За съжаление това е единственото "удобно" място в стаята.
Да и аз така си мислех да е колкото се може по вдясно.А за монтажниците ще има бонус да се почерпят
Мерси отново за помощта.
За съжаление това е единственото "удобно" място в стаята.
Да и аз така си мислех да е колкото се може по вдясно.А за монтажниците ще има бонус да се почерпят
Мерси отново за помощта.
anangelll - в Японските им сайтове препоръките са за 80-100 Вт/м2 за отопление,и то като гледаш номиналната,а не максималната мощност.Максимала се постига само за 20-30 мин ,като се ползва функцията Turbo или Power,после преминава в нормалния си режим.Прилага се за експресно бързо затопляне или охлаждане.
А идеалните условия за мин.загуби са 10-15 см на външните стени,20-30 по таваните,5-10 по вътр.стени и пода.Твоето е далече от това и по-скоро си е стандартното от години насам,върху което вече имаме точни наблюдения. Следващото,което изпускаш е,че от тези примерно 5 Квт,измерени в лаборатория при +7°, при -15° остават 2,5-3,0 в най-добрите климатици,а точно тогава загубите ти са най-високи.
ванко мерси ти за инфото, доколкото знам когато мислех да взема термопомпа ми казваха от 50 до 100 вата за кубик, не съм имал и идея точно кое е идеалното просто една фирма ми препоръча това за външна изолация и казаха че е достатъчно , явно не , ще се заинтерсувам като му дойде времето и за това сега си изяснявам климатиците, никаква идея си нямам в америка се ползват едни конвенциални които духат като за световно,евтина ел енергия и никога не е ме интересувало енергийна ефективност , ватове и ала бала и затова, мерси поизяснява ми се. ако можеш да ми кажеш тогава защо имат такъв малък диапазон на разход на енергия примерно уруруто и този дето го постнах по-рано какви са тези данни 34-39 консумация? при номинал ли?
а мнения за алтермата на дайкин дали си струва в сравенение с климатик бил той и японски(искам да кажа сбор от 2-3 климатика например) цената на системата е около 9 000 лв. с бойлер и конвекторни радиатори е 12 000.
Здравейте, стаята, за която търся климатик, е 3,5 х 4,5 х 2,5. 3 вътрешни стени, една - към остъклена тераса ПВЦ. Трябва ми предимно за отопление, с бюджет до 1000 лв с монтажа.
Най-доброто, което можеш да вземеш с този бюджет е японска машина 2ра ръка. Това само в случай, че искаш да ти е топло...Първоначално публикувано от Manya
Става, ако преглътнеш, че не е инвертор. Но то и инвертор под 1000 лв не е за препоръчване, така че май е оптималния избор.
Добра е промоцията. Машината също. Ако си на място с по-мек климат, няма да имаш проблеми.
От Варна съм, големи зими няма, най-вече е влажно.
Имам познат който има такава машина ASH 12 UB много добре се държи в - градуси и духа доста топло.
Искам да си купя климатик и незнам точно какъв да е.Стаята ми е 4 на 4.5м на 2.7 височина.Критериите ми са да е безшумен и да ми харчи не повече от 1kw и искам да отдава не по малко от 3.5kw охлаждане и 4kw отопление.Вие ги разбирате повече затова се допитвам до вас.Парите които мога да отделя са не повече от 1000лв.Мерси предварително
Виж това :
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023415 и отпусни се малко повече в ЛВ, в този ценови диапазон и тези изисквания, поставяш задача тип "мисията невъзможна"! Освен това изискванията за мощност за завишени 3кв - охлаждане 3.5 отопление са ти необходими.
А за тази машинка мнение? Бих прежалила още 300 лв. http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
----------------------------
Само припомням - стаята, за която търся климатик, е 3,5 х 4,5 х 2,5. 3 вътрешни стени, една - към остъклена тераса ПВЦ. Трябва ми предимно за отопление, панел, Варна.
Stavkata , отоплявам същото по размер помещение .Първоначално публикувано от Stavkata
Климатика е Daikin FTX S 25 G
1. Много тих( както вътрешно , така и външно тяло)
2. Консумация:
До -1*С ~315-350 Вт.
При -5*С ~ 500 Вт
При по-студено (до -11*С стана тази зима) , максимално потребление - 650 Вт
3.Актуалната цена към момента е 1450 лв.
Пожелавам ти успех.
Здравейте искам да си купя климатик за стая около 15.5 квадрата,и височина 2.60 - 2.70 . Стаята е източно изложение, 1 външна страна,която е прозорец с добра изолация.Климатика ще се ползва и за отопление.В стаята има парно,което обаче няма да се ползва,но тръбите от него така или иначе вдигат няколко градуса зимата. Отделил съм около 1300 лв,като е задължително климатика да не е 2-ра ръка. В другата стая имам PANASONIC CS/CU-E9HKE, който работи повече от година безотказно. Тези дни разглеждах сайтовете на търговците и си харесах Саньо SAP-ZK22X,хиперинвертор и прекрасни показатели . Цената му е доста прилична,а и гледам,че търговците го дават за стаи 15-25 квадрата.Това,което ме притеснява е,че при преглед на други теми в същия форум видях,че климатика се препоръчва за по-малки стаи от моята.От къде идва тази разлика?Ясно е,че за тази цена не държа на кой знае какви екстри.Искам икономичен,тих и надежден климатик.Вие да имате някакви предложения? Намирам се в София,ако това е от значение.