eeeee, ама при тези минусови градуси - ясно, че с климатик ще е трудно. тогава конвектори ! но аз не знам дали при него ще са такива температурите
къде си ти, с такива сибирски температури ?
eeeee, ама при тези минусови градуси - ясно, че с климатик ще е трудно. тогава конвектори ! но аз не знам дали при него ще са такива температурите
къде си ти, с такива сибирски температури ?
http://www.termo-klima.com/bul/index.php - промоция с подарък прахосмукачка при покупка над 800лв.
Промоцията не важи за климатици на промоция.
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=212 - а сега къде пише, че е на промоция този климатик? И защо не се полага прахосмукачка?
Ми какво да ви кажа честно казано тук в пернишко темепературите падат до -15 през зимата.И си е студеничко.Положението е следното.Искам да си взема климатик за хола.Но по цял ден няма никой.Излиза се сутрин цял ден на работа и се прибираме след 6 всеки ден.Обшо взето това е.И сега идва въпроса дали да работи инверторния климатик нонстоп или другия да го вкючваме вечер след работа.Кое е по изгодно ато не се съобразявам с цената дали ще се избият вапросните 400лв за по скъпия модел.И двата ли модела ще работят през януари и февруари когато падат темепературите до -15.
Зависи от вида на жилището и от загубите. Демек, каква температурна разлика, ще се налага да наваксва. Ако си в къща с лоша изолация - инвертор, който да не спира цяла зима. Ако е апартамент, пак инвертор 400те лева разлика се избиват, не само със сметката за ток, а и с комфорта който получаваш. При конвенционалните машини -15* идват горница и духалката може да се окаже по-добрия избор.
При ниски температури като -15оС и лоша изолация на жилището (голяма топлозагуба), и инвертора (като конвенционалния) ще работи на маскимум и енергийната му ефективност пред конвенционалния изчезва - даже харчи повече (при равни условия, т.е. номинал на инвертора = на конвенционалния). Пък дали и колко ще е топло, в крайна сметка при тези условия с какъвто и да е климатик, е под въпрос.
Kasap, "комфорта" си е винаги разход - той не се избива
Мисля че вече положението се изясни.Ще си взема пак сащия инвертор.Благодаря на всички ви за помоща.
Ти май имаш огромни топлозагуби, щом температурата успява да падне толкова много само за един дефрост. Иначе машинките ти са чудесни. Топлят и още как.
Очевидно, че са огромни - при 6 "външни" стени и 7 квадрата прозорци. В някой момент, ще сложа и външна изолация.
А DS-ките са герои. Твоето DK, работи при много по-леки условия...
Митак, не мога да твърдя, че те разбрах, но ако става въпрос за някакъв прикачен инвентар към тавата, то нямам нито колелца, нито тръби към външните тела. А висулки и сталактити не са забелязвани. Ако случайно ти се намира снимка на отводняване с тавичка, можеш ли да я качиш?
Kasap, сигурно си забелязал, че отводняването на Sanyo-то е страхотно. Изобщо дефроста е много добре премислен, всичко се изтича свободно преди да включи отново на отопление. Според мен няма какво да се притесняваш.
deian, всичко е перфекно с дефроста, обаче едната ми машина е монтирана на покрива, върху циментова площатка - точно над входната врата. И се оттича където си намери. Щях да си счупя главата миналата година. Търся някакво решение, но май един улук ще свърши работа.
Монтажниците би трябвало да ти обърнат внимание още при монтажа за този факт. Ако не се оправиш сам,свирни на лични,ще ти помогна.
здравейте от скоро съм с климатик и не съм зимувал с него , така че не съм се сблъсквал с проблема заледяване , но искам да ви кажа че миналалта зима на един колега тези колена ги срязахме и ги направихме прави ефекта бе минимален пак си заледяваше.тъй като не разбирам мн. много искам да ви попитам за вашето мнение за една идея, който мисля че до някъде ще се справи с заледяването . та мисълта ми е дали не може на дъното да се залепи с това топлоустойчивото тиксо един нагревател. има едни дето са 25w. на линеен метър 2м. -50w. и т.н. та този нагревател да затопля кухината в която са дренажните канали мисля си че около 30-40w. биха предотвратили замръзването, но тъй като не разбирам много незнам дали тази постоянна температура няма да прецака нещо в климатика, при затоплянето на ваничката.затова моля специалистите да си кажат и те своето мнение за или против нагревател на дъното.надявам се да сте схванали идеята ми. и бих ви помолил да не ми се смеете ако това е някоя глупост дето съм написал.
То така се прави. Има даже и с фабричен такъв нагревател. Но общо-взето ако климатикът е добре конструиран, няма нужда. Пък и тези 50 W се добавят към общата консумация и вдигат сметката