Страница 73 от 109 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

eeeee, ама при тези минусови градуси - ясно, че с климатик ще е трудно. тогава конвектори ! но аз не знам дали при него ще са такива температурите
    къде си ти, с такива сибирски температури ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

http://www.termo-klima.com/bul/index.php - промоция с подарък прахосмукачка при покупка над 800лв.
    Промоцията не важи за климатици на промоция.

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=212 - а сега къде пише, че е на промоция този климатик? И защо не се полага прахосмукачка?

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ми какво да ви кажа честно казано тук в пернишко темепературите падат до -15 през зимата.И си е студеничко.Положението е следното.Искам да си взема климатик за хола.Но по цял ден няма никой.Излиза се сутрин цял ден на работа и се прибираме след 6 всеки ден.Обшо взето това е.И сега идва въпроса дали да работи инверторния климатик нонстоп или другия да го вкючваме вечер след работа.Кое е по изгодно ато не се съобразявам с цената дали ще се избият вапросните 400лв за по скъпия модел.И двата ли модела ще работят през януари и февруари когато падат темепературите до -15.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Зависи от вида на жилището и от загубите. Демек, каква температурна разлика, ще се налага да наваксва. Ако си в къща с лоша изолация - инвертор, който да не спира цяла зима. Ако е апартамент, пак инвертор 400те лева разлика се избиват, не само със сметката за ток, а и с комфорта който получаваш. При конвенционалните машини -15* идват горница и духалката може да се окаже по-добрия избор.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

При ниски температури като -15оС и лоша изолация на жилището (голяма топлозагуба), и инвертора (като конвенционалния) ще работи на маскимум и енергийната му ефективност пред конвенционалния изчезва - даже харчи повече (при равни условия, т.е. номинал на инвертора = на конвенционалния). Пък дали и колко ще е топло, в крайна сметка при тези условия с какъвто и да е климатик, е под въпрос.
    Kasap, "комфорта" си е винаги разход - той не се избива

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Мисля че вече положението се изясни.Ще си взема пак сащия инвертор.Благодаря на всички ви за помоща.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти май имаш огромни топлозагуби, щом температурата успява да падне толкова много само за един дефрост. Иначе машинките ти са чудесни. Топлят и още как.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Очевидно, че са огромни - при 6 "външни" стени и 7 квадрата прозорци. В някой момент, ще сложа и външна изолация.
    А DS-ките са герои. Твоето DK, работи при много по-леки условия...

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Изтрит

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Митак, не мога да твърдя, че те разбрах, но ако става въпрос за някакъв прикачен инвентар към тавата, то нямам нито колелца, нито тръби към външните тела. А висулки и сталактити не са забелязвани. Ако случайно ти се намира снимка на отводняване с тавичка, можеш ли да я качиш?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Kasap, сигурно си забелязал, че отводняването на Sanyo-то е страхотно. Изобщо дефроста е много добре премислен, всичко се изтича свободно преди да включи отново на отопление. Според мен няма какво да се притесняваш.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

deian, всичко е перфекно с дефроста, обаче едната ми машина е монтирана на покрива, върху циментова площатка - точно над входната врата. И се оттича където си намери. Щях да си счупя главата миналата година. Търся някакво решение, но май един улук ще свърши работа.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Монтажниците би трябвало да ти обърнат внимание още при монтажа за този факт. Ако не се оправиш сам,свирни на лични,ще ти помогна.

17. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте от скоро съм с климатик и не съм зимувал с него , така че не съм се сблъсквал с проблема заледяване , но искам да ви кажа че миналалта зима на един колега тези колена ги срязахме и ги направихме прави ефекта бе минимален пак си заледяваше.тъй като не разбирам мн. много искам да ви попитам за вашето мнение за една идея, който мисля че до някъде ще се справи с заледяването . та мисълта ми е дали не може на дъното да се залепи с това топлоустойчивото тиксо един нагревател. има едни дето са 25w. на линеен метър 2м. -50w. и т.н. та този нагревател да затопля кухината в която са дренажните канали мисля си че около 30-40w. биха предотвратили замръзването, но тъй като не разбирам много незнам дали тази постоянна температура няма да прецака нещо в климатика, при затоплянето на ваничката.затова моля специалистите да си кажат и те своето мнение за или против нагревател на дъното.надявам се да сте схванали идеята ми. и бих ви помолил да не ми се смеете ако това е някоя глупост дето съм написал.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

То така се прави. Има даже и с фабричен такъв нагревател. Но общо-взето ако климатикът е добре конструиран, няма нужда. Пък и тези 50 W се добавят към общата консумация и вдигат сметката

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 109 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе