили да изберем климатик по параметри за консумация и т.н., но реших да погледна и по форумите - от кои марки са доволни хората и кои не вършат работа и тук наистина се обърках, защото като гледам повечето сте на мнение, че японските са най-добри, други пък се оплакват от тях. Затова питам тези от вас, които ползват климатик и биха го препоръчали и на други:
    става въпрос за стая 15 кв. , с ПВЦ дограма, вътрешна изолация с гипскартон и вата по външните стени, последен етаж, с две външни стени е и над нея има тавански помещения, южно изложение. Ще се ползва климатикът за зимата постоянно и лятото от време на време. Дали има добри решения до 1000 лв. без монтаж или ще трябва да се бръкнем повечко?
    Благодаря предварително на всеки, който препоръча нещо!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хубавите инвертори започват от ~ 1300 лв нагоре. За до 1000 лв можеш да си вземеш марков конвенционален или пък японски инверторен втора ръка много запазен на 2-3 години. За последния обаче зависи откъде си и трябва да пообиколиш.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    японски инверторен втора ръка много запазен на 2-3 години
    Много ми е интересно,кой е този ,който би се разделил с марков климатик след 2-3 години експлоатация?Или пишеш наизуст.Има нещо гнило в изхвърлен 2-3 годишен климатик.Ако изобщо такъв може да се намери.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Найденов, въпроса е дъвкан много. Намират се истински съкровища втора ръка. Въпрос на късмет е. В Япония енергийната ефективност е на почит, и е съвсем нормално да си сменяш машината на 3-4 години. Да не говорим за фирми и учреждения... По същия начин, както се внасят компютри и офис-техника от европа. Наскоро купих за приятел страхотно пи-си на 2 години, само за 100 кинта. Немска сглобка. Проверих го по сериен номер - работило е в "Мерцедес".

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Много ми е интересно,кой е този ,който би се разделил с марков климатик след 2-3 години експлоатация?Или пишеш наизуст.Има нещо гнило в изхвърлен 2-3 годишен климатик.Ако изобщо такъв може да се намери.
    НЕ пиша наизуст. Много хора напоследък си накупиха втора ръка японски модели на по 2-3 години, има и на 1 да ти кажа честно. В момента и да няма, като си упорит се появява и намираш.

10. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

собственик съм на an28ess от 1 седмица на който от вътрешната страна накапаците външни и вътрешно тяло има щемпли 2004 12 месец произведен така че има що годе нови втора ръка

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да си купиш климатик втора ръка, без да ти го продава близък приятел е същото като да си купиш гуми за автомобила втора употреба. Аз поне за гумите се набутах ( маркова гума по 60лв бройката, а обикновена марка чисто нова 100), за климата обаче няма. Просто нямам такива познати - иначе според цена и някаква гаранция - бих.

12. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

гаранцията е 3 години като на всеки нов китаец

13. may
    may е офлайн

Тук е от
    Sep 2009

А какво ще кажете за това
    http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id/201
    Вьзможно ли е климатик 'картина' да е ефективен като останалите? Иначе като идея ми изглежда страхотно
    Някой има ли такьв или да го е пробвал?

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Супер е за ценителите на изобразителното изкуство. Ако искаш картина си купуваш картина, ако искаш да ти е топло, си вземаш климатик, а не LG.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

may - имаш ЛС

17. Тук е от
    Feb 2005

Здравейте на всички.
    Имам нужда от съвет за избор на климатик.
    Ще бъде благодарен на всеки, които ми помогне в тази нелека задача
    От 4 год. използувам климатици за отопление,и в момента имам 2, като единия е искам да го заменя.
    Вомента за на това място,което ще опиша има монтирана една 12-ка конвенционална, но не съм доволен от нея изобщо и ще я преместя на друго място.
    Местоположение - гр. Шумен. Къща, стара, на гредоред, 2-ри етаж. Стени-тухла 40 см външни, PVC дограма, без външна изолация.
    Две стаи с врата помежду им - едната 5х4х2,70 - 54 м3 (спалня), другата 5х3х2,70 - 40,7 м3 (досега беше нещо като хол,но сина реши да има "негова стая"). Климатика ще е монтиран в спалнята точно срещу вратата за другата стая.Тази врата стои постоянно отворена.Климатика ще се ползува основно за отопление без да се спира през целия отоплителен сезон.Желана температура до 25* вечер, през деня - 22*. Обмислял съм и варианта 2 климатика, но за втората стая просто не мога да му измисля място-пада се или над леглото на детето или над бюрото (и то с пробиване на 2 стени).(виж схема)
    Спрял съм се на следните модели: Fujitsu Nocria AWYZ14LB или Daikin FTXS 42G.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нокрията е по-подходяща в случая, има дълга струя, все пак обаче ще има температурна разлика между двете помещения. Колко е голяма вратата между тях?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 109 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе